• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

MamoKangurka wstawiłam przepis rano:-)
A ja dzisiaj olałam Mirka, zostawiłam Misia w domku. Do szpitala podjadę dopiero przed wizytą u ginka, małego odstawię do taty na ten czas. Mam totalnego lenia i nic mi się nie chce. Nadal biegamy z Miśkiem w piżamach. Ot ostatni dzień "wolności" przed powrotem M ze szpitala;-)
Zgaga tak mnie pali, że wypiłam już 1,5l mleka i nadal nic. A na dokładkę zjadłam na sniadanie pomidorki z cebulką w śmietanie, dwa śledzie w occie i zagryzłam potężną porcją czekolady. Jestem jak samozniszczeniowy tytan, żrę co popadnie a potem zdycham z tą zgagą;-) Ale Majeczka chyba szczęśliwa, że matka tak się opycha, bo rozkopuje się niemiłosiernie. Wczoraj wieczorem jak mi zadała kopniaki w pęcherz to aż zwijałam się z bólu;-) Jestem ciekawe jakie minki robi po moim jedzeniu, bo mega to mnie zainteresowało po poście Amthys o tym filmiku.

reklama
Gdynianka to my we dwie może bysmy jakieś ceny hurtowe dostały na śledzie i pomidory :D Ja po jagodziankach do kawy, właśnie wcinam śledzia, pomidory czekają następne w kolejce. No i wczoraj któraś chyba pisała coś o Twixie? Albo mi się przywidziało tak czy inaczej od wczoraj męczę M o batonika i dziś ma mi go przywieźć.
No to Kochane - po śledziku dla każdej :D

Alicja - w takim razie zaraz zerknę. To ja wam pisałam o tym filmiku (położna na szkole rodzenia opowiadała). Co do obżerania się, to ja mam tak samo. Mieszam takie substancje, że mój żołądek chyba łapie się za głowę :p

Co do porodu, to ja mam dwie opcje - mogę rodzić w Toruniu na porodówce lub w Chełmży (pod Toruniem). Jeżeli chodzi o Toruń to opinie są jednoznaczne - produkcja taśmowa, kilkadziesiąt porodów dziennie, więc można zapomnieć o indywidualnym traktowaniu pacjentek :p Z drugiej strony w Chełmży jest naprawdę "po ludzku" i tak też wygląda sam poród - jest rodzinny a opieka naprawdę dobra. Toruń wygrywa jednak jednym argumentem - mają oddział neonantologii i te wszystkie specjalizacje, które ratują życie maluchom, a których brakuje w Chełmży. Więc mimo wszystko, przedkładam zdrowie i życie nad opiekę - a ja mam nadzieję, dam sobie radę z jakimiś niemiłymi babami, które spotkam na drodze :p

Mamo Kangura ale jeśli ciąża jest donoszona dzidziuś rozwija sie dobrze to nie jest potrzebny oddział neonatologii...... Poród jest bardzo ważnym wydarzeniem i umiejętnie prowadzony przez kompetentny miły i pełen szacunku personel, ochrania przed wieloma powikłaniami. A moze weź pod uwage taka obcje ..poród przed 37 tygodniem odbyłby sie w Toruniu a po 37 tygodniu z prawidłową ciążą w drugim szpitalu....
Ja zostałam przewieziona do drugiego szpitala jak odeszły mi wody w ciąży z Mikołajem bo w tamtym nie mieli wolnego inkubatora.

Amethys - wiesz co, jednak za duża odpowiedzialność. Chodzi o to, że jeżeli w trakcie porodu będą jakiekolwiek komplikacje to w Chełmży nie będą mieć sprzętu i będą jechać do Torunia a w takim przypadku liczą się nawet minuty...Nie będę ryzykować. Za wiele do stracenia

witam się i ja :) za chwilkę wychodzę , na lumpiki pierwszy raz, po drodzę do przedszkola :) mam kawałeczek wiec zrobie sobie poranny spacerek.

znalazłam uzywane koła poporodowe na pewno kazda znajdzie gdzieś w pobliżu jakies gdzie mozna odebrac za symboliczną cene ;) Ogłoszenia • Kupię, sprzedam na Tablica[order]=filter_float_price%3Aasc&q=+ko%C5%82o+poporodowe

jak cos kupię pochwalę się zdobyczą :-) pozdrawiam i milego dnia bede wieczorkiem

reklama
Nie mam zamiaru cie przekonywać ale dla czego zakładasz ze beda problemy???? A sprzęt najważniejszy to respirator inkubator pompa infuzyjna, pulsoksymetr i aparatura do mierzenia czynności życiowych i podejrzewam ze musza mieć.... Poprawcie mnie Meago i Andzia jak sie mylę.....
Kobiety tu rodzą w domu pod opieką położnych.... owszem szpital musi byc poinformowany nawet jest lekarz z którym położna w razie problemów natychmiast sie kontaktuje. a nawet jak rodzisz w szpitalu (nie wiem jak jest teraz w pl) to poród od początku do konca odbiera wykwalifikowana położna i tego samego dnia po kilku godzinach mozesz wrócic z maluszkiem do domu.... Jak pytałam lekarza dla czego dłużej sie nie trzyma kobiet tak profilaktycznie to odpowiedział ze im dłuższy pobyt w szpitalu tym większe ryzyko zakażeń szpitalnych.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry