reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aleksia o kurczę , aż tak poważnie ze stanem zdrówka u ciebie? U mnie w ciąży wykryto odklejającą się siatkówkę i też straszono mnie - albo urodzę i będę ślepa albo.... Na szczęście nie oślepłam, bo cesarkę zrobili a teraz czekam na zabieg laserowy .

Medeuska to ja poproszę na priv szczegóły cód diety.:tak:

reklama
WITAM W PONIEDZIAŁEK:happy::happy::happy::happy:
POGODA ZA OKNEM ŚLICZNA A JA MASAKRYCZNIE NIEWYSPANA I NIC I SIĘ NIE CHCE:no::no::no::no:BUDZI MI ŚIĘ ANTOCHA PO 5-7 RAZY W NOCY A JA JAK NEPTYK CHODZĘ ZRESZTĄ PIOTR TEŻ:eek::eek::eek::eek:
ALEKSJA KOCHANA DUŻO CIEPŁA ŻYCZĘ I ZDROWIA .........NIE WIEM CO CI PORADZIĆ CO NAPISAĆ POROZMAWIAJCIE Z MĘŻEM I WSÓLNIE PODEJMIJCIEDECYZJĘ......JESTEM Z WAMI POMODLĘ SIĘ ZA CIEBIE DZIDZIĘ I TRAFNE DECYZJĘ......
MOJE DZIECI SZALEJĄ Z ANTKIEM NA ŁÓŻKU A JA MAM CHWILUNIĘ DLA SIEBIE:tak::tak::tak::tak::tak:
MÓJ ADAM NIE MOŻE ZAŁAPAĆ DZIELENIA PISEMNEGO A JA JUŻ NIE WIEM JAK MU TŁUMACZYĆ I NIE KRZYCZEĆ PRZY TYM NA NIEGO:no::no::no:
WIKTORIA MOJA KUZYNKA KARMIŁA CÓRCIĘ PIERSIĄ DO ROKU AŻ MAŁA ZACZEŁA GRYŹ JEJ BRODAWKI LEKARZE KAZALI JEJ ODSTAWIĆ GRYZONIA OD PIERSI
MEDUSKA TY IDZIESZ NA PAZYLU JAK BURZA:szok::szok::szok:JA JESTEM NA 10 POZIOMIE NA ZAGADCE Z MONTE CASSINO I SIĘ ZACIEŁAM:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Aleksia o kurczę , aż tak poważnie ze stanem zdrówka u ciebie? U mnie w ciąży wykryto odklejającą się siatkówkę i też straszono mnie - albo urodzę i będę ślepa albo.... Na szczęście nie oślepłam, bo cesarkę zrobili a teraz czekam na zabieg laserowy .

Medeuska to ja poproszę na priv szczegóły cód diety.:tak:
jak ją poskładam w kupę to Wam napiszę:tak:
Tylko bede musiala większa chwilę miec żeby sie za to zabrac:tak:tak więc, teraz ide psoprzaac, wyszykowac sie poprasowac, i potem jak bede miala chwilke to napisze:tak::tak:

I ja też już jestem.
dziś się wyspałam ,nocka super ,Oliwka spałą do 7.30 jak nigdy przedtem.łóżko było całe moje więc mogłam się rozwalić :-D:-D:-D:-D:-D

Dzwoniłam do M , dziś rano miał 39,2C także niewesoło, i ma kluchę dziś w gardle.No to się zaczyna,oby to nie angina bo nas pozaraża:tak:

medeuska podaj mi tą dietę proszę :-):-):-):-):-) plis plis

Aleksia no to masz nieciekawą sytuację.Bardzo Ci współczuję,razem z mężem musicie podjąć tą decyzje i musi Cie teraz bardzo mocno wspierać.A słuchaj ta operacja byłaby zagrożeniem dla dziecka?nie można jej przeprowadzić będąc w ciązy?Ale co Ci ginekolog dokładnie powiedział,musiał coś powiedzieć?ja bym to skonsultowała jeszcze z jakimś innym ginekologiem :tak::tak::tak::tak:

