• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy majowe 2009

madzia - ja tak wlasnie czesto mam ze czuje przez ok 15 min pulsujace jakby stukanie ale na serduszko byloby to zbyt wolno wiec mysle ze to czkawka malego.. dosyc czesto ja ma:baffled:

kokoszka- super ze marysia juz tyle wazy , my dzis jedziemy na zakupki tzn kilka rzcey do domku , dla kubusia narazie jeszcze nic nie kupujemy, dopiero po 15 kwietnia..

kurcze dziewczynki wkurza mnie to bo normalnie mam wycieki w nocy moczu,, tak ok czasami 2 duze a czasami 2 male lyzki stolowe.. denerwuje mnie to bardzo ale coz poradze...:baffled:

reklama
Dzień dobry Brzuchatki :)

m@dz1@ tak to własnie jest czkawka :) mój maluszek ma ją czasem jak jest ułożony blisko skóry brzuszka i wtedy cały brzuch mi skacze ;)

tikanis mam nadzieję ,że nie przejmujesz się tym ,ze Twój Kubuś ma czkawkę często :) to normalne . Mało tego podobno dla malca taka czkawka to niezła frajda , nie męczy się tak jak my ;)
tikanis pisze:
kurcze dziewczynki wkurza mnie to bo normalnie mam wycieki w nocy moczu,, tak ok czasami 2 duze a czasami 2 male lyzki stolowe.. denerwuje mnie to bardzo ale coz poradze...
baffled5wh.gif
kochana nie przejmuj się tylko ćwicz mięśnie Kegla :)
raz ,że pomoże Ci to w porodzie , dwa...będziesz miała większa kontrole nad pęcherzem a trzy....Twój facet będzie wniebowzięty ;)

Melduje dziewczynki iz wczoraj mialam wizyte u gina.
Maluszek 32 tydzien wazy 2200 czyli jest dosc duzy ale w normie:rofl2: Melduje uroczyscie iz postanowil juz sie na sczescie odwrocic i juz ma sliczne glowkowe polozenie:rofl2:
Moj gin nigdy nic nie wspominal mi o szyjce.......hm a badanie ginekologiczne ostatnie mialam w .......7 tc:baffled::baffled:
Ale mysle ze jest wszystko ok ufam mu.....wypisal mi zwolnienie i nastepna wizyta 6 kwietnia:tak:
A jesli chodzi o czkawke to moj maluszek ma ja czesto tylko przedtem czulam ja pod zebrami jak tam mial glowke a teraz tuz nad spojeniem lonowym.

Hello.... U mnie slonce tak swieci, ze nawet przez zaluzje przebija.

Wczoraj w koncu doszlismy do normy i juz sie odzywamy, a ja nie placze :-)

Ciocia po sukienke nie przyjechala, nawet zeby ogladac. Tylko poprosila, zeby jej w internecie poszukala jakiejs. Czyli uwzala, ze jej oddam pewnie za 100-200zl. :no: Smieszna! Mi jej nikt za darmo nie dal! Maja termin na wrzesien jakos 19. Tylko Pan narzeczony cioci nie ma jeszcze rozwodu... Jest w trakcie :-D Wogole sytuacja jest strasznie smieszna!

No a co do czkawki, to moje dziecie :) ma ja dosc czesto. Gdzies czytalam, ze polykajac wody plodowe cwiczy oddychanie, ale czasem cos tam nie tak pojdzie i jest czkawka, ktora w zasadzie cwiczy miesnie klatki piersiowej bobaskow :)

Witajcie :-)
Nie ma to jak piątek i słoneczko za oknem oraz wspaniałe uczucie wyspania:-)
W szkole rodzenia położna mówiła, że dziecko do 34 tyg powinno sie obrócic ale bywa tak, że w ostatnich tyg przekręca sie dlatego jeśli kobieta jedzie z planowaną cesarką bo ułożenie pośladkowe sprawdzają czy się nie przekręciło więc Kokoszka jeszcze wszystko może się zmienic

Znalazlam o tej czkawce... Nie miesnie klatki piersiowej, a przepone dziecko cwiczy :)

Tydzień Dziewiętnasty
Pierwotny pączek płucny, z którego się rozwiną płuca, kształtuje się w piątym tygodniu ciąży razem z zaczątkami układu krwionośnego, w ósmym tygodniu rozgałęziają się oskrzela. Teraz płuca są już niemal wykształcone, ale nie umieją jeszcze oddychać. Od tej chwili aż do dnia porodu dziecko będzie się wprawiać w tej umiejętności będzie wdychać i wydychać wody płodowe, by wzmocnić mięśnie klatki piersiowej. Doskonałym ćwiczeniem dla przepony, czyli mięśnia oddzielającego jamę piersiową od brzusznej, jest czkawka (którą ty odczuwasz jako serię maleńkich wstrząsów). Jeszcze w momencie porodu płuca dziecka wypełnione będą wodami płodowymi, część wypłynie przez nos i usta wyciśnięta skurczami mięśnia macicy, część zostanie wchłonięte przez naczynia krwionośne. Dziecko mierzy 13-15 cm i waży 200g. Do chwili porodu powiększy masę ciała co najmniej piętnastokrotnie!

Znalazlam... Nie miesnie klatki piersiowej, a przepone cwiczy sobie bobas.

Tydzień Dziewiętnasty
Pierwotny pączek płucny, z którego się rozwiną płuca, kształtuje się w piątym tygodniu ciąży razem z zaczątkami układu krwionośnego, w ósmym tygodniu rozgałęziają się oskrzela. Teraz płuca są już niemal wykształcone, ale nie umieją jeszcze oddychać. Od tej chwili aż do dnia porodu dziecko będzie się wprawiać w tej umiejętności będzie wdychać i wydychać wody płodowe, by wzmocnić mięśnie klatki piersiowej. Doskonałym ćwiczeniem dla przepony, czyli mięśnia oddzielającego jamę piersiową od brzusznej, jest czkawka (którą ty odczuwasz jako serię maleńkich wstrząsów). Jeszcze w momencie porodu płuca dziecka wypełnione będą wodami płodowymi, część wypłynie przez nos i usta wyciśnięta skurczami mięśnia macicy, część zostanie wchłonięte przez naczynia krwionośne. Dziecko mierzy 13-15 cm i waży 200g. Do chwili porodu powiększy masę ciała co najmniej piętnastokrotnie!

barmanka79 wydaje mi sie ze nie powinno zaszkodzic, ale lekarzem nie jestem :( Moze lepiej jakis kefir albo jogurt? Znaczy wiesz do smarowania w srodku. Albo czosnek, slyszalam, ze dosc dobry pomysl. Zaraz jeszcze zobacze w leksykonie lekow co o tych globulkach pisza.

Oho... Widze ze moj komp zglupial. Jak mam tego posta usunac z gory? Bo dwa razy sie wzielo i to samo wpisalo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry