reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anabuba ja umiałam już bo miałąm w prawę,pomagałam od począku siostrze zajmowac się jej dwójką dzieciaków także jak urodziłam Oliwkę to byłam już perfekcjonistka w tej kwestii żadna kupa mnie nie ruszała :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

a mój M to normalnie mnie rozwalał .nie chciał zmieniąć pampersa jak była kupa bo od razu twirdził ze ma odruch wymiotny :-D:-D:-D:-D:-D

jak go zmuszałam bo sie wkurzyłam ze co ja tylko od kup jestem to jak jej otwierał pampersa to zarzucał sobie na nos chusteczkę mokrą do pupy żeby tego nie czuć :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
a kazda z was umiala od razu zmieniacpieluche?????????????
ja nie!dopeiro na Paulinie sie nauczylam:-)
moj zmienial ,gorzej z kupa ale jak mnie bnie bylo to musial sobie radzic.tylko ze moje dziecko jest takie wredne ze jak bylo z tata to kupa bardzo sporadycznie,czekala z tym na mnie:-D:rofl2:

dobrez bedzie!trzymam kciuki.a co w ogole owiedzilaa o malej?poza wynikami?
coz ,moja leki do konca zycia bedzie brala...:-(
przepraszam ze pytam ale co sie dzieje twojej paulince (bo to o niej mowa?)

Anabuba ja umiałam już bo miałąm w prawę,pomagałam od począku siostrze zajmowac się jej dwójką dzieciaków także jak urodziłam Oliwkę to byłam już perfekcjonistka w tej kwestii żadna kupa mnie nie ruszała :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

a mój M to normalnie mnie rozwalał .nie chciał zmieniąć pampersa jak była kupa bo od razu twirdził ze ma odruch wymiotny :-D:-D:-D:-D:-D

jak go zmuszałam bo sie wkurzyłam ze co ja tylko od kup jestem to jak jej otwierał pampersa to zarzucał sobie na nos chusteczkę mokrą do pupy żeby tego nie czuć :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dfajny widok musiał byc, ja wczesniej zajmowalam sie bratem wiec mialam juz wprawe nawet w kupach, i jakos tak strasznie mnie to nie obrzydzało :no::no::no::no::no:

faceci - "twardziele" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj Kochana:-):tak:

No to ogladnij sobie rano o 8 w tv:tak::tak::tak:
A ile Zuzia teraz wazy???
Zuzia cos ok.10,5-11kg dokładnie nie wiem. Za 2tyg będzie ważona zapewne w szpitalu

MAMITA a ja sie zastanawiam nad Twoja Zuzia i jej nerkami Jak ty sobie radzisz?Dostajes do glowy z zamartwiania sie ?
Ja sobie tlumacze ze bedzie dobrze ale ten gorszy scenariusz tez chodzi mi po gloiwie :-(

DZIEKI DZIEWCZYNY ZA POCIESZENIE
IDE SPAC DOBRANOC
Najgorzej było po porodzie w 12 dobie stwierdzono sepsę, zapalenie opon, wylew IV stopnia to było najgorsze przezycie-nikomu nie zyczę. Teraz najgorsze są te pobyty w szpitalach-jedziesz na 3 dni na badania a nasłuchasz sie, naogladasz.:no:Teraz jedziemy 9 listopada i juz mam doła. Też gdzieś po głowie chodzi mi najgorszy scenariusz ale zaraz sie wale w łeb. Do tego wszystkiego stoimy z rehabilitacja i to mnie juz wkur...

Wogóle to zaczynam sie martwic bo już Zuzia zaczynała ładnie mówic mama, tata,baba, dziadzia i wogóle po swojemu. A teraz czasami baba powie i nic tylko krzyczy i widze że sama sie denerwuje że nie może powiedzieć czegoś i tu znowu zapala sie lampka... Bo neurolog wspominała o afazji. Za tydzien jedziemy do innego neurologa ponoć lepszego. Mam nadzieję że bedzie dobrze;-)

a mi się otworzyła
lece sprawdzic

moj jogurtów niestety nie moze jak byl młodszy dostał plam. skaza białkowa, teraz ma takie krosteczki wokół ust i na łydkach troszkę i na plecach już słabe ale są,
czasem mu daje łyżeczkę albo dwie ;-);-);-);-)
no i mleko normalne

a moj m raz mu kupe przebrał bo mnie nie było, a tak to mnie woła bo jak twierdzi "zaraz sie pożygam" :sorry::sorry::sorry::sorry::-D:-D:-D:-D
akurat kto by pomyslal ze on taki wrazliwy :-D:-D:-D:-D:-D

