Laseczki a może któraś z Was poczuła już pierwsze ruchu Maleństwa
Julcia dała mi pierwsze znaki w 20 tyg.... A teraz :-)nie mogę się już doczekać. Pewnie nie bardziej niż Wy..Pozdrawiam ;-)
Ja wlasnie mialam taki zamiar by sie dzis Wam pochwalic ze juz czuje ruchy moich maluchow na 100% !!!!

:-):-) Przez kilka dni sie zastanawialam czy to na pewno to, bo cos sama nie moglam uwierzyc ze w 14-15 tyg mozna juz poczuc, ale teraz wiem na pewno

Od kilku dni z rzedu czuje takie jakby "trzepotanie skrzydelek" raz gdzies z jednej strony brzucha, raz z drugiej, raczej z niczym innym tego pomylic nie mozna

W pierwszej ciazy ruchy poczulam w 20 tc, w drugiej w 18 tyg, a teraz na pocz.15 tc

Chyba jednak co cztery nogi to nie dwie;-);-)
Czytam jak piszecie o stwierdzaniu plci poprzez USG i przypomniala mi sie wlasnie dosyc zabawna sytuacja. Jak rodzilam rok temu corcie, to za scianka obok rodzila druga kobieta, urodzila jakies 2 godz przede mna, a ja niestety bylam swiadkiem jej wszystkich krzykow, stękow i jekow.... Az w koncu uslyszalam placz dziecka, i stwierdzenie lekarza "jest chlopak!". A ta kobitka resztkami sil i zawiedzionym glosem krzyknela- "Chlopak???? Przeciez miala byc coreczka!!"

Potem sie okazalo ze od poczatku ciazy slyszala przy badaniu USG, ze bedzie corka, wiec pokoik na rozowo urzadzili, ciuszki dla dziewczynki kupili, wozek tez... Stad to wielkie rozczarowanie...
A mi w jednej i drugiej ciazy mowili ze raczej cora, no i sie nie mylili

:-) Mysle ze po prostu z dystansem trzeba podchodzic do plci i nie nastawiac sie za bardzo co bedzie. Bedzie dziecko, nasz najwiekszy w zyciu Skarb, a cala reszta to do konca slodka tajemnica