• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

Godzina odkąd przyszli a już dwa spięcia za nami. Najpierw awantura o to że przecież panele ona chce kłaść wzdłuż pokoju a ja mówię że wolę prostopadle do promieni słońca i dawaj, ta mówi - musisz wzdłuż, ja mówię "nie mam zamiaru", a ona "ale tak się wszędzie kładzie", a ja że u mnie będzie kur... inaczej.
Teraz mój M rozrobił klej do tapet, a ta się pluje że źle że trzeba poprawić bo ma grudki czy inne gluty i mówi "ręką to rozróbcie bo ja tego kłaść nie będę" i stoją kur.. we 4 nad tą miską a ta dłubie patyczkiem w wiadrze i co chwila mówi 'oo ooo zobacz jaka gruda tak być nie może"...
Ahh no i annie w ramach wesołej anegdoty opowiedziałam pomysły Twojej teściowej no to powiedziała że się czepiam bo Twoja mama na pewno chce dobrze i robi to ze szczerego serca a my młode nie doceniamy takich gestów :eek:
Słonko wyszło marzy mi się wyjść i wrócić wieczorem...a tu dupa muszę siedzieć :confused2:

reklama
Hej dziewczynki
Ja dziś chodzę przytrzymana. Miałam nocną wycieczkę do Kęt. Bus nie wziął brata i musiałam śmigać prawie 90 km w jedną stronę. Wróciłam po północy dopiero.
Co do tego materacyka, to ja bym w życiu takiego dziecku nie dała, bo wg mnie na obrazku to ładnie wygląda, a w rzeczywistości, to główka się zapadnie i jeszcze nie daj Bóg dziecku się kręgosłup powygina.
U nas leje jak z cebra- masakroza.
Gdynianka- na Twoim miejscu po usłyszeniu tekstu w stylu, dziecko nie mojego syna, to bym dała jej w pysk. Z resztą jak będę miała chwilę to poiszę Wam podobną sytuację mojej przyjaciółki.
lecę prasować koszulę bratu, bo idzie na wesele;-)

ursula ten domek w dziczy to wiesz memory fajf i jedziemy. I tego konia będziemy mogły trzymać i popatajujemy na porodowke. Ewentualnie tak jak moi teściowie sobie życzą na sianie do wiadra ;)

andzia86 takie łóżeczko to fajna rzecz, ja lubię takie z duszą... Mój tato wygrzebał takie po mojej siostrze metalowe, jasne, ale mój E. stwierdził, że wygląda jak z horroru o sierocińcu :P Hehe, ale ja je jeszcze kiedyś na ławeczkę do siedzenia przerobię :D

ulka kurde Twoje mieszkanie, Twoja decyzja, jak ono wygląda, więc jak chcą pomóc, to niech robią a nie dyskutują we 4 nad jednym wiadereczkiem! Się nie dziwię, że się denerwujesz. U nas też jak chcieliśmy po swojemu coś zrobić, to było gadania, a gadania, ale zazwyczaj stawialiśmy na swoim :) I jak na razie wyszło nam to na dobre :)

U mnie też panele wzdłuż, wygląda super. A muszę się przyznać, że to był pomysł M, a ja byłam sceptycznie do tego nastawiona.
Jolka szkoda by mi było moich rąk na teściową. Dziś ma urodziny i M właśnie do niej dzwoni z życzeniami (dziwię mu się, ale w sumie to jego mama), a ja z lapkiem zamknęłam się w drugim pokoju, bo sama siebie się obawiałam, aby czegoś głośno nie komentować.
Muszę pochwalić się moim synkiem, zaczyna minimalne postępy z siusianiem na kibelek (nocniczek przegrał z nakładką), a ponadto od kilku dni zaczął pięknie mówić pełnymi zdaniami. Momentami używa takich słów, że jestem w szoku:szok: Jednak czytanie książek i moje wieczne gadanie do niego chyba przyniosły rezultaty, ale muszę też przyznać sama przed sobą, że żłobek dobrze na niego wpłynął:-)

Ja napewno będę miała ochraniacz, i jakaś karuzele ale tez wybilam sobie z głowy 17-sto elementowy zestaw do lozeczka. I bardzo mi sie podobają stylizowane lozeczka ale postanowiliśmy kupić bardziej praktyczne bo wiadomo ze to jest większy wydatek i fajnie jakby dało radę przerobić pózniej na łóżeczko dla starszaka.

[gdynianka - bardziej drastycznych opowieści nie slyszalam :no: ładnie..kutfa.

za to ja tydzien mam spokoju z tesciówka bo pojechala sobie nad morze , z chrzesniakami mojego M , wyciućkaja ją z kasy jak trza :-D

jestem do weiczora u rodziców. o dziwo dziś spokój zadnego napadu mojej matki, ladna pogoda ale lece na twarz. nie wysypiam sie ostatnio. nie moge wpaść w głęboki sen wogóle..i bdudze sie zmeczona z bolącą głową o 8-9 i nie moge dalej spać.

przeczytałam Was wa\szystkie ale nie mam siły pisac..padam normalnie. pozdrawiam WAS wszytkie i nie dajcie sie teściowym ;))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry