reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hihi a moja kolezanka była w Mam talent:-):-):-):-)

te ostatnie 2 dziewczyny:tak::tak::tak::-):-)

Ja czekam na gotowe na wszystko teraz:tak::tak::-):-)

zgaga mnie pali i Rennie nie pomagA:no::no::no::no: :crazy:
Migdaly sa bardzo dobre na zgage oczywiscie te w calosci mi bardzo pomagaly:tak::tak:

A GDZIE JEST RESZTA DZIEWCZYN.:szok::szok::eek::eek:
Agnes pytałas komu ten fluor to dla kamilka bo już mu sie 2 górnie popsuły i 1 juz sie tez psują
My dzis z Ania mialy babska imrezke:tak::tak::tak:
A co do fluoru to jest w tabletkach rozpuszcza sie go w odrobinie wody na lyzeczce i gotowe :tak::tak::tak:
szkoda, a nie ma czegos podobnego???

a mozna wogole malym dzieciom fluor podawac???
ja slyszalam ze nie :eek::eek::eek:
jasne ze mozna u nas jest przynajmniej wskazane do 1 roku zycia fluor podowac a potem pasta do zebow z fluorem:tak::tak: wlasnie moja kolezanka nie uzywala fluoru i jej dziecko ma popsute zabki i pruchnice tak wiec fluor jak najbardziej wskazany przynajmniej mi lekarz zawsze tak mowil i przepisywal sam od siebie tabletki

a w aptece nic ci nie doradzili co zamiast tego mozna kupic???

a czy wogole sa jakies pasty do zebow dla tych najmlodszych???
mam na mysli rok :eek::eek:
jasne ze sa pasty z fluorem dla dzieci ja ostatnio kupilam signal dla dzieci z fluorem:tak::tak::tak:

My juz po imrezie dziewczyny wlasnie pojechaly do domu troche szkoda po mogly jeszcze troche zostac ale kolezanka Ani byla juz strasznie zmeczona i spiaca

Dobra ogarne troche i tez ide spac bo rano trzeba wstac do dziecka m bedzie po nocce wiec sam bedzie chcial sie wyspac:tak::tak::tak:
Dobranoc kobietki:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A GDZIE JEST RESZTA DZIEWCZYN.:szok::szok::eek::eek:
Agnes pytałas komu ten fluor to dla kamilka bo już mu sie 2 górnie popsuły i 1 juz sie tez psują
:szok::szok::szok::szok::szok:no to szybko mu siepsują:tak::tak::tak: a to nie jest czasem próchnica butelkowa?????

jasne ze sa pasty z fluorem dla dzieci ja ostatnio kupilam signal dla dzieci z fluorem:tak::tak::tak:

A Oliwka chce myc zeby tylko pastą Elmex dla dzieci,innej nie weźmie do buzi :no::no::no::no::no: ostatnio jejj kupiłam inna to zaczeła tym pluć i był cyrk przy myciu zebów więc musiałam biec do sklepu i kupować elmex:tak::tak::tak::tak::tak:

Sol witaj a czemu do nas zaglądasz tak rzadko????? bardzo dawno Cię tu nie było :tak::tak::tak::tak:

a w aptece nic ci nie doradzili co zamiast tego mozna kupic???

a czy wogole sa jakies pasty do zebow dla tych najmlodszych???
mam na mysli rok :eek::eek:
Sa pasty dla dzieci jak już skonczą rok a w aptece nic nie mówili dętystka mówiła ze sie dopyta co i jak i mi powie

Agnes nie wiem może to maja dziedziczne ja też mam słabe zęby a szczególnie górnie Martynce też sie szybko zepsuły no a co do butelki to on pije cherbatke dla dzieci w nocy i moze tez to jest przyczyna

Dzieciom można tylko pod nadzorem lekarza podawać fluor. W kroplach został wycofany już dawno. Teraz zostaje dzieciom myć ząbki żelem Fluormex. My stosujemy go całą rodzinką raz na miesiąc (mała raz na trzy) i jest ok. Tyle że mało smaczne toto :-p

