reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wiki kochana wszystkiego najlepszego w dniu urodzin zdrówka szczęścia pociechy z dzieciaczków jak najmniej rozstań z mężem i marzeń które się spełniają
ouiu8u8ry.gif

reklama
a meduska jeszcze w jyscu jest pościel dziecięca tzn wypełnienie poduszka i kołderka +powleczka na kołderkę na podusię ochraniacz przybornik i baldachim ładne(ale nie wiem jaka jakość) po 130 zł jak masz gdzieś blisko sklep to podejdź i zobacz bo cena fajna:tak:

Witam! Ja dzisiaj bym sobie jeszcze pospała i na to wczoraj liczyłam jak juz wiedziałam ze Seweryn spi u babci. ale niestety Sebastian nie dał :wściekła/y:.
Witam.
Nie mam czasu popisać z Wami .
Napiszę tylko od siebie kilka słów.
Kurs ten- to spełnienie moich marzeń.
Totalny profesjonalizm.
Dziś mieliśmy warsztaty z psychologiem.Na warsztatach robiliśmy ćwiczenia.
Najbardziej pomocne ćwiczenie,gdzie można było choć w minimalnym stopniu poznać problem dzieci niepełnosprawnych było bardzo proste.
Polegało ono na tym,że byliśmy podzieleni w pary.
Jedna osoba była matką , a druga dzieckiem.
Dziecko było niewidome(mieliśmy opaski na oczach) a matka miała być przewodnikiem.
Dziecko było prowadzane po korytarzu ,po schodach,wyprowadzone do innej sali i...
zostawione w pewnym momencie samo.
Ja w tym ćwiczeniu byłam dzieckiem i naprawdę emocje jakie towarzyszą są nie do opisania.
Strach ,paniczny lęk przed nieznanym,brak poczucia bezpieczeństwa doprowadza do prawie paraliżu .Zastyga się z bezruchu i nie wie się co dalej zrobić.Po pewnej chwili przychodzi refleksja,że trzeba czegoś szukać,gdzieś iść...
W ten sposób wpadłam na otwarte okno,stolik,krzesło ,ścianę i po ścianie udało mi się wyjść z sali.
Dodatkowym utrudnieniem było komunikowanie się tylko przy pomocy literki E i tej litery w różnych intonacjach i powtórzeniach.EEEEE a my byliśmy prowadzeni przez przewodników jedną ręką pod rękę i drugą za bark .

Druga część ćwiczenia była zupełnie inna i polegała na nawiązaniu komunikacji(dialogu bez słów ze strony dziecka) z dzieckiem niewidomym i nie mówiącym.
Dziecko w tym ćwiczeniu bawiło się zabawką(gryzaki,piłki,grzechotki) a matka przy pomocy innej zabawki miała przekierować za pomocą słów i gestów a na końcu dotyku uwagę dziecka z jej zabawki na zabawkę matki.
Dziewczyny wcale nam nie nie ułatwiały tego zadania,bo miały być upartymi dziećmi,nie mającymi ochoty nawiązać kontaktu .
Mi udało się zaciekawić koleżankę opowiadając jej świat za pomocą gryzaka ,który miał kilka elementów typu :słońce,księżyć,chmurka,gwiazdka.
Bez problemu nawiązałyśmy kontakt i wygrałyśmy to ćwiczenie,bo trafiłam z pomysłem jak wybrnąć z tego zagadnienia.
Dzieciom niewidomym tylko za pomocą słów i dotyku opowiada się świat -niby takie proste ,a dlaczego tak trudno?
Super doświadczenie....doznania niesamowite....
Ech można by tak w nieskończoność....
Już Was nie zadręczam.
Uciekam i pozdrawiam.
ale nie zadreczasz super te cwiczenia

Pisałam Wam ,że w sobotę mam robić tort dla chrześniaka.
Jak napisałam tak potem go zrobiłam.
Myślę,że wyszedł całkiem nieźle.

ale ty masz talent, torcik super

Sto lat dla wiktorii12! spełnienia marzeń, dużo spokoju, mało tęsknoty za mężem i niepalenia;):rofl2::rofl2::-)
Dołanczam się wszystkiego czego pragniesz

