reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My jemy teraz kluchy leniwe,ja to polalam sobie duza iloscia masla i bulka i mocno po slodzilam:-pjakos na slodkosci mnie nalecialo:-):-):-):-)

reklama
Cloe w jakim 4 miesiacu? W 4 tygodniu:tak::-)
No właśnie Iwonka błąd przy pisowni:shocked2::zawstydzona/y::tak:ale juz wszystko jasne ja juz myslałam że twój lekarz taki przewrażliwiony że pacjentki do niego nie wracają i już ci chciałam poradzić żebyś też brała nogi za pas :zawstydzona/y:

Ola - to jest tzw konflikt grup głównych. Nie tak czesty jak konflikt RH, ale też poważny, dobrze, że jesteś pod dobrą opieką lekarza, ty i dziecko.
Leika kim ty jesteś z zawodu jeśli można spytać? zawsze udzielasz tak mądrych i wyczerpujących odpowiedzi czasem az mi przy tobie głupio ze względu na mój prosty język:shocked2:
Monia 77 witaj :-) Czytaj nas często bo inaczej nie nadążysz za nami ;-):tak:Szybko poczujesz sie zadomowiona zobaczysz:tak:
Moje dziecie właśnie z piskiem biega między jadalnia a salonem Nie mam pojęcia co ją tak rozbawiło ale wygląda to przekomicznie:-D:-D

Leika kim ty jesteś z zawodu jeśli można spytać? zawsze udzielasz tak mądrych i wyczerpujących odpowiedzi czasem az mi przy tobie głupio ze względu na mój prosty język:shocked2:

No przestań, aż mi się głupio zrobiło ;-):-D:zawstydzona/y:
Jestem z wykształcenia nauczycielką, mam dwie specjalizacje - zintegrowaną edukację wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne :tak:
Pisałam Wam już kiedyś, że miałam bardzo duże problemy, żeby mieć Natka, kilkakrotnie poroniłam i nie mogłam się doczekać żadnej pomocy ze strony lekarzy... Tak więc zaczęłam czytać - także książki medyczne- i dowiedziałam się sama, co zbadać, jakie leki powinnam brać i proszę - mam syna! :-)
Jestem samouczkiem po prostu, w sprawach ciązowych, nic więcej :) Jak coś wiem, to staram się służyć pomocą ;-)

Ola K
Z tym konfliktem grup głównych to jest tak, że może on wystąpić (ale nie musi) w układzie grup ABO. Konflikt występuje jedynie w przypadku 10% takich ciąż, najczęściej gdy matka ma grupę O a dziecko odziedziczy grupę A po ojcu.
Zwykle do konfliktu nie dochodzi, bo matka wytwarza przeciwciała przeciwko krwii płodu w klasie IgM, które nie przedostają się przez łożysko i nie szkodzą dziecku, czasem jednak są to przeciwciała klasy IgG (u 10% kobiet), które przez łożysko przenikają.
Twoj synuś miał transfuzję po porodzie, czy skończyło się tylko silną żółtaczką??

Witam! Kawusię sobie sączę i odpoczywam chwilowo. Cały dzień spędzam na dywanie, bo misię dziecie ostro za chodzenie bierze. Teraz Madzię zaśpiłam a Adrianek maluje więc luzik. Dzisiaj w przedszkolu znowu rozrabiał, sam nie miał apetytu i nie dał innym zjeśc. Jak go pani przesadziła osobno to się wcale nie zmartwił tylko gadał ze sobą:szok:. Ech te moje żywe sreberko, ciężko za nim nadążyc. Całe szczęście że jego pani jest fajna.:tak:
Monia77 my również was witamy!!!:-D
Olak widzę że dzisiaj humorek lepszy! :-) Cieszę się bardzo.
Leika gratuluję determinacji. Tak trzeba!!!!:laugh2:
No i już więcej zapomniałam...
aha nie zauważyłam dziś Anii138 ciekawe co porabia:huh:

Czesc dziewczyny

Dopiero teraz mam chwilke czasu zeby usisasc spokojnie, nawet kawy dzisiaj nie wypilam jeszcze:no:
rano nas tesciowa na miasto wyciagnela i obkupila troche Igora a nam kupila odkurzacz na allegro:szok::szok: sluchajcie jestm w szoku albo jej sie cos stalo ze robi takie rzeczy, albo cos powaznego od nas chce...:confused:ciekawe:confused:
Pozniej jak tylko malego uspalam to poszlam sciany szlifowac, zeby M mogl juz dziisja je pomalowac:-) i wlasnie to robi:happy: tzn wygonilam go do tego:zawstydzona/y: ale juz nie moge na takie dzidostwo patrzec.
Potem obiadek szybko ugotowalam i zjedlismy, teraz chciwlke odpoczynku sobie na bb zrobilam;-)

Witam nowa mamusie:-)

Iwonka ale mi zrobilas ochote na kluski leniwe.....:-p:-p:-p:-pmniam mniam jeszcze takie slodziutkie mniam mniam chyba sobie jutro zrobie....albo jeszcze dzisiaj.....:zawstydzona/y::-p

Leika ty naprawde masz bardzo duza wiedze... ja czasem jak czytam twoje posty to odbieram cie jak lekarza...

Agatka no pwenie ze leniwe sa pycha i nawet szybko sie robie je:)

A ja dzis bede miala slaby dotep do kompa bo moj bedzie go dzis okupowal bo udalo mu sie jakas gre zainstalowac wreszcie. I wiecie co jakos sie zle czuje.Bylam z Vanesska na dworzu i sie troszke po bujalam na hustwace ogrodowej i tak mi sie krecilo w glowie ze nadal mam odloty

reklama
Witam!

My dziś byliśmy na dłuuuugim spacerze połączonym z zakupami. Słonko przez cały dzionek, aż miło pospacerować. Teraz Jędrek ogląda bajkę, a ja siedzę przy kompie i piję kawę :confused: o tej porze, chyba to jest lekkie przegięcie ale jakos naszła mnie ochota :tak:

Witam nową mamusię! Coraz więcej nas. Super :tak:

Rety, dziewczyny ja naprawdę mam sklerozę, przed chwilą czytałam co u której z Was się wydarzyło i nie wiem co odpisać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba lecytynę muszę zacząć brać ;-):tak::-D

Do góry