Joanna73 - buziaczki dla Gabi ;-)
tylko dla Gabi ?:shocked2: a dla mnie ?:crazy:

ale jestem nigrzeczna nie przywitałam sie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WITAM NIEDZIELNIE :-D
Moi pojechali za tuszem kreślarskim bo sie Wojtkowi przypomnialo ze na jutro na technikę mu potrzebne ,Jak nie uda im sie kupic to spacerek do leklerka po mszy i po obiadku
Chlodno dziś ale słonko świeci Miłej niedzieli :-);-)

Agnes nie wiem może to maja dziedziczne ja też mam słabe zęby a szczególnie górnie Martynce też sie szybko zepsuły no a co do butelki to on pije cherbatke dla dzieci w nocy i moze tez to jest przyczyna
byc może,dlatego ja nic nie daje do icia Oliwce w nocy-tak j~ą nauczy~łam i się nie dopomina.to lepiej dawac mu zwykłą wodę mineralną niz herbatkę jak już musi pić w nocy.:tak::tak::tak::tak:

Witam

u nas dzisaj leniwy poranek :tak: Helena u baci więc nie ma kto rozrabiać :-D
A Anika ma wene na leżenie na boku :tak: Całkiem nieźle jej idzie to obracanie :tak:

a o ktorej jutro powtorka???
u nas tez sie mowi ze zgaga = włosy :sorry::sorry::sorry::sorry:

U mnie to samo :tak: Zresztą się sprawdziło, miałam z Niki straszna zgagę i urodziła się z czuprynką .

Różnie mówią o tym mi doktorka kazała dawac przez 200 dni po 4 kropelki prosto do buzi ale później okazało sie ze tego nie ma i mam zadzwonic do niej za tydzien to mi powie co mu podac

Co lekarz to inna opinia, ale jak trzeba to trzeba :tak:

Wczoraj byliśmy na ślubie u M kolego ze szkoły :tak: Wyobraźcie sobie byliśmy jedyni ze szkoły :szok: A spędziliśmy bardzo miło czas, ślub był poza miastem więc mieliśmy małą wycieczkę :tak: A Helenie wiejskie powietrze tak posłużyło, że zjadła całe jedzenie, które miałam ze sobą :szok::-D oczywiście + obiad :-D

Witam niedzielnie na big kacu-kacu gigancie...

W piatek roczek chrzesniaczki wypadł rewelacyjnie, no ubawiłam sie i naśmiałam, a le komplementów nasłuchałam to szok Wczoraj najpierw u brata popiliśmy ( ale baaaardzo gzecznie ) bo Piciu poszkodowany, zamiast bawić sie na roczku musial do pracy isc, a od brata na urodzinki kolezanki i tam dalismy sobie czadu, no ja oczywiscie upic sie nie upilam, ale wesolo juz mialam, a moj, no cóż, przysnal na kanapie wiec pod pache i do domu, ale mi tancowal, ju ken tańczyc mi zrobil na srodku chodnika, mało korkow nie polamalam, smiechu bylo sporo.

Pati Ty kochana dietki sie trzymaj ja Ci dobrze radzę. Współczuję oczywiście w ciąży takie męczania, ale to dziecku nazdrowie wyjdzie.

Anabuba cieszę się za na impre troszkę lepiej się oczuaś, no ja myśłę, że nastawienie psychicznie też Ci pomogła. A teraz opowiadaj jak było. Byłaś nierzeczna???!!!

Anaconda zdrówka dla Maji, bidulka, ból ucha-paskudztwo...

Anka no święta prawda korzystaj i baw się ile się da!!!

Mamita kostium fajniusi, dotarła w końcu reszta???

Witam słonecznie,troszkę chłodno ale ujdzie w tłoku.
Zrobiłam generalne porządki :tak: i WSZYSTKIE :szok:zabawki poszły w pi..nechę do piwnicy:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:,mam dosyć proszenia o sprzątnięcie :sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy::crazy: to będą się patyczkiem znalezionym na spacerze bawić i 1 kasztanem:angry::angry::-p.
Bez kija do mnie dzisiaj nie podchodź:no:.
Strach się bac. Biedne dzieci, ale jak dla mnie na dobre im to wyjdzie, niech rowijają wyobraźnie:-D:tak:

No i nieobejrzałam sobie ani talentu ani gotowych-koniecznie powtórki muszę luknąć.