witam kobiałki:happy:
nocka w miarę ok :tak:
za oknem pogoda trudna do określenia ciepło ale lekko kropi i zero słońca:baffled:
słuchajcie w realu super wyprzedże ubranek gdyby któraś była zainteresowana to świetne letnie bluzeczki super gatunkowo są po 3.99 spodenki długie krótkie 3/4 są po 3-5 zł naprawdę super okazja jak któraś ma kasę i chce coś nawet na przyszłe lato kupić to się opłaca:tak:
a i w tesco akcja szkoła duży wybór fajnych rzeczy w świetnej cenie:tak:mam nadzieję że doczeka nna moją kasę biurko bo jest fajne tańsze o połowe z 69 zł z szufladą no świetne pasowało by mi dla julki:tak:
meduska w 5-10-15 są śliczne kocyki za 14 zł a są piękne kocham mamusię kocham tatusia i takie milusie dość duże bo 120/60
superbodziaki też w 5-10-15 po 6 zł i półśpiochy po 3.99 a i 3 paki skarpeteczek takie słodkie po 7.99
a od 1 sierpnia h&m rusza z wyprzedażą a tam są ubrania które ja kocham i mam nadzieję że upoluję dzieciakom coś fajnego a najbardiej anton iemu bo on najbiedniejszy w ubranka:tak:
a i koleżanka w wójciku mówiła mi że w sierpniu będą mieli wyprzedaż zimowych kurtek i kombinezonów z ubiegłego sezonu i będą sprzedawane za -70%:tak:
no to info zakupowe wam przekazałam:-D:-D
ale swietnie, morze mi sie uda trafic z kasa do wrocka

witam kobiałki:happy:
nocka w miarę ok :tak:
za oknem pogoda trudna do określenia ciepło ale lekko kropi i zero słońca:baffled:
słuchajcie w realu super wyprzedże ubranek gdyby któraś była zainteresowana to świetne letnie bluzeczki super gatunkowo są po 3.99 spodenki długie krótkie 3/4 są po 3-5 zł naprawdę super okazja jak któraś ma kasę i chce coś nawet na przyszłe lato kupić to się opłaca:tak:
a i w tesco akcja szkoła duży wybór fajnych rzeczy w świetnej cenie:tak:mam nadzieję że doczeka nna moją kasę biurko bo jest fajne tańsze o połowe z 69 zł z szufladą no świetne pasowało by mi dla julki:tak:
meduska w 5-10-15 są śliczne kocyki za 14 zł a są piękne kocham mamusię kocham tatusia i takie milusie dość duże bo 120/60
superbodziaki też w 5-10-15 po 6 zł i półśpiochy po 3.99 a i 3 paki skarpeteczek takie słodkie po 7.99
a od 1 sierpnia h&m rusza z wyprzedażą a tam są ubrania które ja kocham i mam nadzieję że upoluję dzieciakom coś fajnego a najbardiej anton iemu bo on najbiedniejszy w ubranka:tak:
a i koleżanka w wójciku mówiła mi że w sierpniu będą mieli wyprzedaż zimowych kurtek i kombinezonów z ubiegłego sezonu i będą sprzedawane za -70%:tak:
no to info zakupowe wam przekazałam:-D:-D

a meduska jeszcze w jyscu jest pościel dziecięca tzn wypełnienie poduszka i kołderka +powleczka na kołderkę na podusię ochraniacz przybornik i baldachim ładne(ale nie wiem jaka jakość) po 130 zł jak masz gdzieś blisko sklep to podejdź i zobacz bo cena fajna:tak:
dzieki dzieki:-) tyle ze ja teraz bez kasy a na przyszl miesiac tez pelno zbednych wydatkow....:eek:
dowody nowe musimy wyrobic, do tego zdjęcia:eek:

M sie rozwaliły okulary to na okulary minimum 200 zl pojdzie, jeszcze szwagierka ma urodziny i ich córka i normalnie nie wiem znów skąd na to wszystko kase, nie mówiac ze musimy kupic nwa baterie kuchenna i rure do kibelka bo przecieka:eek:

i jescze mialam kupic gladz, tynk i gips na pokoj zuzi, ale nie wiem czy wystarczy mi na to:eek::eek:
masakra jakas poprostu- nie mowiac ze prawa jazdy tez trzeba wymieniac, ale sram to:baffled: ja sie cos z kasą unormuje to moze wtdy- dow os traci ważnosc, z prawkie nie wiem jak to dokladnie jest- ale prawka sie rzadko używa:sorry::sorry::sorry:

Witam
U mnie nocka fatalna:no::no::no:Mlode budzily sie na zmiane co niecala godzine:no::no::no:

Wczoraj po poludniu juz nie zajrzalam bo przyjechala siora z mlodym i spali do dzisiaj.Dzisiaj siora pojechala juz do pracy a mlody siedzi z nami:tak:Mam nadzieje ze beda wszyscy grzeczni:-)

reklama
ufff.... pościeliłam łózko i puściłam sobie wode do wanny i sie zmęczyłam:-D:-D:-D

boże ale ze mnie sie leń zrobił:sorry:

Do góry