reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anakonda wiem ze niedlugo sie zacznie chodzenie raczkowanie itp bede musiala oczy miec w d...:tak:
Ale narazie sa takie dni ze ja nie mam co robic jednego dnia posprzatam po piore ogarne wszystko to nastepnego mam labe:-)

reklama
Anakonda wiem ze niedlugo sie zacznie chodzenie raczkowanie itp bede musiala oczy miec w d...:tak:
Ale narazie sa takie dni ze ja nie mam co robic jednego dnia posprzatam po piore ogarne wszystko to nastepnego mam labe:-)

To zamień się ze mną na tydzień bo ja marzę o chwili relaksu:tak::tak::tak:
Chociaż teraz nie mogę narzekać bo M usypia Maję a ja siedzę przy kompie (chociaż taką chwilę mam dla siebie). Muszę chyba przystopować z tym niekładzeniem Mai spać w dzień bo potem na wieczór jest taka marudna że ja już wymiękam, nic jej nie pasuje, wszystko jest nie tak, normalnie masakra

Klaudynka, postaraj się o drugą dzidzię, to ci ręce czasem same będą opadały do samej ziemi.
A gdzie trzecie dziecko? Już dziękuję, no chyba żeby się przytrafiło:tak:

Dziewczyny ale to nie zawsze tak mam poprostu jakos teraz mam labe i nie za duzo obowiazkow:-) Obiadu nie gotowalam moj pracuje do pozna wiec widzicie co tu robic maly sie sam bawi a ja czatuje:-):-):-):-)

A nastepna dzidzie to za jakies 3 lata kochane:tak:heheh
Najpierw niech maluch podrosnie a potem sie zobaczy ja bym chciala do pracy isc chociaz na pare godzin. Ale kto mi z malym zostanie??W tym mam problem:confused:

Klaudynka, u nas podział obowiązków na dzidziami wyglada mniej więcej tak:
ja zajmuję sie praniem i prasowaniem oraz gotowaniem obiadków; Łukasz zajmuje się kąpaniem dzieci, odkurzaniem, oknami i czasem myciem podłóg, zrobi też zakupy.
Co do bajeczek to jak przypadnie. A reszta obowiązków idzie na żywioł, czyli kto ma czas, ten zrobi:-D

No to ja sprzatam, gotuje, kapie, karmie, wszystko ja!!!
Moj gotuje jak ma ochote, zakupy moj robi znaczy jedziemy razem i robimy zapas wszystkiegi na pare tygodni....
Wszystko w domu robie ja a moj tylko pieniazki zarabia:-):-):-)
No ale chlopak ma 2 prace wiec tez sie narobi i jak wroci do domu to pada ze zmeczenia:tak::tak::tak:

Tez mysle z ta praca ale nie wiem zeby cos na stale i za dobre pieniadze bylo to bym malego oddala do zlobka. Ale jak mam cala wyplate oddac na oplate zlobka to wole w domu siedziec:-):-):-)
Chyba ze cos tak 2-3 razy w tygodniu lub wieczorami to moze by przeszlo ale tez nie wiem:confused:

reklama
maly spi a ja prawdopodobnie bede spodziewala sie znajomej moj m jest w pracy ... :-D

ja to wogole nie zastanawiam sie zeby isc do pracy - bo malego tesciowej nie zostawie a moja mama pracuje :wściekła/y:
a co do nastepnej dzidzi to ja planuje jak bedziemy mieli swoje gniazdko :tak::-)

Do góry