reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Novaczka tyle ze ona nie dala sie nawet polozyc na lozku zadnym bo wiedziala ze chce ja uspic.i tak przez dwa dni...

Ja Cie rozumiem, bo u mnie też tak było, leciała na twarz, ale położyć sienie dała, a to, że zasypia na kolanach odkryłam przez przypadek, jak ją chciałam po prostu uspokoić, zeby nie płakała.. ale co mi po tym, przecież nie będę z nią całą noc siedziała.. ale nie panikuję zanim nie sprawdzę, po prostu trzeba ją gdzieś wywieźć i przetestować.

A moje dziecko ostatnio bije rekordy w spaniu. Wychodzi jej "4" i śpi czasem po 4 godziny. A w nocy zdarzyło sie, że poszła o 20, a wstała o 9 rano. :szok: Ale to tylko raz, teraz znów wstaje o 7, a o 9 już pada i jak na razie śpi do tej pory! A rano to juz też nie ma spania. :no: Mleczko, nocniczek i potem ewentualnie, ale jakoś ja nie umiem tak, ze ona się bawi, a ja śpię..:no::no:

Iza, no co Ty! Ona ma aniołka wymalowanego na twarzy! Ale wiem, to my mamy potrafimy (w tym wieku- potem czasem się to zmienia, a dzieci potrafią się świetnie maskować) poznać prawdziwe oblicze naszych dzieci.. ;-)

Vici, a jak tam z chodzeniem Victorka? Martyna się boi. Ona to traktuje jako świetną zabawę, wygłupia się i prąży i jak straci równowagę, to zamiast klap na pupę, to leci głowoą na podłogę:szok::szok::szok: Muszę ją chyba nauczyć upadać.. Tylko jak? No i sama nie próbuje. Od nas, czyli "z ręki do ręki" owqszem, ale sama nie ryzykuje. Z jednej strony to się cieszę, bo nie upadnie, ale z drugiej strony kto nie ryzykuje.. A może po prostu brak mi cierpliwości??

No, chyba czas na mnie, bo już słyszę grzechotkę, co oznacza, ze dziecię obudzone i bawi się pieskiem..
Pozdrawiam. W Łodzi upał..

reklama
Witajcie Kobitki;
nadrobiłam wszystko co naklikałyście.Ja już jestem po komunii mojej chrześnicy.Było super.Upał jak diabli jakieś 32 stopnie.W kościele mozna było zdechnąć ale za to knajpa z klimatyzacją więc spoko.Kacperek zachowywał się nienagannie.Mądry synuś /ma to po mamusi;-);-);-)/Komunistka też zadowolona i szczęśliwa i o to chodzi.Wróciliśmy do domu ok.20.Mały wogóle nie spał dopiero wieczorem padł.Ale jak mój mąż poszedł do szwagra wieczorkiem na drineczka bo rzecz jasna w knajpie nie było alkoholu a jak dzieciaczki poszły spać to chłopaki wypili po drineczku i do domu-to mój synuś zaczął się budzić w nocy i popłakiwać.A co matka myślała,że się wyśpi po komuni...:szok::szok::szok:.Chyba mu dokuczają wychodzące trójki Górne już się przebiły a teraz pchają się dolne.Chyba trochę wcześnie jak na trójki.Ta biegunka która go męczyła to też chyba z powodu tych zębów:baffled::baffled::baffled:.Wreszcie dostaliśmy piaskownicę,teraz tylko piasek i mam nadzieję że trochę zajęcia będzie miało moje dziecko.Może uda mi się coś poczytać.Kupiłam "Język dwulatka"-polecam,dla mnie parę fajnych rad się znalazło w tej książce.A co do spania to moje dziecko spało wczoraj popołudniu ponad TRZY godziny-szok,już zaczęłam zaglądać czy nie ma gorączki,ale nie.Chyba ten upał dał mu też w kość.Teraz ponoć odpoczniemy kilka dni od gorąca.

A to moja chrześnica i ja....

