• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

KingaoO fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze. A widok maluszka pewnie niezapomniany :tak:

Dzisiaj ostatni dzień do szkoły na praktyki, trochę mi szkoda ale muszę się uczyć na egzaminy i odgruzować mieszkanie, trochę je zapuściłam ;p

co do wózków to też przeglądałam stronki i znalazłam 2 modele, które mi się podobają
Wózek wielofunkcyjny KRASNAL Polaris - sklep BabyZilla kolor 1 i 3
Wózek wielofunkcyjny BABY-WORLD V-Travel - sklep BabyZilla

są całkiem nie drogie co o nich myślicie? sprawdzą się? ja nie mam pojęcia na co patrzeć ..... a nie stać mnie żeby kupić wózek za 1500zl :no:

no nic czas się zbierać i ogarniać :tak:
Miłego dzionka życzę

reklama
Hej dziewczyny

Ja dzisiaj z synkiem w domu wiec musze sie jakos zorganizowac:sorry:

Sluchajcie co do wozka najlepiej patrzec na wage jesli musicie wnosic znosic wozek... na to jaki region macie czy gorzysty czy ladny do spacerowania wtedy wazne sa kola.. a dla dziecka dlugosc gondoli bywaja takie ze maluch juz od 5 miesiaca sie nie miesci:confused2: i jaka ma wersje spacerowa.. w niej maluch bedzie najdluzej wiec najlepsza wygodna i bardziej obszerna :tak:
Ja nieznosze widoku wozkow juz wersji nie pamietam ale one sa malutki drobniutkie a dzieci w nich jak kiszki upchniete na lato moze i fajne ale na zime gdzie trzeba wcisnac dziecko z kombinezonem lub kurtka sa zupelnie nie wygodne dla malucha:-(

Wózki faktycznie fajne i co ważne nie są aż tak drogie. Ze swojego doświadczenia wiem, że wózek musi być lekki, zwrotny (lepsze są wózki z ruchomymi przednimi kółkami - tak jak ten drugi), szerokość i długość gondoli. Aby po złożeniu nie zajmował zbyt dużo miejsca. Myśmy na początku mieli BabyMerca, zbyt ciężki, bez kół zwrotnych, masakra. Jedyne plusy to taranem brał wszelki śnieżne niedogodności na chodnikach i miał szeroką gondolę. Drugi wózek to Quatro Rally, lżejszy (ale wolałabym jeszcze lżejszy), mial już zwrotne przednie koła, więc nie miałam problemów w manewrowaniu między regałami w sklepach.
Teraz koniecznie musimy kupić lekki wózek, bo nie wyobrażam sobie miec znowu ciężkiego grzmota. Nie chcemy też wydać zbyt wielu pieniędzy, bo przydadzą się na inne potrzeby dzieci. Te, które zaproponowała Melonowa wydają się w rozsądnej cenie, a drugi wózek bardzo mi się podoba, jednak waga 12kg, mam nadzieję, ze znajdę jeszcze lżejszy.

Kinga super wieści:-) Mam nadzieję, że wszystkie będziemy dzielić się tylko dobrymi wiadomościami o naszych Fasolkach:-)

Dzień dobry kochane :)

Dzisiaj ubrałam się jak na lato, a tu się ochłodziło :-p Mam nadzieję, że wiosna wróci bo wczorajszy dzień był przepiękny :)

Co to znaczy, że wózek jest lekki? Jak patrzę, to średnio wózki ważą 12-13 kg (stelaż + gondola). Czy to jest lekkie? Czy szukać jeszcze lżejszego? Mieszkam poza miastem, przed domem mam drogę piaszczystą - czy kupić kółka pompowane? Czy piankowe? (co to takiego?). I pytanie do obecnych mamuś - jakie wady miałyście w swoich wózkach? na co zwracać uwagę, czego unikać? Myślę, że nie ma nic lepszego, niż opinie doświadczonych :) Szczególnie dla nas, przyszłych mam :)

A dzisiaj mam zamiar jechać na zakupy, bo wymiotło mi całą lodówkę. Wczoraj kupiłam śliczne balerinki w sklepie, który wygląda jak butik za 19.90! :) To się nazywa udane zakupy:) A co u was słychać?

Mama Kangurka jesli masz okolice piaskowa na spacery np mozesz skoczyc do lasu czy po kamienistych droigach to mysle ze lepsze sa kola papowane poniewaz amortyzuja troche niedogodnosci drog a po drugie wozekj dzieki takim kolom jest lzejszy..
Ja mialam taki wozeka jak wklejony 2 wiec przednie kola byly ruchome po zablokowaniu spokojnie po roznyym terenie moglam jezdzic a w sklepie czy parku po odblokowaniu wozek byl lzejszy wprowadzeniu i zwrotny.. Zanim zreszta weszly te kola pojedyncze z przodu ja mialam wersje z podwojnymi z przodu i tu odrazu uprzedzam nie kupujcie z takimi kolami podwojnymi z przodu!!!!! myslalam ze nerwicy dostane po prowadzeniu wozka do tylyu przez te kola caly wozek sie chlebotal!! wyslalam stelaz do producenta i mi wymienili te kola:tak: Teraz jednak chce zeby wozek byl miekki i dalo sie go bujac i dlatego chce standardowy clasyczny:tak: i wielkosc i ciezkosc samego wozka mi nie zalezy bo nie bede go musiala nosic:tak:

Dla mnie bylo bardzo wazne i do tej pory jesc zeby gondola byla ok 80 cm dlugosci poniewaz dziecko do 6 miesiaca powinno lezec i dlatego wybor stanal na Roanie

Hejka.
Ja zaglądam tutaj częściej niż piszę, nie mam za bardzo na to czasu, synek tez lubi mój komputer:-D...ale lepiej mu nie pozwolić się dotykać do niego.

Widzę że piszecie o wózkach.Pozwolę sobie równiez wyrazić opinię. Ja jesli nie miałabym kasy na dobry nowy wózek, to wolałabym kupić dobry używany niż za 800 zł nowy już z gondolą, spacerowką i fotelikiem:szok:...o zgrozo co to za jakość musi być.
Wózki 3 w 1 sa zazwyczaj ciężkie-12-13 kg, lekkka to jest spacerówka parasolka-7-8 kg.
Jesli mieszkacie na terenie piaszczystym, górki dolki itp to wybrałabym koła pompowane, zresztą ta zima w Polsce obfitowała w śnieg i na takie zaśnieżone drogi ciężko pokonywać kiepskimi kółkami. Fajnie jak spacerówka ma zmieniany kierunek jazdy-przód-tył, ważny jest kosz na zakupy-jeśli wy je w domu robicie.
Dla mnie różnica tanim a droższym wózku jest kolosalna-jakość materiałów, trwalość, użytkowanie.
Ja bedę miała wózek po synku, byłam i jestem z niego zadowolona i jak dla mnie nie miał żadnych wad(był ciężki-około 13 kg ale z tym się liczylam i wiedziałam że później kupię jakąś lekką parasolkę na podróże itp)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry