reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
,:tak:a znalazlam artykul na temat ile dziecko powinno pic w ciagu doby ,to jego fragment:
Komu i ile
Codziennie musisz podawać maluszkowi napoje, by nie doprowadzić do odwodnienia.
- Niemowlęta o wadze do 10 kg - 100 ml płynów na każdy kilogram masy ciała
- Dzieci ważące 10–20 kg - 1000 ml płynów oraz dodatkowo po 50 ml na każdy kilogram masy ciała powyżej 10 kilogramów.
DOBRANOC

Jezusicku ,które dziecko tyle pije :confused: moje napewno nie :no: :no:

Witajcie Kobitki;

Czy może orientujecie się czy w rozliczeniach PIT trzeba ująć to przeogromne becikowe.Muszę się za to zabrać ale na razie leży to odłogiem:sick: :sick: :sick:

Iwonka- te łączki to chyba nie twój widok z okna...he,he:-D :-D :-D
Dobrze ,że chociaż od Ciebie wieje wiosną.

Ja też tak wiem ,że zasiłków nie uważa sie za dochód ,to jest zasiłek ,zresztą nie daja do tego pitu z wykazem sum jakie otrzymało się ,taki jak z pracy

Ja sie z mezem rozliczyłam i dostaniemy 530 zł zwrotu na żone niepracującą:tak: :-) :tak: ;-) :-)

Ja sie z mezem rozliczyłam i dostaniemy 530 zł zwrotu na żone niepracującą:tak: :-) :tak: ;-) :-)

czy wszystkie tyle dostaniemy?? bo dla mnie to czarna magia :confused:

pieniadze z MOPSU nie czyli ani zasilek wychowawczy ani becikowe - a becikowe to drugie i pieniadze z PZU??

i ta kwote 100 zl na dziecko odlicza jeden rodzic czy oboje????

na razie dostalam tylko pit z zusu, czyli z mopsu juz nie dostane nic??

Dzień dobry! Ja również miałam ciężką noc i chodze niewyspana :-(

Zuzia brawa dla Kubusia! Świetnie się rozwija!!!

Kunda -wszystkiego najlepszego z okazji 30 urodzinek!!! :tak::tak:

Witam w ten paskudny dzień. Ja dziś na nogach od 6:30:szok: :szok: :szok: ale przez to dziecko już poszło spać. Mam chwilę dla siebie:tak: Zaraz się kawy napiję i nie będę robić nic;-) :tak: :-)

Co do pitów to ja też rozliczałam się razem ze ślubnym. Ja siedzę na wychowawczym, ale kasy nie dostaję, więc ja nie mam dochodów. No i dlatego, że rozliczamy się razem to do zwrotu jest 535 zł:tak:

Z tego co ja wiem to pieniądze z mopsu nie są brane do rozliczeń.

reklama
Do góry