Witam, siedzę w przcy ale co nieco poczytałam, :tak: buraczane towarzystwo nadal nic nie mówi:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
nie pamietam czy wczoraj pislaam ale dostalismy zaproszenie na wesel od znajomych do ktorych trzeba by isc.to w lipcu,bo teraz w maju mamy u P brata-ten co mial wypadek ostatnio.a pozniej jeszcze w pazdierniku wesele mojej rodzonej siostry.
normalnie rok imprezowy.lubie wesela,ale najgorsza ta kasa:-(
ja też lubię wesela ale taka ilość w jednym roku to rzeczywiście spory wydatek:baffled::baffled::baffled:
U mnie nic ciekawego, same problemy i płaczki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: muszę poddać się operacji i wymianie stawu, no chyba, ze chcę na wózku jeździć:no::no::no::no:

Ginekolog rozkłada ręce i mówi, ze decyzja należy do mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mam staw biodrowy do wymiany , endoproteza kosztuje od 5 do 9 tys złotych, kwestia tylko czy ma to być cementowa czy nie, porażka, jeżeli teraz się nie poddam to wózek mnie czeka i co Wy byście na moim miejscu zrobiły??? bo ja wolę wózek niz zabić swoje dziecko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
bardzo Ci współczuję Aleksia, tu żadne słowa pociechy nie pasują, trzymaj się i mam nadzieję, że m będzie Cię wspierał, pamiętaj że cokolwiek zrobisz czy zadecydujesz jestem z Tobą i będę się za Was modlić
Zły sposób na diete, kochana, nie można tak, że nic nie jesz, albo strasznie malo, bo zaraz bedzie spowrotem to samo albo jeszcze gorzej, wiem cos o tym-schudlam 13 kg w 2 tyg jedząc normalnie, a wczesniej dziwne diety-cud
nic niejedzenie-i bylo tylko gorzej, wiesz kochana, mialam gdzieś tą dietę.... musze jej pozukac, (w sumie juz kiedys szukalam i nie znalazlam), ale...
w sumie pamiętam cały rozklad posilkow na dzien, jak chcesz moge Ci spisac:tak::tak: tyle ze mozna jesc i pic tylko to co jest podane w diecie, nic wiecej, ani lyka piwa, wodki ani gumy do żucia, nic, ale powierdzam, ze naprawdę skuteczna:tak::tak:
chyba z 4 lata temu sobie ją zrobiłam jak ważyłam 69kg:szok: i postanowilam wziac sie za siebie:szok: b ja zawsze od malego pulpecik bylam, lubilam jesc, do tego babci amnie dokarmiala zawsze:tak::-D:-D

Po tej diecie zmienia sie przemiana materii, najpierw chudniesz, bo jesz to co nie tuczace, a potem mozeszjesc WSZYSTKO i nie tyjesz przez 2 lata(tak bylo podane na tej diecie) ale ja w sumie nie tylam przez te 4, a jadlam normalnie... w sumie potem jeszcze schudlam kilka kg w trakcie jedzenia normalnego:tak:
czy to jest może dieta kopenhaska? jeśli tak to ja się nie piszę, kiedyś stosowałam i po trzech dniach nie miałam siły zejść po schodach:no::no::no: ale jeśli to jakaś inna to napisz mi na priva co tak trzeba jeść
ja narazie jem mało bo chcę sobie skurczyć żołądek, potem zacznę jeść trochę normalniej ale mniej bo szybciej będę odczuwać sytość:tak::tak::tak:
:szok::szok::szok:JA JESTEM NA 10 POZIOMIE NA ZAGADCE Z MONTE CASSINO I SIĘ ZACIEŁAM:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czsami te podpowiedzi są bardzo mylące, trzeba długo szukać w necie i czytac przktycznie wszystko na co się wpadnie, :-D:-D:-D ja się tez wciągnęłam, jestem na 12 poziomie:laugh2::laugh2::laugh2:

witam witam
my mielismy pobudke o 8:30 a to dlatego ze moj mlody obudzil sie o 4 z placzem i ciezko bylo mu zasnac musialam sie meczyc ale zasnal po pol godz :happy:
zaraz zobacze co tam napisalyscie :-)

