reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Witam się i ja :) jestem już po pierwszym KTG z małą wszystko ok:-) ale wyszło mi, że mam skurcze (bezbolesne bo nic nie czułam ) i dostałam no spe i aspargin i do 37 tyg ciąży mam brać i leżeć :happy2: za tydzień kolejne badanie ;-)

kaaroo jestem w 35 tyg i 5 dniu ciąży :)

też kupiłam pieluszki w pepco są całkiem fajne, ładne wzory mają i niedrogie tetrowe 3,99 a flanelowe 4,99 :-)

co do tego urlopu dla tatusiów to jeżeli dobrze porozmawia się z kadrową i szef tez jest w porządku to możliwy jest w każdej chwili... wystarczy, że daty na podaniu będą się zgadzały... a przecież można zanieść podanie ze wsteczną datą ;)

lefkowa masz rację............ tyle że siedziba firmy i kadry mojego męza są w warszawie........... na żywo kontaktu z nimi nie miał..... zresztą poczekamy i zobaczymy jak będzie:)

:) ja rozumiem i pracodawców, bo jak jeszcze prowadziłam ośrodek to taki urlop z dnia na dzień był dużym problemem, szczególnie, że zastępstwo nie wchodziło w grę, a pacjentów trzeba było odwoływać i to takich z drugiego końca Polski...no ale w wielu przypadkach był zrozumiały i nie było odmowy
natomiast jak sobie pomyślę, że ja po cesarce będę sama z dzidzią czekać 7 dni na pomoc ze strony męża to trochę się obawiam, choć pewnie da się radę :)

dehaira mam takie same obawy.......już sam fakt że będzie mała bezbronna istota całkowicie zależna ode mnie powoduje mały niepokój czy dam radę:) ale nie pierwsza i nie ostatnia będę w takiej sytuacji:) i damy radę, bo jak nie my to kto?;) mam nadzieję że "instrukcja obsługi malucha " sama u mnie się włączy;)

Tak, może być, ale nie wiem co na to pracodawca :) Mój mąż ma zaległy urlop i o ile tacierzyński weźmie od razu tak ten urlop chyba w ratach musi wziąć, bo byłoby to źle widziane.

reklama
Do góry