reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ANABUBA chrypa alergiczna?Jak ona wyglada?
Oliwka ma czesto chrypke ale nie wiem od czego Od zelu na zabki napewno nie bo juz bardzo dawno temu stosowalismy a chrypka jest i bez zelu
Ona wogole na gruby glos

pojdziesz do endo to sie dowiesz
niektore dzieci maja taki los i tyle.a moja popsrostu z dnia na dzien chrypnie,ale nie ma kaszlu anic takieg weic to nie zapalenia krtani i podaje jej wtedy wpano,zyrtec i witc i po 3-4dniach przechodzi
Weronika tez ma niski glos i jak jazaczuna brac crypa to zaczyna najpierw piszczec,jak cos glosniej mowi to jej sie glos lamie.

ona ma tak wlasnie po zelu,tznpo lidokainie(skladnik),bo suchym pkarmie dla rybek,jakis tydzien po probie podania nabailu

No ja właśnie stosuje dentinox u Helenki, twierdzi ze jej pomaga... ale to może być również efekt placebo:sorry:

pomaga.ja jak mi wylazi 8 i sarszie swedzi to sobie smaruje Calgelem bo mam i lekko znieczula;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ANABUBA to u endo moge dowiedziec sie tez czegos O OLiwki chrypce Ona tez ma tak ze czasem kilka razy pisknie tym glosem tzn chrypka a czasem nie ma wcale
Powiec mi o co mam jeszcze pytac u tego endo? hihihih

ANABUBA to u endo moge dowiedziec sie tez czegos O OLiwki chrypce Ona tez ma tak ze czasem kilka razy pisknie tym glosem tzn chrypka a czasem nie ma wcale
Powiec mi o co mam jeszcze pytac u tego endo? hihihih

pytaj o wszytsko co Ci przyjdzie do glowy.ale jak badnia ma w normie to byc moze wsyztkso ok i taka jej uroda.koniecznie dja znac jak poszlo!

No patrz Anabuba, a mi właśnie 8 wyłazi i nie pomyśłałam, żeby sie podratować żelem, kurcze, no ja już taka tępa, czy przemęczona???!!!

medea proszona do rowu :tak::tak::tak::tak::tak:

Właśnie pisałm do kolezanki tej co zawsze rzem wychodzimy na spacery i nasze dziewczyny to rówieśnicy.

no i sie dowiedziałam ze w niedzielę poroniła,kurczę była bodajże w 8tyg.
Napisał że na razie nie jest w stanie się z nikim spotykac bo jest załamana i sie nie dziwię.

Nawet nie wiem jak jej teraz pomóc,nie chce sie narzucać bo ona chce miec teraz święty spokój.kurcze tak mi jej żalmpare miesięcy się starali o to dzicko i taka tragedia.

przez to wszystko też mi się smutno zrobiło:-:)-:)-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pytaj o wszytsko co Ci przyjdzie do glowy.ale jak badnia ma w normie to byc moze wsyztkso ok i taka jej uroda.koniecznie dja znac jak poszlo!
No mam nadzieje ze to bedzie taka jej uroda Chyba ze babka zleci jeszcze jakies inne badania Dam znac napewno Oliwka marudzi a raz sie fajnie bawi Ja nie mam dzis jakos specjalnie humorku :cool:

reklama
No i M juz po
jechal:-:)-(i tak jakos pusto sie znowu zrobilo:no::no:Pewnie troszke czasu znowu minie zanim sie znowu przyzwyczaje:no::no:

Mlodzi zniesli to dzielnie.Mowili ze sa smutni ale nic poza tym.Teraz Dominik przeglada stare albumy i wyciaga sobie zdjecia M,a dziewczynki oczywiscie szaleja:tak::tak::tak:

Brzydulka sie skonczyla-oj robi sie tam coraz bardziej ciekawie:tak::tak:Szkoda ze niedlugo sie skonczy
tulam mocno:happy::happy::happy::happy:
dobrze że dzieciaki to dobrze zniosły:tak:
a kiedy teraz przyjedzie M?
A więc tak dzięki dziewczyny ze trzymaliscie za mnie kciuki ale ta praca to jeden wielki niewypał niestety.

miała być cukiernia,ja tam wchodzę a tam żadnej cukierni nie ma ,co się okazało to chodzi o małe stoisko z fornetti:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
miałąbym sprzedawać te fornettii ije piec smieszne ja nie potrafie piec :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i to nie tak ze pracuje jak chce.
okazało sie ze to praca weekendowa czyli w sobotę 6h,niedzielę 4h i jakiś dodatkowy dzień moze mi dać.

marnych kilka godzin tyg nie opłaca mi się brac ta pracę bo to na 1/2etatu i droga w jedna stronę zajmuje mi do 1,5h

wkurzyłam się bo się nastawiła. a tu dupa.

załapałam doła bo już prawie od 3mies szukam pracy i nie mogę znaleźć nic odpowiedniego :no::no::no::no::no:
ludzie sa niepoważni oferując co innego a co innego dając w praktyce:wściekła/y:
będzie dobrze kochana a weź przejdź się po galeriach handlowych tam często potrzebują do przcy w empiku albo w butiku czy u złotnika:tak:
albo weź ty złuż cv do castoramy tam w sklepie mają skrzynkę na cv słuchaj na wstępie masz na ręke 1500 zł to nie mało dobry socjal a wrocław casto sie rzwija więc ludzi potrzebują co jakiś czas do pracy:tak:
Oliwka mi usneła a ja kupiłam sobie fajne kozaczki na allegro,kowbojki,mam słabośc do kowbojek :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
pokazuj:tak:
a dziękuję:-)bardzo fajne miałam kiedys kowbojki ale chyba w 8 klasie :szok:a teraz to na moją big stope cos kupić to.........
dowikla ja pare miesięcy temu tez miałam wykrytą nadżerkę:tak::tak::tak: ale dostaąłm jakiś antybiotyk i przez 2 mies chodziłam do gina i on mi tym antybiotykiem pędzlował tą nadżerke :tak::tak::tak::tak:
i zeszło ale miałam przyjśc do kontroli a nie przyszłam,zaniedbałam i teraz się wybieram.mam wizytę na 2 listopada.