Zuzia kupe do nocnika robi teraz i ostatnio mówie idź wrzuc klocka do kibelka i słysze jego dławienie... Rozumiem mozna żygać ale kupa własnego dziecka nie powinna ruszać chyba?:sorry:

przepraszam ze pytam ale co sie dzieje twojej paulince (bo to o niej mowa?)

nie przepraszaj,tylko pytaj:-)
mowilam o młodszej Weronice.ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy i beirzez hormony od 15dnia zycia.wszytsko dzieki testom ktore robia po porodzie.albo nie ma tarczycy albo ma bardzo sladowa.
Paulina starsza ma autyzm.

witam :-):-)

moj jogurtów niestety nie moze jak byl młodszy dostał plam. skaza białkowa, teraz ma takie krosteczki wokół ust i na łydkach troszkę i na plecach już słabe ale są,
czasem mu daje łyżeczkę albo dwie ;-);-);-);-)
no i mleko normalne

a moj m raz mu kupe przebrał bo mnie nie było, a tak to mnie woła bo jak twierdzi "zaraz sie pożygam" :sorry::sorry::sorry::sorry::-D:-D:-D:-D
akurat kto by pomyslal ze on taki wrazliwy :-D:-D:-D:-D:-D
Kochana te plamy i krosteczki to wstępny AZS jak będziesz nadal podawała białko to za jakiś czas (miesiac,rok,5 lat) to się może nasilić.W ten sposób organizm krzyczy,że czegoś nie toleruje.
W najlepszym wypadku może pójść na skórę czyli te plamy się wzmocnią może pękać naskórek,sączyć się osocze.Potem dochodzi do zakażeń wtórnych skóry gronkowcem lub paciorkowcem .:-:)-((mój Kubuś)
Jeśli tego nie wyleczysz i dalej będzie kontakt z alergenem to może też iść w inną stronę i za kilka lat pojawi się suchy męczący kaszel co jest zapowiedzią astmy oskrzelowej.:-:)-(
Tu masz minimalnie na ten temat.
Jak chcesz coś więcej to służe pomocą.:tak:
http://atopowe-zapalenie.witryna.org/

reklama
Hejka, wstała skoro świt, żeby sprawdzic co w trawie wieczorkiem piszczało. Długo nie posiedzę bo ma przyjechac gościu po ryby, a ja w szlafroku, tylko chata na błysk już prawie.

Czesc Wiesci od endo :-(
Dobrze ze poszlismy prywatnie
Jutro jade zas do katowic na dalsze badania I z tych badan albo powie ze taki jej urok albo wysle nas do Katowic do szpitala na szczegolowsze badania :-( Byc moze to sa zabuzenia hormonalne i jesli bedzie najgorszy scenariusz to TABLETKI DO KONCA ZYCIA i MOZE MIEC PROBLEMY W PRZYSZLOSCI wiecie seksualne lub np z ciaza itp :-(
Jestem podlamana Choc licze na to ze wyniki beda ok
Nastepna wizyta u endo z wynikami za tydzien w srode na 19,30
Nie myśl o najgorszym!!!

Kurcze chciałam obejrzec jutrzejszą Brzydule i nie chce mi sie stronka otworzyć:wściekła/y::wściekła/y:
A gdzie to oglądacie??? moge prosić linka???

Dajcie spokój, mój tez okropnie kup sie brzydził, na wymioty go brało. Ale dziwne, że jak mnie w dom u nie byo i trza było dziecko przebrać, to jakoś chaty nie zahaftował:-D

Mała obudziła się, dostała butle i mam nadzieję że jeszcze pośpi, bo mimo, że jak śpi to na paluszkach a w łazience to już w ogóle, to jednak luźniej jak się między nogami nie pałęta.:-D:-D

Acha... marzenia ściętej głowy. Odpadam, zajrzę jak gościu już pojedzie.

Do góry