reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
WITAJCIE
DAWNO MNIE TU NIE BYLO I NIC NIE PISALAM PONIEWAZ OD WTORKU PRACUJE, PODJELAM SIE BARDZO CIEZKIEJ PRACY BO JESTEM KONTROLEREM JAKOSCI W ZAKLADZIE PRODUKUJACYM CZESCI DO SILNIKOW, JESTEM W DZIALE TULEI. MOJA PRACA POLEGA NA SKANOWANIU I SPRAWDZANIU KAZDEJ TULEI JEDNA WAZY 2kg

U nas był prąd, telefon i wszystko inne, choć wiało mocno.
Byliśmy u lekarza, zeszła nam godzina w poczekalni, ale na szczęście wszystko jest w porząsiu, tzn. ma jeszcze dostawać Eurespal i syrop na kaszel, ale nie ma zapalenia oskrzeli, ani nic podobnego. Ulżyło mi:tak:. Podobno u nas nie ma wielu przypadków zapalenia płuc, czy oskrzeli, ale przez to, że w TV o tym tak mówią, w przychodniach jest pełno od rana do wieczora.
A wieczorem dziwna rzecz się zdarzyła. Mój Kubula nie chciał cyca na dobranoc:dry::baffled:. Zawsze je ok.19.00 Sinlac i potem dostaje cyca do popicia (ok.19.30), a dziś nie chciał. Dałam mu tylko trochę herbatki, potem mycie ząbków i ładnie poszedł spać:-). Chyba się na mnie obraził;-).
Spadam, bo wypiłam drineczka i ciężko mi się pisze :cool2:;-):-D:cool2::cool2::cool2:.
Miłego wieczoru:-).

a ja mam pytanie co do mycia zabkow a dokladniej chodzimi o to czy myjecie je sama woda czy rowniez uzywacie pasty do zabkow??? jesli tak to jakiej?? i najwazniejsze - czy pluczecie w jakis spsob potem buziaki dzieciom?????

Kasiulla ja małemu myje sama woda a raz w tygodniu pasta do zabkow ale tej pasty to biore ociupinke wiec jak ja połknie to nic mu sie nie stanie bo jeszcze niebardzo umie wypluc:-)

Witam wszystkich!:-)No w końcu znalazłam trochę czasu żeby tu zajrzeć. Dziewczyny ale wy dużo piszecie, chyba godzinę zajęło mi czytanie wszystkiego od ostatniej mojej wizyty.:confused:Jak wy to robicie że znajdujecie na wszystko czas? bo ja powoli wymiękam. Moje dziecię postanowiło już nie spać w ciągu dnia więc kiedy wieczorem już zaśnie , ja dosłownie padam na pysk i już nic mi się nie chce a tu dom zarasta brudem...
Na dodatek u Julci już zaczyna się bunt dwulatka, ulubione słowo to "nie" jest wstanie położyć mi się na środku ulicy i drzeć się w niebogłosy:baffled: . Totalnie ignoruję te zachowania ale nie powiem wykańczają mnie zupełnie. Chciałabym wrócić do pracy ( o dziwo teraz praca wydaje mi sie wręcz oazą spokoju)tyle że do dawnej firmy raczej nie mam po co wracać a w moim miescie kompletnie nic się nie dzieje:no: Choinka , muszę coś wykombinować bo jak tak dalej pójdzie to w domu zwariuję

Kasiula ja od czasu jak Julcia skończyła roczek myję jej ząbki pastą ELMET. Płukanie polega na tym ,że szczoteczkę płuczę i jeszcze raz przejadę po ząbkach. Mycie to prawie zadne bo Julcia raczej ssie szczoteczkę i nie bardzo daje sobie po ząbkach przejechać ( tym bardziej ze przez sen daję jej jeszcze mleko) ale przynajmniej wyrobię w niej odruch mycia zębów.

reklama
Dzien dobry, widze, ze jestem pierwsza, jeszcze bym z checia pospala, ale syn chce sie bawic, wiec chcial nie chcial trzeba bylo wstac:tak: . Na dworze ciemno i siapi deszcz:baffled: :baffled:
Kasiulla my myjemy zabki rano i wieczorem i wylacznie woda:tak: to bardziej taki rytual, by maly pamietal jak bedzie starszy o myciu zabkow. Mysmy zakupili taki spacjalny zestaw szczotek dla niemowlat: jedna jest jeszcze dla tych bezzebnych, druga dla jeszcze nie calkowicie wyrznietych zabkow i trzecia juz podobna do "doroslej" szczoteczki z tym ze duuuuzo mniejsza:tak: :-D :-D

Do góry