ale nie pomyslałąm bo przewaznie dostaje @ 1 kazdego miesiąca i tu pech bo jak dostanę to będę musiałą pzresunąć wizytę.oby tym razem się spuźniła.:tak::tak::tak::tak:

bo mam nadzieję ze nie ma nawrotu nadżerki,musze sie iść w końcu skontrolować:tak::tak::tak:
a może się wkońcu spóźni o jakieś 9 m-cy:rofl2::rofl2::rofl2:(nie bij):-D:-D
witam na nocnym dyzurze.oczywiscie juz zadnej nie ma,to chociaz poczytam
oczywiscie znow mialam problem zeby wejsc na bb:wściekła/y:

bylysmy na kontroli,wszytsko jest ok.droga dluga bo ode mnie trzeba sie przebic przez cala wawe.wizyta trwala moze 10 minut:eek:
mala tym razem nie byla kluta bo ostatnio sama jej tsh robilam i dobrez bo z poprzedniego badania z czerwca miala za male tsh i gdybym jej sama nie zrobila to by jej dawke zmniejszyla a niepotrzebnie.wiec dobrze zrobilam
poza tym podroz minela dobrze,wzielam ze soba nocnik:-)pielegniarki sie smialy ze z wlasna toaleta:-)ale dobrze,bez wpadki:tak::tak::tak::tak::-)

dostalam dzis rozliczenie za prad za pol roku,bo teraz tak u nas robia.i pierwszy raz w zyciu mam nadplate:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D
jakies 26zl,ale rachunek do zaplaty dopeiro w grudniu:-):-):-)

no i dostalam zwrot watu,jupiiiiiiii!!!!!!!!!1
moge w koncu mamie oddac:tak::tak::tak::tak::-)a jej teraz po weselu kasa potrzebna:-D

gadalam ostatnio z kolezanka,pracuje w szpitalu w wawie w ksiegowosci ale udalo jej sie zalatwic termin dla Pauliny do ortodonty panstwowo.niby nie ma juz zapisow na ten rok a wizyte mamy juz we wtorek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

MH jk sie uda to Cie nawiedzimy bo to gdzies kolo Ciebie na korytnickiej:-)
super że po wizycie wszystko ok:tak::tak::tak::tak:
anabubka a twoja paulina ma jeszcze mleczaki???? bo mój adam tez ma 2 górne krzywe ale stomatolog mi powiedział że ortodonta to jak będzie miał zęby wszystkie stałe:sorry:i nie wiem :sorry::sorry:a ja mam krzywulcowe zęby i nie chcę żeby on jak ja się z tym męczył:tak:
witam:-) u mnie leci pomalutku ,troche sie przeziębiłam ale za 3 dni koncze kurs to moze troche sie podlecze Pozdrawiam i obiecuje ze bede zagladac czesciej:zawstydzona/y::tak:
no ja myslę ze ty tu u nas znów zagościsz kochana:tak::tak::tak::tak::tak:
a w niedziele obchodzil 2 urodziny synek Myszuni,a my gapy zapomnialysmy.
Wszytskiego najlepszego dla PIOTRUSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA PIOTRUSIA W DNIU URODZIN:happy::happy:
:-D:-D:-DOj mama,mama popraw sie :-p:-);-)
Moej ostatnio jakos tak nie wolaja jedzenia,nawet wieczorem moge ze spokojem zjesc kolacje:szok::szok::szok:co kiedys bylo niemozliwoscia

Ja tez kupowalam dentinox,ale jak dla mnie te wszystkie zele dzialaja tak samo czyli wcale:-p:no:
Dobre jest takie cos do psikania co na bol gardla bo dziala znieczulajaco.Nazywa sie to hasco sept i inne tez sa jeszcze
u mnie podobnie na antoniego zaden żel nie działa :no:
mamy dentinox ale lezy nie uzywany tzn chyba 3-4 razy miał smarowane:tak:
a może na moją 8 zadziała bo mi się wybija i wybić nie może:wściekła/y:i nie wiem jaki to ma związek ale zawsze jak mam @ to ta 8 się uaktywnia:sorry::sorry::sorry:

witam kochane:happy:
julka nadal w domku dzwoniła pani nz zerówki i trzymam ja do końca tygodnia w domu bo w zerówie grypa panuje na 29 dzieci tylko 8 jest w klasie:szok:więc jej nie puszczam bo się zarazi i potem my wszyscy:tak:
mam pożyczony telefon też sony ericson kolega pietruszki i pożyczył na kilka miesięcy tzn pewnie 6 bo potem będe mogła wymienić w mix plusie bo wcześniej nie da rady:no:no chyba ze jakoś mi się uda po 2 doładowania w miesiącu zrobić:-p
antek noc miał w miarę dobrą jedna pobudka koło 3 a potem o 5 juz wstał na dobre ale do 6.30 bawił sie sam w łózeczku więc my tak na jedno oko jeszcze spaliśmy:tak:
a co tam u patrysi bo kochana coś znikneła???
madziuli też cosik nie ma????
o myszuni nie wspomnę????

Do góry