Aleksia jestes juz na tajnym jak nie wiesz jak tam wejsc to na priv podalam Ci linka :tak:

Witam poniedziałkowo!!!
Gratulacje dla samodzielnej małej panienki i jej dumnej mamusi,piękny obrazek jak taki maluszek sam wsuwa:tak:

jak masz gg to mi na priva wyslij numer to ci objasnie jak tam wejsc na skroty,zreszta juz chyba pisalam jakos wczoraj wieczorem malince na forum,poszukaj:-)

no i ja jeszczez jestem:-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dziękuję Anabuba ,już wiem doszukałam sie ,na zamkniętym już agnes mi wyjaśniła:tak::tak::tak:Dzieki Agnes:tak:

ja dziewczyny zmykam spac
jutro ciezki dzien bo wizyta u dentysty i werywanie zeba
AUCCCCCCCC :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
trzymcie kciuki za mnie ale pewnie jeszzce zdaze sie z Wami przywitac bo przyjmuje od 14 :tak:

dobrej nocki
muahhhhhhh :*****
Patrysia trzymam kciuki:happy:

ja kocham tanczyc,alenormalnie nie mam kasy ,ehhhh....

dobranoc

ja tez zmykam.kolorowych snow.do jutra:-)
Anabuba uwielbiam wesela ,a może byś kupiła jakieś prezenty zawsze to taniej:tak::tak: na przykład na allegro:-D

Witajcie poniedziałkowo Laseczki :happy::happy::happy:
U mnie nic ciekawego, same problemy i płaczki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: muszę poddać się operacji i wymianie stawu, no chyba, ze chcę na wózku jeździć:no::no::no::no:

Ginekolog rozkłada ręce i mówi, ze decyzja należy do mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

my w tamtym roku daliśmy 560 złotych. Tak jeździ samo bo to jest na akumulator, dwa biegi, pedał gazu :-):-):-) Igor teraz jeździ już jak pirat, ale sprzedamy ten a kupimy mu już taki wiekszy, bo ten już jest za mały dla niego:happy::happy:

mam staw biodrowy do wymiany , endoproteza kosztuje od 5 do 9 tys złotych, kwestia tylko czy ma to być cementowa czy nie, porażka, jeżeli teraz się nie poddam to wózek mnie czeka i co Wy byście na moim miejscu zrobiły??? bo ja wolę wózek niz zabić swoje dziecko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a dla mnie zaproszenie???? :sorry::sorry::sorry:

a o mnie zapomniałyście???? dlaczego ja nie mam dostępu do zamkniętego :-:)-:)-:)-:)-:)baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

i ja też nie mam:baffled::baffled::baffled:
Aleksia nie wiem co powiedzieć ,mogę ci tylko życzyć słusznej decyzji i zdrowia dla Was.Trzymam kciuki i myśle o Was:happy:

Witam sie z rana u nas nocka marna nie wiem co sie dzieje Kamilkowi płacze mi w nocy i ciągle tylko cyca je :no:trzeba go nosić i lulać.A ja wczoraj wieczorem jak karmiłam Kamilka to zasnełam obudziłam sie o północy wyłączyłam kompa no i musiałam lulać Kamilka może to te ząbki już sama nie wiem ale za to Martynka ładnie przesypia całą noc no i pogoda śliczna swieci słoneczko i po sniadanku jesteśmy i tak sie zastanawiam czy nie oduczać pomału Kamilka od cyca bo pogryzł mi brodawik i jedna mnie strasznie boli jak go karmie z niej to zęby zaciskam z bólu.MIŁEGO DNIA ŻYCZE
Wiktoria ja już dawno małego gryzonia odstawiłabym od cycka ,toż to kawał chłopa już jest:tak: Medeuska ta dieta to nie kopenhadzka przypadkiem ,ja nawet 3 dni nie wytrzymałam 3 dnia byłam słaba i śpiąca(też braki kawy)nie dla mnie. Patrysia i Dowikla prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie niż któraś z was 100 kg będie ważyła ,,chyba że zważyć was razem:-D:-D:-D:-D:-D