Wiktoria ale to straszie szybko mu się zabi posypały, no strasznie, albo picie slodkiego i mleka , nie mycie zabkow i pewnie jeszcze slodycze, co? No trza ratowac co zostalo.

Coś miałam jeszcze napisac, ale głowa tak ,mnie boli, ze zbytnio nie mysle

Witam i ja
Znowu jestem niewyspana i mlodzi sa nie do zniesienia od rana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie wiem co sie dzieje z tymi moimi dziecmi:no::wściekła/y:Przez to mam coraz mniej czasu na wszystko:wściekła/y::no:
Zaraz zjemy sniadanko i chyba wezme Ich na dłuuugi spacer jezeli Ich zachowanie na to pozwoli:eek:
Pogoda jest fajna i tak ma byc niby do czwartku wiec trezba wykorzystac

reklama
hihi a moja kolezanka była w Mam talent:-):-):-):-)

te ostatnie 2 dziewczyny:tak::tak::tak::-):-)

Ja czekam na gotowe na wszystko teraz:tak::tak::-):-)

zgaga mnie pali i Rennie nie pomagA:no::no::no::no: :crazy:
Mi hepatil pomagał, a miałam taką zgagę że strach aż mi nie dobrze było :no: a ja jakos na mam talent nie mogę trafić bo to albo Kube kąpać albo zasypiam:tak:

byc może,dlatego ja nic nie daje do icia Oliwce w nocy-tak j~ą nauczy~łam i się nie dopomina.to lepiej dawac mu zwykłą wodę mineralną niz herbatkę jak już musi pić w nocy.:tak::tak::tak::tak:
Ja też Kubie nie daje pić w nocy, chyba że nad ranem coś się obudzi i marudzi to dam mu wody i idzie dalej spać :tak:

Witam niedzielnie na big kacu-kacu gigancie...

W piatek roczek chrzesniaczki wypadł rewelacyjnie, no ubawiłam sie i naśmiałam, a le komplementów nasłuchałam to szok Wczoraj najpierw u brata popiliśmy ( ale baaaardzo gzecznie ) bo Piciu poszkodowany, zamiast bawić sie na roczku musial do pracy isc, a od brata na urodzinki kolezanki i tam dalismy sobie czadu, no ja oczywiscie upic sie nie upilam, ale wesolo juz mialam, a moj, no cóż, przysnal na kanapie wiec pod pache i do domu, ale mi tancowal, ju ken tańczyc mi zrobil na srodku chodnika, mało korkow nie polamalam, smiechu bylo sporo. (...)
Coś miałam jeszcze napisac, ale głowa tak ,mnie boli, ze zbytnio nie mysle
To są skutki picia Kochana :-D ale za to fajnie się bawiłaś :tak: super :-D

Witam w niedzielę!!
Kuba z M śpią. Wrócił koło 5 z roboty :no: masakra, jacyś wegetarianie byli na weselu i o 3 mieli złożyć zamówienie co chcą zjeść a zamówili dopiero o 4!!! :wściekła/y: nie mam pytań, chyba nie wiedzą że inni też chcą odpocząć :no: na szczęście dzisiaj ma wolne :tak:
Wczoraj dzień mi minął tak szybko że nawet nie wiem kiedy :tak: Kuba jak zasnął około 10.30 tak obudził się koło 14.00 :tak: potem mi marudził trochę bo go obudziłam w samochodzie :no: dzisiaj znowu na festyn na miasto i do żagania :tak: więc mnie nie będzie ;-) ząb dalej boli, jak się przebudziłam w nocy o 3 to taka byłam spuchnęta że szok, jakby mnie kto pobił. Dałam sobie dawkę przeciwbulową i dopiero teraz zaczyna mnie znowu boleć :no:poczekam na kasę pod koniec miesiąca i idę go wyrwać. Chirurgicznie niestety noale cóż jak nie chce wyjść cały :wściekła/y: i tak jeszcze 3 zęby :no: masakra ja chyba umrę z bólu :no::no: wczoraj jeszcze @ dostałam to już kompletnie nie mam na nic ochoty :crazy:
Ale słonko świeci więc moze mi się humor poprawi :tak:
Miłego dnia życzę ;-);-):-D:-D

Do góry