reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As zdróweczka dla Kuby
ja do was rano zajrze bo dziś mój ukochany mąż skończył wcześniej prace więc go troche wykorzystałam:-D a zaraz jak wróci z kąpieli oglądamy film
miłego wieczorku

reklama
Witajcie.
Beata, w ogóle pomyliłam Cię z Justą, bo to ona miała teraz biały tydzień i komunie :-D:-D. Takie obie jesteście zalatane, że już Was myle :-D:-D:-D.
Hihihi :-D

W czoraj w najlepsze zajadał z nami kurczaka na obiad a na kolację zażyczył sobie pizzę :szok::szok::szok:
Ja bym chyba nic nie przełknęła z takim obrzękiem gardła ,bo to ból przeokrutny ,a on bólu nie czuje tak jak my ,więc jemu chyba nie przeszkadza.:eek::eek::eek::rofl2::rofl2:
Gardełko boli, ale brzuszek zdrowy i domaga się jedzonka:tak:. Dla chorego dieta "mam ochotę na".:-)

WITAM:-)
Mi się nowy tydzień zaczoł nieciekawie bo Natalka znowu złapała jakies przeziębienie normalnie jakaś masakra:-(
Zbliżają się ciepłe dni a ona się rozchorowała, mam nadzieję że doleczę ją bez antybiotyku:-(
Dużo zdrówka Wam życzę! Może witaminka C i soczek malinowy pomogą?:tak:

Witajcie dziewczyny ja jestem tu nowa, ale tez jestem mamuśką ktora siedzi z moją 21 miesięczną córeczka w domu, mam nadzieje ze bede tu milo spędzała czas. pozdrawiam i miłego poniedziałku życzę.

Witam nową mamę. :-) Zapraszamy do pisemnej rozmowy na wszystkie tematy.:tak:

Justa, pewnie relaksuje się po białym tygodniu.
Chciałabym.:-(

W niedzielę Kacper miał mszę rocznicową I Komunii Św. , dziś msza i rozdanie Pism Św. :baffled::baffled::baffled:

Tata mój dziś trafił do szpitala.:-(
Choroba znowu powróciła, i bardzo mocno daje o sobie znać.
Tata cierpi na cukrzycę i na zakrzepowe zapalenie żył w nogach.
Objawia się to ranami na nogach otwartymi z cieknącą ropą, bardzo spuchniętymi kończynami, niemiłosiernym bólem. Do tego cukrzyca , przez którą gojenie się ran jest bardzo trudne .:-(
W każdej chwili skrzep może się oderwać i ... zgon.
Tata leży na OIOM-ie, jest pod stałym nadzorem.
Dostaje zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Nic więcej mi nie wiadomo.:-(

Witam
Justa zdróweczka dla taty
magda lenka witaj i pisz

a u nas Bartek szaleje jak zwykle bawi sie telefonem domowym i nie wiem gdzie dzwoni:eek:
Łobuzuje na całego wszystko z szafek wyjmuje i takie tam
wczoraj byliśmy na mieście i padało a moje dziecko nienawidzi być pod folia przeciwdeszczowa więc mieliśmy tylko troche przykryty wózek a jego wzięliśmy w swoja strone to parasolka go ochroniliśmy przed deszczem tylko że później był bardzo ciekaw deszczu i sie wychylał no i troszke zmukł ale z cukru nie jest;-)

Cześć i czołem! :-D
Pogoda w Szczecinie okropna :-( jak wczoraj miałam ochotę na wszystko i zapał do robienia czego kolwiem, tak dzisiaj nic mi się nie chce. Mam stertę prasowania i wene zbieram :-D. Humorek na szczęście dopisuje więc nie jest źle. Mój Kubulec sam wcina śniadanko. Fajnie, że już jest taki duży i daje rade sam. Co prawda ma widelczyk ale i tak woli jeść łapkami :-D. Do tego ogląda mini-mini i jego ulubiona bajka leci. Kupe śmiechu dziś z nim mam :tak:.
Widzę, że aguska, z samego rana osaczasz forum :-).
As, dzięki za edytowanie postu :tak:.
Justa, myślałam, że już odpoczywasz od wszytkiego, a Ty jeszcze rocznicę komunijną miałaś. Zdrowia Twojemu tacie życzę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Gimpelka, czkawka dziecią absolutnie nie przeszkadza, więc nie masz się czym martwić :tak:. Niemowlęta zazwyczj dostają czkawki od zmiany temperatury, mokrej pieluchy, czasem z głodu