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

A tu moje dziecko wcina makaron na przyjęciu/bo rosól niestety nie dla niego/

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Donatella, fajnie, że komunia się udała i dziecię dobrze się zachowywało! Ja też ostatnio miałam komunię chrześnicy, ale w ogóle nie dane mi było nawet zajrzeć do kościoła, bo musiałam uganiać się za Maksiem bawiącym się na zewnątrz - a w restauracji też nie wysiedział i trzeba z nim było cały czas na dwór wychodzić.
Ładnie dziewczyny wyglądacie na zdjęciu :-)

Maks też przesypia ostatnio po 3-4 godziny po południu chyba woli opuścić sobie najgorszy upał.

Witam:-) A ja dopiero wrocilam od lekarza i jak zwylke uslyszalam inna opinie bo byl inny lekarz i ta powiedziala ze to alergia na proszek a nie uczulenie.Najlepsze jest to ze ja w obecnym proszku piore juk kilka miesiecy ale wedlug niej to nie ma znaczenia i kolejna 100ke wydalam na kolejne masci:wściekła/y::dry:U nas upal ze nie wyrobka a teraz wlasnie sie zachmurzylo i chyba bedzie padac i nawet cos grzmi.Moje dziecko spi i kaszle przez sen,jutro ide do kolejnego lekarza pediatry tym razem bo za dlugo sie to wszystko ciagnie:dry:
Iza Olga jest sliczniusia i Dwidek tez jest caly tatus:tak::tak::tak::tak:A co tak pozno twoje dzieci a szczegolnie Olga chodzi ci spac:confused: Moja to jak zawsze godzina teraz 21 i przewaznie spi:tak:
OlaK mi tez wisi tluszcz na brzuchu ale co tam,kupilam sobie dzis kostium dwu czesciowy:szok::-)
Donatella Fajnie ze komunia sie udala i synek byl grzeczny:-)
Vici no juz jestes,zawsze ty z rana pierwsza sie witalas a tak bez ciebie to nie bylo rannych ptaszkow:happy:
Ewcia u nas w Wawie place od 70 do 100 z cytologia wlacznie;-)
Ania 123 Ty sie kobieto tak nie przemeczaj bo jeszcze urodzisz :-)
Leika Moze i faktycznie lato sprzyja milosci,to sie okaze:tak:Prawdopodobnie wyjezdzamy nad morze:tak::cool2:
Novaczka wogole to powiem ci ze i ja u tesciow nie umiem spac,dla mnie to jest makabra:eek:

ANIA138 NIE MA MOWY NIE SPRZEDAJE .....
IWONKA2006 na tatusia czeka codziennie a Dawidek mial kiepski humorek i dlatego tak pozno poszedl spac....musze ja wkoncu odzwyczaic od tego wlasnie urzadzamy im oddzielny pokoik i moze wtedy.....

My juz po spacerze Uf ale duszno Przydałaby się u nas porządna ulewa. Julcia śpi ale za chwile musze ja obudzić inaczej znów będzie rozrabiać do północy.
Donatella świetne zdjęcie :tak: Fajnie ze impreza udana. Jakieś trzy lata temu miałam komunię w mojej rodzinie , tyle że ciotka robiła ją w domu( czyt w małym mieszkaniu) i wierzcie mi , to nie był dobry pomysł:baffled: Nie dość że wszyscy siedzieli ściśnięci przy stole i żeby wyjść trzeba było chodzić po meblach ( dosłownie:szok:) to gorąc niesamowity. Jedzenie , tu trzeba dać siostrze ciotki, która wszystko szykowała, wielkiego plusa, było przepyszne :tak:Mimo wszystko warunki nie były zachwycające.
Kończę te moje wywody
Iza kiedy sprzedajesz mała babci?

Kupilam dzis dziecku na dzien dziecka basen fotki sa na blogu.Zapraszam :) My siedzimy same w domku bo tatus pojechal na basen sobie.

reklama
Alez sie wku...lam bo podlewalam tyle czasu ogrodek a wlasnie zaczal padac deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olcia no co po niektore sa juz dlugo ale sa i ciagle nowi tak jak ty :tak:Witaj i pisz cos o sobie:-):-):-)

Do góry