reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Shady, pierwszą wizytę mieliśmy gdy Maks miał 11 miesięcy, chirurg kazał się zgłosić za pół roku, ale nic samemu nie robić (tzn. nie probować odciągać). Po tym pół roku bez znieczulenia odciągnął napletek, Maks płakał... i lekarz kazał od razu tego samego dnia odciągnąć w domu i "dokładnie umyć mydłem"; owszem odciągnęłam ale nie myłam żadnym mydłem bo wyglądało to okropnie i Maks bardzo cierpiał. Następne dni to histeria Maksa, nasze nerwy i w końcu pediatra kazała nam na kilka dni zostawić siusiaka w spokoju, po czym przyszła do nas w porze kąpieli, pomogła odciągnąć i od tej pory było już lepiej, poza tym, że Maks cały czas trochę protestuje :-(
Dla porównania u mojej przyjaciółki zrobiono to tak: podczas wizyty dostali receptę na maść znieczulającą, którą posmarowali siusiaka przed wizytą, lekarz dołożył jakieś znieczulenie, odciągnął, a potem wyznaczył wizytę kontrolną po tygodniu i przez ten tydzień zabronił odciągać, żeby się ranka zagoiła.
U nas lekarz-rzeźnik powiedział, że nie daje znieczulenia, bo nie musi ciąć. Brak mi słów na tego gościa, naprawdę.

Wiem, że bardzo wazne jest po zabiegu regularne odciąganie napletka, bo potrafi się z powrotem przyklieć (tylko że dzieci się bronią przed tym...) i czasami potrzebne jest powtórzenie zabiegu :-( Wybierz jakiegoś dobrego delikatnego lekarza, żeby nie zadał synkowi zbyt dużo bólu.

reklama
dzieki Ola. Wlasnie musze poszukac jakiegos dobrego doktorka.

Dziewczyny z Warszawki znacie moze jakiegos dobrego chirurga dzieciecego??? pomozcieeeeee

Shady, napiszę do tej mojej przyjaciółki i mam nadzieję, że mi poda namiary na lekarza, który robił zabieg jej synkowi. Z perspektywy czasu żałuję, że nie porozmawiałam z nią o tym wcześniej i nie udałam się do tego samego lekarza w Wawie.
Zasadniczo nie uważam, żeby lekarze w Pile byli gorsi, ale jednak trafiłam źle. Zresztą badania układu moczowego jeżeli będą konieczne też będę chciała robić w Wawie, w szpitalu przy Czerniakowskiej, gdzie sama byłam leczona...

Shady, odezwę się jak tylko będę coś wiedziała.

Coś mi się w ostatnich miesiącach pokręciło z okresem, skrócił mi się cykl z 28 dni na jakieś 22 dni :-( Właśnie dziś dostałam, a powinnam za 6 dni. Mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje i uda się nam zrealizować plany dzidziusiowe. Trochę się szczerze mówiąc boję tego drugiego bobasa, chociaż chciałabym mieć.

Dobrej nocy drogie panie, idę się kąpać i smarować magicznymi kremami, co by lepiej wyglądać na plaży ech.

Shady, odezwę się jak tylko będę coś wiedziała.

Coś mi się w ostatnich miesiącach pokręciło z okresem, skrócił mi się cykl z 28 dni na jakieś 22 dni :-( Właśnie dziś dostałam, a powinnam za 6 dni. Mam nadzieję, że nic się złego nie dzieje i uda się nam zrealizować plany dzidziusiowe. Trochę się szczerze mówiąc boję tego drugiego bobasa, chociaż chciałabym mieć.

Dobrej nocy drogie panie, idę się kąpać i smarować magicznymi kremami, co by lepiej wyglądać na plaży ech.
Ola mi tez sie skrocil okres.Juz mam tak od kilku miesiecy.Ostatnio tez miala ponizej 28 dni:baffled:a zawsze kiedys 35:-)
Dziewczyny mam namiary na babke ktora robi piekne portrety dzieci,wystarczy wyslac jej zdjecie meilem.Duzy format 50 na 60 kosztuje u nie 120 zl kolorowy a czarno bialy 80,fornat A4 kosztuje 50,Ceny do negocjacji.Dobra rzecz na prezent:).No to zmykam juz napewno spac:))

Dopiero się obudziłam :szok: zasnęłam razem z Jędrkiem :baffled:

Pycha brawa dla męża :tak: no i super, że Ci się wypadzik rowerowy udał :tak:

Iwonka no i jak tam mama dojechała?

Czarna synek fajniutki :tak::tak::tak:

Donatella zaglądaj do nas częściej :tak: zaniedbujesz nas ostatnio;-):-D:tak:

Noelia dobrze zrobiłaś z tą koleżanką:tak:nie można dawać wchodzić sobie na głowę.

shady, Ola jakbym musiała jakiekolwiek operacje lub nawet zabiegi robić to od razu do W-wy jadę bo niestety u mnie to konowalstwo, strach iść pod nóż. Takie się historie słyszy, że włosy stają dęba.

Dobrej nocy życzę.

:-D czarna widzę ze masz wózek taki jak ja sobie zarezerwowałam :tak::-D:-D:-D, na początku nawet chciałam taki sam kolor ale wzięłam ten niebieski bo na żywo mi się spodobał i we wrześniu jak już urodzę jadę go odebrać :-D:-D:-D:-D ( no wiesz przesądy ). A jak Ci się sprawuje? Czy Ty go zamówiłaś że kurier Ci go przywiózł? A grilla też mam takiego samego :tak::-D:-D:-D.
aniab ja też kiedyś usłyszałam że piorunami strzelam :cool2:i tak dziwnie usta przy tym wykrzywiam ale ja tam nic nie zauważyłam ;-):-D
iwonka ja dzisiaj też tak sobie pomyślałam o ewci
A co do męża to wrócił do domu, jeszcze raz przeprosił i usiadł do kompa. Ja wzięłam gazetę i zaczęłam czytać, a wcześniej pozmywałam wszystkie gary żeby piec był pusty :tak::-D. tak spoglądam na niego a on to w kompa to do kuchni to na mnie, a ja nic. Jak przyszła Maja to się jej zapytał czy jadła obiadek. no to ona że tak z mamusią :-D. A ja zaczytana. Wstał i zaproponował że pojedziemy po zakupy. ubrałyśmy się i w drogę. po 1:30 min, stwierdził że jest bardzo głodny i czy możemy już iść do kasy. Maja chciała loda więc musieliśmy poszukać stoiska ( bo byliśmy w galerii pom.) a tam zapachy z balbeka, chińskiej.. no i się zapytał wtedy czy może coś zjemy? Ja jadłam obiad. A dlaczego ja nie dostałem? Bo jest taka metoda przez żołądek do serca a ja stwierdziłam że przez usty do rozumu :-D:-D:-D:-D. No ciekawa jestem czy będą jakieś efekty. Wiecie że pierwszy raz od poznania nie zrobiłam mu obiadu, przynajmniej zapamięta, mam nadzieję.
Jak tak czytam o tych problemach z siusiakami to jestem przerażona bo teraz mam synka urodzić i to wszystko mnie czeka :-(.Dobranoc
aniab przepiękna datura;-)

reklama
Do góry