reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jasmina ja moim też często robię inhalacje z soli fizjologicznej i jak mają mokry kaszel to mam takie dwa specyfiki które rozszerzają oskrzela i dodaję je do soli fizjologicznej i robię takie inhalacje. Mam mucosolvan i berodual- kiedyś jak córka miała zapalenie płuc i była w szpitalu to tam mi zalecono takie inhalacje z tych leków i tak jak nieraz mają mokry kaszel to zapobiegawczo im robię żeby nie poszło na płuca
A my byliśmy na spacerku bo pogoda prawie wiosenna dzisiaj. nic tylko z domku wyjść:-)

reklama
Aniab190 - do inhalacji mam lekarstwa Berodual i Pulmicort. Moj synek ma pulmicort zapisany narazie nastale bo ma podejrzenie astmy dzieciecej. Musze mu robic inhalacje 2 x dziennie, ale Jasminie to pierwszy raz zrobilam inhalacje i wybralam tylko wode fizjologiczna, ale powiedz myslisz ze moglabym jej podac ten Berodual?
Boje sie ze zaraz Jasmina zarazi Dawidka a on miesiac temu wyszedl ze szpitala bo mial obturacyjne zapalenie oskrzeli wlasnie z podejrzeniem astmy dzieciecej.

Jasmina moja lekarka to mi zawsze mówi że mogę na 2,5 ml fizjologicznej daję 5 kropli berodualu. On rozszerzy oskrzela dzięki czemu łatwiej małej się to wszystko wykrztusi:tak:

Hej.
U nas dalej choróbska :-(
Jutro idę do lekarza.
Majka jakby lepiej ale jeszcze kaszle i smarka, a Dawidek kaszle coraz bardziej, nawet w nocy i dlatego śpi z nami, i wydaje mi się że ten kaszel ma raz "mokry" a raz "suchy" :-(.
Daję mu Calcium ( chociaż to nie łatwe ), Cebionmulti i Euphorbium ( jeszcze raz dzięki Leika ).
A o syrop Melia jutro zapytam, oby to nie był oskrzela :no:, tak się martwię :-(

Ja jeszce wam muszę coś napisac: zaczynam zarabiac na marudzeniu:-D:-D:-D Dzisiaj mój wrócił jak na sobotę póżno i oznajmił że jutro też idzie. Zaczęłam narzekac a on do portfela i 100 mi wręcza. Ja w szoku bo zwykle mój nie miewa kasy a on mi na to że to od prezesa żeby za bardzo nie marudziła
sgrin.gif
Nie powiem z chęcią wydam, ale szczerze to bym wolała częściej męża widywac:dry: Mam nadzieję że prezes mi faktury nie wystawi
laugh2.gif

DOBREJ NOCKI!!!
Mój ma na mnie ten sam sposób :tak:, ale moje podejście do tego jest takie samo jak Twoje, kasą nie pogardzę ale wolała bym zamienić na jego obecność w domu :tak:.

Iwonke extra zakupy :tak:

Witam serdecznie wszytskie mamy siedzące w domu ;-):-) ja przeważnie jestem na wątku jak sobie radzicie ale dziś tak sobie do was zajrzałem :-D widzę że dużo się u was dzieje:sorry2:Pozdrawiam;-)

pirrllott witaj i zaglądaj do nas :-D
oj dzieje sie u nas, dzieje, jak w ulu! :tak:

a czemu suwaczki masz po rosyjsku?
Myślę że będę zaglądał do was;-)
A suwaczki mam po rosyjsku dla tego bo nie umiałem sobie sam ich zrobić (brak wprawy z suwaczkami):sorry2: więc poprosiłem koleżankę z wątku jak sobie radzicie a że ona jest fanką tegoż języka to zrobiła mi właśnie takie:-D

Witam serdecznie wszytskie mamy siedzące w domu ;-):-) ja przeważnie jestem na wątku jak sobie radzicie ale dziś tak sobie do was zajrzałem :-D widzę że dużo się u was dzieje:sorry2:Pozdrawiam;-)

Witamy tatusia:-):-)Zaglądaj do nas często bo potem jest mnóstwo nadrabiania:tak::-)
Witam też nową mamusie:-)

Skończone.Uffff Moge już do Was wrócić:-):tak:Jeszcze tylko umyć okna i uprać dywan ale to do zrobienia było i tak.Pięknie teraz w tym naszym pokoju:-):-)Mały dziś dorwał małe wiaderko z farbą i biegał z nim i próbował chowć.Komedia.Jak zgram filmiki to pokaże:-)
Ale dziś się wściekłam na Pawła, aż się popłakałam.Umówiliśmy się, żepo sprzątniu pójdziemy na wyprzedaże.Więc ja się uwijałam jak w ukropie.Paweł powynosił cześć rzeczy, w tym wózek do sąsiada.No i jak posprzątaliśmy to ja szczęśliwa chce się zbierać a tu okazuje się, że sąsiad wyszedł.Ale się poryczałam ze złości.No i z zakupów nici, a ja się tak nastawiłam:-:)-(

reklama
O jak malo czytania.No tak weekend to zawsze troszke luzu.Obiadek u tesciow byl pyszny,na orkiesterze nie bylismy ale do puszeczki wrzucilismy:) Wczoraj moje malenstwo tak mnie wieczorem zaczelo kopac ze nie moglam usnac :)

Witam nowego tate i mamusie na wateczku :) Oj dzieje sie tutaj,szczegolnie w tygodniu:)

Do góry