reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A mój właśnie zjadł, dostał smoka i śpi :) Ale przed tym siedział w foteliku i miał "awarię". Jak go wyciągnęłam to śpiochy miał brudne od pachy po kolano z jednej strony. Znowu był problem ze zdjęciem body przez głowę. Te Pampersy to ....... już słów mi brak :mad: :mad: :mad:. Następnym razem zrobię zdjęcia i napiszę im "miłego" mail'a >:D.

reklama
Lena, nie lam sie, juz duzo zrobilas i jak zauważyłaś są tego plusy.i ja do tej pory mam takie przejściowe okresy ze 5 dni śpi ok a 6 nocy nie wiadomo o co biega synkowi.u nas za to jak sie przebudzi w nocy a ja do niego nie ide i pozwalam marudzić to on zwiedza łożeczko,jak skonczy marudzić i uśnie ide jego ułożyc w wyjściowej pozycji bo wiem że leży w poprzek łożeczka i tak jest,łożeczko wygląda jak po burzy!
i u mnie też synek obdarowuje mnie słodkim uśmiechem po przebudzeniu jak mu mowie dzień dobry! i wtedy wiem że on nie pamięta tego placzu przed zaśnieciem. my juz miesiąc ciagniemy takie usypianie i też mogę powiedziec że nie jest łatwo. nie wiem czy masz kablowke i kanal tvn style albo club, tam jest program Poradnik Tiny T.... ( nie znam pisowni nazwiska) i tam są przypadki ze 2,3 latki nie śpią same i ich mama zanim przyszla do tego programu po pomoc to wstawała po 30 razy w ciągu nocy, wymęczona, zdenerwowana kobietka. ale po tygodniu nauczyla ich samodzielnosci,plakała bradzo często.więc ja myślę ze lepiej zacząc wcześniej bo jakoś sobie nie wyobrażam że razem z nami w łzku ( no ja i mąż :laugh: ) śpi 3 latek....

mu poduszki nie stosujemy, leży w łożeczku i służy do kopania, walenia nogami w nia i wyrzucania za łożko ;D ;D ;D ;D

mi coś przeciekają te noew pampersy z taśmą... nie macie wrażenia że one sa węższe od starych????chyba musze kupowac 4+ zamiast 4

miłego dnia!

my nie spałyśmy prawie całą noc Oliwka obudziła się o 1 w nocy i do 4,15 nie chciała się uspokoić myślałam że już zaśnie ale o 5,30 od nowa i dopiero teraz o 12 usnęła sama jak położyłam ją na brzuszku
nigdy wcześniej tak nie płakała czy możliwe żeby kolka pojawiła się dopiero teraz?

bardzo sie wierci macha rączkami i nóżkami ma twardy brzuszek ale bardzo dużo pierdzi

Bardzo możliwe, Beata8422. Róbcie jak najczęściej rowerek - dzieci to lubią. A może coś zjadłaś, co jej nie pasowało i jednorazowo tak zareagowała.

Zuzia1 mamy zalecona szczepionke aceluralna a poniewaz nie mam chceci i sił do awanturowania sie z NFZ wiec wydałam 120 zł i sama kupiłam ta 5 w 1 bo w niej jest ta szczepionka aceluralna. A zreszta NFZ gdy kolezanka dzwoniła to powiedział ze teraz nie maja moze beda miec we wrzesniu.

Co do podusi to my mielismy zalecona podusie gdy mały miał 2 miesiace bo bardzo mu sie ulewało. Teraz spi róznie.

Oj mam tez czasami trafia sie awarie ze kupcia wypłynie

Kunda pytam o szczepionkę,bo my też zdecydowaliśmy się na płatną. Chyba to ta sama, bo my też płacimy 120,- nazywa się Pentaxim. Jest rzeczywiście bardzo dobra, kubuś nie miał po niej żadnych skutków ubocznych, a na ostatnim szczepieniu nawet nie zauważył, kiedy go ukłuli - ale to już zasługa pielęgniarki ;) U nas w przychodni mają tę szczepionkę i tam im płacę, a nie muszę chodzić po aptekach.

beata a moze faktycznie cos zjadlas i mala boli brzunio? a pijesz cos ? jaks herbatke? ja pilam Bobofen na zmiane z Fitomixem- pomagalo; fitomix dodatkowo jest na laktacje; albo sporoboj herbatek Plantex dla malej z butli- od 2 tyg zycia- super sprawa; do tej pory stosujemy :)

maly spi, marudny przez ta pogode ze hej! ja odetchne moze w koncu :)

esputicon jest rewelacyjny w kolkach . kropelki dwa razy dziennie.Dostepny bez recepty.Moze faktycznie cos sama zjadlas Beata8422i tak Twoja coreczka zareagowala.Masuj brzunio okreznymi ruchami i uginaj nozki"rowerek"na zmiany.
mam nadzieje ze juz u Was dobrze.

A co do poduszki i ulewania to Jula okropnie ulewala i pediatra powiedziala o podlozeniu dwoch grubych ksiazek pod nozki lozka tak ze byl spad i nie trzeba bylo poduszki.

reklama
Do góry