reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dolaczam do mam domowych, w domku siedze dopiero 3 i pol miesiaca ale zwlaszcza na poczatku bylo ciezko bo przedtem zawsze gdzies cos sie robilo:) Synek ma 2 i pol miesiaca i zaczyna przesypiac nocki wiec nie powinnam slowa skargi z siebie wyrzucac hihi zawsze jednak chce sie wiecej:) Generalnie jest teraz znacznie lepiej mi na duszy, pierwsze 2 miesiace czulam sie ogromnie zaszczuta i przygnieciona balastem odpowiedzialnosci ... a przeciez maluch byl zaplanowany, wyczekany i chciany... Meza mam cudownego i bardzo stara sie pomagac tylko czasem czuje zew wolnosci polegajacej na spaniu do oporu, na wyznaczaniu przeze mnie planu dnia a nie malucha itd.
Kalinko, podziwiam Twoja pogode ducha, skonczylam antropologie kultury wiec choc nie polonistyke to zawsze cos z naszego dziedzictwa liznelam
pozrawiam wszystkie mamy domowe

Ojjj kalinke to chyba wszystkie tutaj podziwiamy ::) Mieć 3 a raczej 4 budrysów :p ;) w domku i dawać rade ::) :p .Być usmiechnietą i pełną życia :)

...a tak pozatym GDZIE WY JESTESCIE ??? qrcze czy tylko ja jestem taka taka próżna ? ah.....może pujde do łóżeczka juz .... ::) a sama niewiem ....cieżki wybór :p ;)

Hej!
Też należę do mam siedzących z dzieciaczkiem w domu. Siedze tak dopiero (lub aż :)) 5 m-cy. Do pracy chodziłam niemalże do samego końca i nie byłam ani dnia na L4 - ale końcówka to juz była cięzka bo mam pracę biurową (skończyłam zarządzaie oraz rachunkowość ) i brzusio przy biurku przeszkadzał ;D
Zaba rozumie cie. Ja też początki miałam trudne. Jak synek sie urodził to przez 1,5 m-ca to nie wiedziałam w co ręce włozyc.....i wtedy pragnełam iśc do pracy, żeby odpocząć od dziecka.......ale teraz juz wszystko się unormowało, spanie, jedzenie, zabawy i dziś cieszę sie że tak sobie razem w domeczku siedzimy......choś juz w głowie świta jakis kontakt z ludzmi, pracą......może w maju, tak chociaż na 2 dni w tygodniu.......

dobranoc

Buuu dzieciątko moje zapalenie krtani ma. :(....boshe... :(nie wytrzymałam i zadzwoniłam po karetke bo mała miała juz 38,5 temp. no i sie okazało co małej dolega. :(..bidna niunia moja wypisał jakiś silny antybiotyk bo ważny tylko przez 5 dni i cena też nie mała 43 zł...ale co tam dziecko mi ważniejsze niż jakieś tam pieniądze( których i tak nie ma hihi) ;)

jeszcze mnie mąz wkurzył :mad: bo przyszedł z pracy i zajął się płytkami swoimi ( układaniem) :mad:a mała do niego na ręce szła a on do mnie z tekstem ze " weź ją na 5 minut bo ja płytki układam" :mad: :mad: :mad:kurcze po dwóch nie przespanych nocach i dwóch dniach z koncertującym dzieckiem chyba należy mi się chwilka relaksu i spokoju....przykro mi się zrobiło i tyle... :(

Witam!! Faktycznie dzisiaj to tutaj duzo nas nie bylo ja tez dopiero teraz znalazlam chwilke jutro bedzie to samo bo jedziemy na wycieczke do mojej cioci.

I jak tam upieklas Ciasto L4dY-bIrd???????????????

A to kreacja mojej corki na wesele :):):)

Halcia, dla mnie sukienka- cudo! Ale i tak maluszek piekniejszy! nasze dzidzie takie śliczne że i na golasa im ładnie. No ale rozumiem że na golasa na wesele nie wypada. :D
Przepraszam, nie mogłam pisać, torty robiłam...Tak w sekrecie to dzis urodzinki wyprawiam- 33 mi stuknęła. ;D ;D ;D ;D
Rodzinka się zjeżdża, więc wybaczcie- bedzie żwawa babcia Rycząca Osiemdziesiątka, moja kochana mamcia, Papcio- brodacz i siostra- geniusz domowy ( własnie kończy drugi fakultet, jest dziennikarką) i siostry mąż i...nie wiem sama. Lecę do kuchni, opiszę jutro impresskę. Niech wam ślinka cieknie, wszyscy wiedzą, że u mnie można się najeśc!

Witajcie po przerwie....teściowa u nas...dali mi odetchnąć i małemu i wyszli :D
Kurcze jak dobrze samej z Kapselkiem w domku ;D
Już nie wyrabiam ,,teściówka,, snuje się za mną jak cień,jak karmie wisi nad nami i zdejmuje skarpetki i ogląda nóżki Noego
Jak zdumą odetchnełam po uśpieniu Noe i rozmażyłam się że i ja się zdrzemne,wparowała do sypialni zaczeła tarmosić małego za ramie z radosnym dzię dobry :(i nici ze spania.
Zaczynam się na to patrzeć jak na czarny humor i chyba dam rade do jutra rano :) nie miałam pojęcia że będzie się tak zachowywać ...jestem w szoku
jus20sto Ojć nie dobrze,biedna mała niunia. A dla facetów ważne są ich zabawki :laugh: i często nie robią nam na złość tylko poprostu nie myślą ;D
Ja np. czasami nie mówie nic Przemkowi a potem jestem na niego zła że się nie domyśla....bo im trzeba wprost,prosto ,konkretnie-potem nie mają wymówki że nie mówiłyśmy ;D choć zdarzają się takie przypadki które smią potem wmawiać :p
Moja rada następnym razem daj mu małą na ręce i powiedz że códownie że jest bo padasz i musisz się zdrzemnąć,daj mu czułego buziaka beż żadnych pretensji, idąc do sypialni dodaj że jest kochany że możesz odespać 2nieprzespane noce.......to działa...A jak nie to przynajmniej są przez 1 h w szoku i możesz sobie uciąć krótką drzemkę :D :D :D :D

reklama
Kalina pisze:
Halcia, dla mnie sukienka- cudo! Ale i tak maluszek piekniejszy! nasze dzidzie takie śliczne że i na golasa im ładnie. No ale rozumiem że na golasa na wesele nie wypada. :D

Wesele dopiero w sierpniu do tego czasu moja mam sprawi jej jeszcze jedna kreacje :):) ale faktycznie na golaska tez im ladnie :):)

KALINA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ja tez niedlugo mam urodzinki pa

Do góry