Fanta a jakie najbardziej kuba bajki lubi?my mieliśmy wcześniej mini mini ale nam z pakietu zabrali i teraz mały ogląda jim jam albo disney playhous a tam bob budowniczy króluje igloo gloo czy jako tak klub myszki miki złota rączka uwielbia ja mały no i tomek i przyjaciele.jeszcze jest kilka nawet fajnych bajek ale powiem wam że ja oglądam je z małym bo Bartek interesuje sie tylko przez chwile i wychodzi na to że to ja głównie je oglądam:-D
bartuś też lubi vive mtv ale to po mamusi:-D lubi sobie potańczyć:-D
A mój syn dzi już wybitnie wstał o 5.15:szok: a teraz już drzemie

aguska, biedna nie pośpisz sobie. Próbowałaś Bartka później kłaść spać? Bo mój Kuba jest kładziony o 20:15, nieraz nam się uda go położyć o 20:30. Zależy to od naszego gramolenia się w kompieli <staramy się z T trochę poprzeciągać niektóre czynności>, szykowania kolacji, itd. Jak nam się uda go później położyć, to rano dłużej sobie śpi. Dziś naprzykład spał do 8. Ja wstałam przed nim i zdąrzyłam już trochę porobić :-).
Co do bajek to lubi oglądać rajdka <tylko początek jak śpiewają:-D>, później stacyjkowo <też początek jak śpiewają:-D>, a całą bajkę to ogląda tylko jedną <nie pamiętam jak się nazywa> ale mówią coś na zasadzie Łoti, Łoti i jest tymi stworkami oczarowany :-D. Na początku oglądał misia w niebieskim domku <ale już tego nie puszczają> i strasznie piszczał z radochy jak misia widział <zresztą też nie całą oglądał, tylko przylatywał jak misia słyszał>. Więc ogląda te bajki z doskoku :-D ale to ma raczej po mnie bo ja też tak oglądam tv. Kupiliśmy mu ostatnio w biedronce <za 9,99> płytę dvd z bajką "Świnka Pepa" i jest na niej 7 odcinków po 5 minut i też lubi oglądać, a jak chce żeby mu włączyć, to włącza sobie dvd i krzyczy: pe-pa, pe-pa, pe-pa. :-D

fanta ja go kłade o 19 chyba że nie jest bardzo padnięty to do 20 wytrzyma i nie ważne o której go położe on wstaje po 5 a 2 dni temu wstał chwile po 6 to byliśmy w szoku.Z tym że on śpi tylko raz dziennie

próbowałaś może aguska, kłaść Bartka spać 2 razy dziennie? Raz do południa, a raz po południu? Jak tak Kube kładłam i było ok, no i wytrzymywał Nam do 20 :tak:. Teraz kładę go spać tylko raz dziennie i to do południa <tak ok12>, bo po południu nawet jak trafi do łóżeczka, to nie chce już spać tylko się bawi, a jak mu się znudzi, to stoji i się drze :-D. Nie raz jak jesteśmy na dworze i wracamy o 14, to dopiero jak wrócimy idzie spać, bo na dworze nie uśnie. Za dużo się chyba dzieje :-D

mały przed rokiem przestał mieć drugą drzemke bo zwyczajnie nie chciał spać ale za to właśnie chodzi wcześnie spać a nie jak kiedyś 22!
z miesiąc temu przysnął mi w dzień drugi raz to męczyliśmy sie do 23!więc wolę go już drugi raz nie kłaść skoro nie chce a i mój na dworzu nie zaśnie bo jakby miało go coś ominąć:-D
fanta a jaki macie wózeczek spacerowy?

reklama
Do góry