Cześć Wszystkim z rana,
widzę że temat zakupów ;-) Ja nie zamierzam szaleć bo mam wszystko po Marcinku. Co prawda nie mam już tych najmniejszych ciuszków ale o to się nie martwię. Dookoła sporo maluszków tak więc będę zbierać od znajomych w pierwszej kolejności. Co do rozmiarów to dla Młodego miałam niewiele ubranek 56 w większości 62-68. Maluszek tak szybko rósł że niektórych nawet nie zdążylam ubrać. Chociaż jak napisała Sheepy sporo bodziaków rosło razem z Marcinem i to dość długo.
Ja bym chciała poznać płeć ale niekoniecznie dlatego zeby wiedzieć jak urządzić pokój ;-) Czysta ciekawość. Zresztą maluchy będą miały (jak na dzień dzisiejszy) wspólny pokój, który już jest urządzony. Poza tym nie mam zamiarau kupować dla dziewczynki różów bo mi się słabo od tego koloru robi ;-) Pokój jest żółto-niebieski więc uniwersalny.
Zakupy robiłam na początku 8 miesiąca. Polecam szczególnie wcześniej kupić materac i łóżeczko, które mają swoje sklepowe (i nie tylko) zapachy. Warto wszystko wcześniej złożyć i wywietrzyć, powłoczkę z materaca przeprać w proszku dla maluszka. Potem można tylko przetrzeć na wilgotno. Wierzcie mi, że sporo z artykułów dla dzieci ma czasami obcy zapach którego warto się pozbyć.
Ruchy :-) czuję już od 3-4 tygodni. Mam małego szalonego motylka w brzuszku i wyraźnie czuję, kiedy szaleje. Potwierdziłam to podczas USG. Zresztą z Marcinkiem też czułam motylka. Ale teraz zaczynam czekać na już troszkę wyraźniejsze ruchy, mój mąż nie może się doczekać, kiedy i on je poczuje.
Pozdrawiam ciepło. Miłego dnia