reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

gaga wspolczuje  :-[ moj Noe jak po kompieli dostanie cycka,tak o 22.00-23.00 to wstaje o 3.00 a wczoraj nawet o 4.30 potem o 6.00 i potem się przebudza o 7.00 j zazwyczaj już nie śpi do dzemki tak o 9.00

reklama
No postanowiłam tak ze względu na własny tryb życia, sama chodziłam zawsze póżno spać i tak dalej mam,przez co też teraz niewiele śpie :)
Codziennie Noe pada na wieczorną drzemke tak o 18 i śpi do 21.30-22.30 potem kąpiel jak jestem sama w domu to w jego wanience a jak jest Tatuś to z nim w wannie,cycek (tylko dla Nonka ;D ) i pada jak zabity
Jak Noe podrośnie to zobaczymy o której będzie padał ale narazie wszystkim nam jest tak wygodnie :).
Dziś chodze co chwilkę do sypialni i sprawdzem jak Kapselek śpi :D mam jakąś paranoje,ortopeda kazała mi kłaśc go do snu na brzuniu bo podobno jako duży chłopczyk może i powinien tak spać :-[
I choć śpi na twardym materacyku bez podusi to cały czas się boje że może mi się przydusić...ale mi się zrymowało ;D

Mi ostatnio dziecko pada ok 19 i spi do 3 nad ranem. Ja go nie kłade na brzuszku, bo Macio jeszcze za dobrze nie umie trzymac głowy wiec spi na wznak a w dzien cwiczy podnoszenie główki na brzusiu. Mysmy juz dali małemu podusie.

Mija ciesz sie póki możesz, Majka też spała łądnie ale jej przeszło jakoś :)
z miesiąca na miesiąc jest inaczej, zmienia jej sie strasznie

U mnie regularnie- o 19 kąpiel, spanie do jakiejś 5 trzydzieści, z przerwami na jedzonko, tak co 3,4 godzinki...Lubie te wieczory dla siebie, a poniewaz jestem ranny skowronek, to pobudka o 5 mi nie przeszkadza. Poza tym jak mały spi to ja moge zając się tamtymi dwoma..poczytac,położyc, nakarmić...a potem zając się mężem...a padam na pyszcek o 21 i chrap[ie. Zaraz ide chrapac, jeszcze wieczorne pogaduszki z synkami, zagonienie do łóżek, historia z Biblii dla dzieci...i moja Ulubiona Wieczorna Herbatka z zakąską. mam cieplutki chlebek, wł.asnie 20 minut temu sie upiekł. Jonatan chrapie. Zmywam sie, do jutra. ;)

gaga nie strasz :-[ miałam nadzieje że zmieniać zmienia się tylko na lepsze, chyba wole swoją naiwną nieświadomość ;) ;D
Kunda Noe tez nie trzyma jeszcze dobrze główki,choć jak patrze się na zdjęcia jego ruwieśników to zastanawiam się czy wszystko ok :-[. Ortopeda i tak i kazała kłaść spać Noe na brzusiu podobno wystarczy że dziecko umie przekręcic głowe nie musi jej podnosić.
A jak z Maciusiem? Nic nie mówią lekarze że nie podnosi główki? Podobno to idywidualna sprawa każdego małego człowieka....ale ja i tak podejżliwie obserewuje Nonka ;D jak to nadopiekuńcza mamuśka :p

Witam z wieczorka.
Byłam dziś w daiśmanie ::) ::) i kupiłam niuni super butki takie za kostkę a ile to moje maleństwo radości miało z tych zakupów.
każdy but w łapki i wytarmosić.A jak widzi że wszyscy ludzie tak sami potrafią chodzić to ona też rączke mi zabierała i szła sama.oj widzę że będą w przyszłości problemy w sklepach,z Emi :(

Kalina z tym chlebkiem to apetyt tylko robisz,a ja postanowiłam się odchudzać troszkę,no i troszkę brzuszków robie :p z jakiejś gazety wyciełam sobie przepis na chlebek to muszę się zabrać ciekawa jestem jak smakować będzie??
Emilka wcześnie chodzi spać tak koło 19 i nie wyobrażam sobie jak by miała biegać do 9 czy 10 wieczór.mam przynajmniej troszkę czasu dla siebie. ::) ;D

reklama
Do góry