kiedys bylam,ale prywatnie,ale jak tak dalej pojdzie to tzreba bedzie isc

ja tez jutro dentyste ale mam nadzieje ze tylko plomba bedzie,bo ostatnio mialam zatrucie.ale i tak nie lubie.no i wczoraj pislaam ze wychodzi mi osemka znowuu.teraz to juz nie tylko dzisalo spuchniete ale tez tam dalej szczeka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no to czeka nas dzis wizyta u dentysty brrrrr :baffled:
u maskra ja cos wiem o spuchnieciu bo ostatnio to przrezywalam :no:
wpolczuje
nie pamietam czy wczoraj pislaam ale dostalismy zaproszenie na wesel od znajomych do ktorych trzeba by isc.to w lipcu,bo teraz w maju mamy u P brata-ten co mial wypadek ostatnio.a pozniej jeszcze w pazdierniku wesele mojej rodzonej siostry.
normalnie rok imprezowy.lubie wesela,ale najgorsza ta kasa:-(
no tak najgorsze to ze trzeba cos kupic siebie ubrac ale pobawisz sie przynajmniej ja mialam tak dwa lata temu
slub znajomych, za tydz slub szwagierki i potem za 2 miesiace my slub :sorry:

my w tamtym roku daliśmy 560 złotych. Tak jeździ samo bo to jest na akumulator, dwa biegi, pedał gazu :-):-):-) Igor teraz jeździ już jak pirat, ale sprzedamy ten a kupimy mu już taki wiekszy, bo ten już jest za mały dla niego:happy::happy:

a dla mnie zaproszenie???? :sorry::sorry::sorry:

a o mnie zapomniałyście???? dlaczego ja nie mam dostępu do zamkniętego :-:)-:)-:)-:)-:)baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

i ja też nie mam:baffled::baffled::baffled:
kochana nie wiem oc Ci powiedziec wiem tylko to ze bede sie modlila za Was obywszystko poszlo sprawnie i zeby obylo sie bez wozka i zebys urodzila zdrowiutkie dzieciatko
a czy operacja bedzie szkodzila dziecku??
Witam sie z rana u nas nocka marna nie wiem co sie dzieje Kamilkowi płacze mi w nocy i ciągle tylko cyca je :no:trzeba go nosić i lulać.A ja wczoraj wieczorem jak karmiłam Kamilka to zasnełam obudziłam sie o północy wyłączyłam kompa no i musiałam lulać Kamilka może to te ząbki już sama nie wiem ale za to Martynka ładnie przesypia całą noc no i pogoda śliczna swieci słoneczko i po sniadanku jesteśmy i tak sie zastanawiam czy nie oduczać pomału Kamilka od cyca bo pogryzł mi brodawik i jedna mnie strasznie boli jak go karmie z niej to zęby zaciskam z bólu.MIŁEGO DNIA ŻYCZE
wspolczuje ale pewnie to zabki a ma spuchniete dziaselka??
Dobre:-D:-D:-D:-D
Taaaaaa to musiałyby 3 takie patrysie byc:-p:-p:-p:-p:-p

Może ja też wytrzymam do konca przy 65... fajnie by bylo, moze nawet roztepow bym nie miala, bo jak juz wazylam 69......:sorry::sorry::sorry:
Teraz schudlam do 56.. wiec... może do konca ciązy uda mi sie maks do 68 przytyc:sorry::sorry::sorry: Nie moge sie objadac:tak:

Patrysia daj znac jak wrócisz od dentysty co i jak:eek::eek::eek:
Kiedy bedziesz zamawiac kosmetyki z oriflame? bo mi sie szampony i odżywki koncza i by mi sie przydały, mogłabym wypróbowac od Ciebie może mi spasują:tak::tak:
Mi by pasowalo, zeby bylo po 1....bo m dostaje wyplate... a teraz to bieeeda po świętach, a ajeszcze sobie nową deskę do prasowania zafundowałam..:baffled: za 150 zł... ale.... juz taka porządna...:tak: z Viledy:-D nawet z kontaktem z przedłużaczem i antenką podtrzymującą kabel z żelazka:tak::-D
Nie no fjna fajna, i 3 lata gwarancji:tak: dzisiaj ją wypróbuje:-D
no Ty lez nie przemeczaj sie
a ja bede robila dzis zamowienie :tak: wiec jak co katalog masz to sobie tam wybierz ;-)
I ja też już jestem.
dziś się wyspałam ,nocka super ,Oliwka spałą do 7.30 jak nigdy przedtem.łóżko było całe moje więc mogłam się rozwalić :-D:-D:-D:-D:-D

Dzwoniłam do M , dziś rano miał 39,2C także niewesoło, i ma kluchę dziś w gardle.No to się zaczyna,oby to nie angina bo nas pozaraża:tak:

medeuska podaj mi tą dietę proszę :-):-):-):-):-) plis plis

Aleksia no to masz nieciekawą sytuację.Bardzo Ci współczuję,razem z mężem musicie podjąć tą decyzje i musi Cie teraz bardzo mocno wspierać.A słuchaj ta operacja byłaby zagrożeniem dla dziecka?nie można jej przeprowadzić będąc w ciązy?Ale co Ci ginekolog dokładnie powiedział,musiał coś powiedzieć?ja bym to skonsultowała jeszcze z jakimś innym ginekologiem :tak::tak::tak::tak:
heh no to sie wyspalas
a co do anginy slyszalam ze teraz panuje jej wirus
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam sie i ja:-)
U nas dzisiaj cieplutko i slonecznie.
Zarejestrowalam juz mlode do lekarza i pojdziemy ustalic diete dla Klaudi
Dominik cos mi kaszlal ale do przedszkola poszedl

ALEKSIA
Strasznie Tobie wspolczuje:no::no::no:Takie decyzje sa naprawde ciezkie
Maz musi Cie teraz strasznie wspierac
A nie mozna odlozyc tej operacji troszke w czasie-chociaz dopoki ciaza nie bedzie w miare bezpieczna???

reklama
o jestem, nie było tego tak dużo, o dziwo, ale zrobiłam sobie przerwe na rowerek.

błagam nie piszcie o żarciu, ja na kolację pochłonęłam trochę serka wiejskiego i 3 rzodkiewki:eek::eek::eek: teraz piję wodę jako wypełniacz żołądka:-:)-:)-( tym razem się zawzięłam, tylko wieczory są najgorsze, cały dzień przktycznie mogę nie jeść ale wieczorem zjadłabym wszystko co tylko wpadnie mi w łapy:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

No ja wczopraj próbowałam na wodzie, ale nie dałam rady. Rano zjadłam skibke, na obiad płatki na mleku a na kolacje półtorej skibki z chudą gotowaną szynką.
Ciężko. I na dodatek pożarłam się z Piotrkiem. POszłam w tej złości do sypialni i siedziałam tam cały boży dzień. Dlatego mnie tu nie było.

