reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy listopad 2013

Gdynianka - wszystkiego dobrego z okazji imienin:).

ja tez cieżko znoszę te upały:( gorąco mi niemiłosiernie. Jeszcze wczoraj wieczorem,kiedy było już troszkę chłodnej, to jakiś atak trzmieli był, czegoś takiego w życiu nie widziałam, trzeba było wszystkie okna zamknąć. Bałam się wyjść na balkon kwiatki podlac. Mam wrażenie,ze sąsiad nad nami coś wystawił na balkon, bo one właśnie tam leciały.

Pisalyscie o tej książce "Pierwszy rok życia dziecka". Ja ja dorwalam w Auchan za 42 zł.
We wtorek mam wizytę i już się stresuje :( poza tym czekam na wyniki badań i schizuje,ze coś złe będzie. Mój M. Wytrzymać ze mną nie może. Na dodatek,znowu zaczął boleć mnie staw przy palcu prawej dłoni, to, co miałam 2 tygodnie temu. Teraz smaruje juz od razu fastum, jak mi lekarz kazał i moze się nie rozwinie. W każdym razie mam skierowanie na usg tej dłoni.
Co do dżemow to w tym roku poszłam na łatwiznę i po prostu uzyłam cukru zelujacego. W poprzednich latach bardziej ambitna byłam :p no i soki truskawkowe zrobiłam,te z zeszłego roku to były prawdziwym hitem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dla wszystkich kobitek które jeszcze ruchów nie czują cytat z książki "ciężarówką przez 9 miesięcy" - tydzień 20:

Nie jestem już tak przygnębiona jak wcześniej, ale nadal nie czuję żadnych cholernych ruchów i mam po dziurki w nosie wszystkich książek, które twierdzą, że powinnam je już dawno zauważyć! Czuję się za to oszukana, bo dziecko jeszcze nie kopie i szczerze zła na autorów i autorki poradników. (...)
-Czułaś ruchy dziecka, ale po prostu nie wiesz, że to było to. Pewnie sądziłaś, że chcesz puścić bąka albo coś w tym rodzaju - mówi Beksińska. Ta to jest romantyczna!

Ja ostatnio dużo się śmieję przy okazji czytania książek i Maluch się strasznie wierci w takich momentach :-D

Czesc dziewczyny, troche was podczytuje, bo chociaz pisze na grudniowkach to ostatni termin wg usg przesunal sie na 24 listopada :-) Czy mozna sie do was czasami zakradac, czy lista juz zamknieta? ;-):blink:

nonek widze ze tez sie tutaj zakotwiczylas :-)
Mama Kangura witam sasiadke :tak:

witaj i zapraszamyyy :))

ja dziisaj odsypiam cały dzien, wczoraj było tak duszno i parno w nocy i jeszcze mieszkam na 4 pietrze :( ostatnim w bloku, i nie bylo nawet jak zrobić przeciągu. pewnie u was tak jest dzisiaj z dolnego sląska przeszło troche wyżej takze wspólczuje. bo ja miaalm u nas taka katastrofe wczoraj wlasnie a opuchlizna zkostek dalej nie schodzi czas na okłady chyba.. i spie i spie dzisiaj bo wczoraj oka nie zmruzyłam.

za to po zajęciach w szkole poszłąm bo mlodziutką kapustkę ktorą sobie zaraz udusze i i i i i i ...? fasolke szparagową !! tadaaaa :D z buleczką zrobie :D:D :-D

wczoraj z moim M robilismy listę najpotrzebniejszych pierwszych reczy dla dzidziusia i do domu, rodzielilismy listę na kilka tematów typu : wyprawka(w sensie wózek,laktator itp.), ubranka, kosmetyki, pokój wyszło nas po zaokrągleniu ok 1600zł, samych najpotrzebniejszych rzeczy. oczywiscie dojdą jeszcze jakieś wydatki..ale jak narazie jestesmy przygotowani i odłozeone pieniążki.

no to ide bo od pisania slinka juz mi cieknie a obudzilam się głodnaaaaa buziaczki kobity ;)

reklama
Koriander - czyżby też z Torunia? Zapraszamy do listopadówek :) Ja mam termin na 20, ale może być i o tydzień szybciej ;)

Rojku - jupiii edytuję drugi raz ;P

Basiu -przepis na sok na pewno wypróbuję i fajnie, że udało ci się kupić ten poradnik. ja od kilku dni go wałkuję w tę i z powrotem i jak dla mnie jest kompendium wiedzy bo w temacie "dziecko" to ja jestem zielona ;)

Ostatnia edycja:
Do góry