reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

o szok podziwiam... i zycze abys dalej miala tyle sily i wytrwalosci... nie wiem czy ja bym dala rade a myslalam ze tylko ja tak czasem mecze dziecko... ale uwiez ze to jest dobre i dla ciebie i dla malej... wiec nie robisz nic zlego a dzieci to mali terrorysci...trzymam kciukasy za dalesze sukcesy:-)
dziękuję za kciukasy :-)

reklama
mamstud - a może spokojniej bedzie właśnie ze zmniejszaniem ilości karmień na dobę? Jeżeli Gaba przesypia większość część nocy bez cyca tzn. że bardziej chodziło o przytulanie niż głód. W ciągu dnia zostaw cyca ale nie jako danie główne tylko jako popitka (po nocy cyc z samego rana, potem może po zupce lub deserku i na podwieczorek) ale cyc nie do zasypiania! Niestety mleczka będzie coraz mniej i może Gaba sama się odstawi na korzyść butli (a na noc proponuję wodę zamiast soczku bo zgubny na jedynki) albo modyfikowane 1x. Tylko ustaw sobie harmonogram i przygotuj jeden typ butelki i smoczka i stosuj przez kilka dni aby Gaba załapał regularność i nowy rytm a dopiero później jak efekty będą znikome to zmień coś w tym harmonogramie. Dzieci potrzebują powtarzalność, przewidywalności zdarzeń i rytuałów. Dajcie sobie np. 6 dni a potem mała modyfikacja planu.
I powrót do pracy, to też musisz uwzględnić w nowym planie dnia.

He, he!!!!
01.01.2010 - pierwszy raz pierwsza kliknęłam posta.
01.01.2010 - pierwszy raz ostatnia klikam posta - pstryk. Już ciemno, karaluchy pod poduchy a szczypawki do sadzawki:-). pa

reklama
dobranoc złośliwa istotko :-)
dlaczego złośliwa ???;-)
nie no małpy przebrzydłe, teraz się z moich plamek będą nabijać przez miesiąc! :-)
widzisz, nie tylko ja :-D:-D:-D:-D:-D

a i mam tylko pytanie, przeczytam odp dopiero jutro, czy któraś z Was piła yerba Mate? Czy tykwa i bombilla są konieczne? bo mąż zasmakował i chce kupić cały zestaw...
niestety nie :no:
później nadrobię resztę :-p

Do góry