Patrysia jak ząb? Daj znać jak wrócisz od sadystów.
Anabuba ja troszkę wiem co to takie bóle, ale tylko troszkę. Jak byłam młoda miałam wypadek, coś z kręgosłópem, krwiak na mózgu ( po ściągniąciu 3 litry), pogruchotane nadgarstki i później jeszcze się okazało, że coś z kolanami. Dokładnie nie wiem, chrupią jak ruszam. Miałam póść na operacje chyba z 7 lat temu, ale się nie zgodziłam, bo było 50/50 zupełnie zdrowe albo wózek lub kule.

mam staw biodrowy do wymiany , endoproteza kosztuje od 5 do 9 tys złotych, kwestia tylko czy ma to być cementowa czy nie, porażka, jeżeli teraz się nie poddam to wózek mnie czeka i co Wy byście na moim miejscu zrobiły??? bo ja wolę wózek niz zabić swoje dziecko

Dziewczyno strasznie Ci współczuję i nie na miejscu jest mi tu doradzanie, bo nigdy w takiej sytuacji nie byłam i jej sobie nie wyobrażam. Ale pamiętaj, że masz dla kogo być sprawna, że masz dziecko, które bedzie potrzebować zdrowej mamy, że z kolejnym może być Ci bardzo ciężko.
Moja mama w 2 mieś usłyszała, że MUSI usunąć ciąże, bo jej nie przeżyje. Miłość matki, jej siła i chęć życia jest silniejsza niż przewidywania lekarzy. Ja róznież pomodlę się za Ciebie, i trafną decyzję.

Zły sposób na diete, kochana, nie można tak, że nic nie jesz, albo strasznie malo, bo zaraz bedzie spowrotem to samo albo jeszcze gorzej, wiem cos o tym-schudlam 13 kg w 2 tyg jedząc normalnie, a wczesniej dziwne diety-cud
nic niejedzenie-i bylo tylko gorzej, wiesz kochana, mialam gdzieś tą dietę.... musze jej pozukac, (w sumie juz kiedys szukalam i nie znalazlam), ale...
w sumie pamiętam cały rozklad posilkow na dzien, jak chcesz moge Ci spisac:tak::tak: tyle ze mozna jesc i pic tylko to co jest podane w diecie, nic wiecej, ani lyka piwa, wodki ani gumy do żucia, nic, ale powierdzam, ze naprawdę skuteczna:tak::tak:
chyba z 4 lata temu sobie ją zrobiłam jak ważyłam 69kg:szok: i postanowilam wziac sie za siebie:szok: b ja zawsze od malego pulpecik bylam, lubilam jesc, do tego babci amnie dokarmiala zawsze:tak::-D:-D

Po tej diecie zmienia sie przemiana materii, najpierw chudniesz, bo jesz to co nie tuczace, a potem mozeszjesc WSZYSTKO i nie tyjesz przez 2 lata(tak bylo podane na tej diecie) ale ja w sumie nie tylam przez te 4, a jadlam normalnie... w sumie potem jeszcze schudlam kilka kg w trakcie jedzenia normalnego:tak:

Na pazylu kurde na ostatnim poziomie ta zagadka mnie rozwala, nie umie rozszyfrowac tych kodów..:baffled: Póki co nie mam cierpiwosci, przenioslam sie na zagadki graczy i siedze na takiej fajnej, podoba misie, tylko teraz mam problem przy 7 podpowiedzi, ale fajna zagadka bo podpowiedzi po kolei przychodza, troche matematyczno-logiczna, a takie lubie:tak:
Jakby jakas chciala spróbowac to jest to
ZAGADKA 488 od docent_s :tak:

Medeuska błagam, prześlij i mi tą dietę. Cwiczę jak szalona, nie obrzeram siuę, nie podjadam, rzuciłam palenie i tylę. A właściwie, to chyba tylko brzuch mi rośnie.Normalnie jak w ciąży.
No i widzę, że temat pazyl powraca. Ja mam tylko h dziennie na ta zabawe, jesli w ogole mam. Ale jak juz mam to kożystam.:-D:-D:-D

No nic, upodobnić się do ludzi , ubrać dzidzię i na zakupy.

Do góry