reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No właśnie...Albo te uśmiechy do cyca, albo jak się do niego dobiera to chichocze albo się śmieje w głos.Albo na stojąco je, głaszcze, gada do niego..Ale z drugiej strony jak wisi na nim 2h...Rozbiera mnie przy innych:baffled::baffled:
...ja też uwielbiam jak karmię Amandę a ona się we mnie bacznie wpatruje a potem się uśmiecha :tak::-D...takie chwile są bezcenne..:-)

Bodzia beznadziejna ta baba:angry: Olej ją ciepłym moczem hihihi
Aluśka:) Moja teściowa też rosół z ziemniakami gotuje ale pomidorowa??:szok:
Leika a ja słyszałam że skojarzone szczepionki nie sa wcale takie dobre. Jeśli cokolwiek się dzieje z dzieckiem to nie wiadomo od której szczepionki. Jak masz każdą z osobna to widać czy dziecko źle reaguje na to czy nie. Ja osobiście chciałam zaszczepić skojażoną u nas kosztuje 3in1 130 zł ale lekarz nie polecał więc nie zaszczepiłam:-) Mały dostał 3 szczepionki i nic mu nie jest a wkłuć nie będzie pamiętał przecież:-)
Już po gimnastyce, teraz chyba jakiś obiadek by się przydał:-)

Ale Ty i tak zaszczepiłaś tą 3w1, tylko refundowaną (!) 3w1 to błonica, tężec i krztusiec, sprawdź w książeczce ;-)
Poza tym dziecko w wersji refundowanej dostaje 3 wkłucia na jednym szczepieniu:
- 3w1 (błonica, tężec, krztusiec)
- polio
- wzw b
- a od 2007 także HiB

Pewnie, że bezpieczniej jest dawać szczepionki pojedynczo, ale nie ma znaczenia, czy dostanie jedną szczepionkę skojarzoną czy 3 iniekcje w trakcie jednego szczepienia. I tak nie poznasz wtedy, która to szczepionka mu zaszkodziła.

do obiadku kieliszek nie zaszkodzi :-D

Bodzinka też oglądałam ten film i jakoś nie mogę sie przełamać żeby pójść do solarium :-p...boję się...:sorry::confused2:

reklama
Madźka pędzę z truskaweczkami :-D:-D:-D
mudrq4.gif

Do góry