reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Lena3004 nie bardzo mialo co malej zaszkodzic bo codzien jem to samo z racji tego że mała ma problemy z brzuszkiem. Ale jest sposób żeby to sprawdzic- za kilka dni znowu zjem winogrona i zobaczymy czy sie powtórzy :):):) u nas pogoda okropna, ciągle pada więc ze spaceru dziś nic nie wyjdzie. Mam nadzieję że nasze małe pociechy w taką pogodę też są bardziej śpiące bo ja dzis jestem padnięta ;D pozdrawiamy wwszystkie mamusie i ich małe pociechy

reklama
U nas też pogoda pod psem, mi z nosa już kapie a muszę iść po zakupy, aż mnie ciarki biorą na myśl że mam wyjść. Ja Majkę teraz ubieram w śpioszki i kaftanik, a jak wychodzimy na spacer to zakładam jej na to bluzę i czapeczkę i buciki. Sama nie wiem jak ją teraz ubierać ale patrzę czy ma ciepły karczek i na tej podstawie ją ubieram. Piję teraz ciepłą herbatkę malinową bo zimno w tym domu coś się zrobiło i jeszcze ten katarzysko, oby tylko Majce się nic nie przyplątało bo mojej znajomej mały nabawił się zapalenia oskrzeli ;D

anaconda zdowka zycze :)

U nas pada i pada i pada..pogoda do d..... :(

Jule ubieram tez zazwyczaj patrzac najpierw na termometr..jest teraz taka wredna pogoda ze wydaje sie zimno a na dworzu jak wyjdziemy wychodzi slonce i robi sie goraco.Rajstopek jeszcze nie zakaldamy.czapeczke staram sie tez wkladac ale z tym to wojujemy bo Jula ja notorycznie sciaga.Zazwyczaj wkladam spodnie,bluzeczka i bluza +czapeczka lub kapelusik. Butow jeszcze nie mamy,nie daje sobie zalozyc.w Sobote idziemy kupic nowe i zobaczymy bo juz najwyzsza pora zeby zaczela nosic na dwor bo coraz zimniej sie robi.

Wczoraj jak wyszlam na dluzszy spacer to moje dziecko mialo lodowate raczki i poliki i nosek a byla ubrana w body z krotkim,bluzke,skarpetki buty i dres a to bylo w poludnie a pozniej jak wyszlam kolo18;00 to zamiast bluzy od dresu to zalozylam jej kurtke jesienno zimowa i tez byla zimna zreszta ja tez sie wychlodzilam a przeciez jest jeszcze sierpien???? I musze chyba pomyslec tak samo o czapce ale z tym tez bedzie problem bo ona nie daje sobie nic zalozyc na glowe a trzeba zaczac przyzwyczajac bo zima idzie :mad:
Moje dziecko wlasnie usnelo w lozeczku po zupce a wczesniej jadla tez kaszke na sniadanie  ;) Ja obiadek tez juz zrobilam i troszkle ogarnelam w domciu a teraz mam wolny  caly dzien  ;D ;D ;D ;D

Dzieki Lena3004 :), ale jednak i tak wolalabym pracowac w zawodzie nauczyciela i tlumacza, ktory to wykonywalam w Polsce, wieksze zarobki i mniej godzin pracy ;D. Ale moze juz niedlugo sie uda, zobaczymy. ;). U nas pogoda sie zrobila super, to dobrze, bo jedziemy jutro na pare dni do brata mojego meza w gory. Bedzie mozna troche pospacerowac. Jutro rano mamy tez wizyte u pediatry, jak zwykle kontrolne badania i odnowienie szczepionki. Mam tylko nadzieje, ze Erik nie bedzie mial goraczki, czopki na wszelki wypadek juz zakupilismy.

ja ubieram podobnie jak anaconda body z krotkim na to kawtanik i spiochy na to butki czape i bluze sweterek kurteczke zalezy
chyba ze bardziej ,,dorosło '' nie spiochy tylko spodenki i bluzeczka ;D

ciezko wycyrklowac ta pogode i ubranka na dwor

Dziewczyny, znacie może adres strony internetowej gdzie można zasięgnąć porady pediatry, czy innego lekarza? Wiem że było to kiedyś tu na forum.

Lena ja zazwyczaj jak mam problema niemoge do swojej pediatry pojsc to dzwonie na konsultacje do lekarzy z twojego dziecka.

Podaje Ci namiary
pediatra czwartek od 19-21 tel 0-81 741-12-97
lek.med.Grazyna Czaczynska
pediatra wtorek od 9- 11 tel 0-22 885-99-06
dr.n.med.Maria Rudzinska-Chazan
fakt ze jak cos juz potrzebuujesz to lepiej do swojego a jak tylko skonsultowac cos to polecam bardzo te telefony.

reklama
Wszystkiego najlepszego i duzo zdrowka dla ERIKA LENY i EMILKI z okazji ukonczenia kolejnych miesiecy!!!   :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

kwiaty05.gif

Do góry