reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to może i ja sie doprosze o ten przepis na kalafiorową????
ja robie tak:
- wywar z mieska
- pokrojone ziemniaczki,marchewka,seler,por,cebuli troszkę

i to się gotuje pod koniec wrzucam duzo kalafiora i to się razem gotuje

- wrzucam natke pietruszki i troche koperku

-przyprawy : wegeta,pieprz,liść laurowy,oregano

- zaprawiam smietaną

wychodzi przepyszna :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka własnie kalafiorową lubi najbardziej.:-)

reklama
Dzięki dziewczynki, jutro kalafiorowa u mnie!!! Brzmi przepysznie!!!

EDIT
Agnes małe pytanka
Wywar z kuraka np?
Cebulkę podsmażasz?
Jaka śmietankę?

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie robie sobie capucinko i mam zamiar sobie poodpoczywac:-);-)
Cholera ale psikam-no normalnie co chwile:szok::szok::szok:

Ale mi narobilyscie smaka na ta zupke :tak::tak::tak:Ja nigdy nie robilam takiej-zreszta ja bardzo rzadko robie zupy

A co przeskrobała?
No tak na nią nawrzeszczałam i klapsa w dupe dostała.
Przyszła listonoszka z listami i ja czytałam list z wanku taki wydruk ile na koncie jest a ta jak nie dorwie tej kartki i nieda :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zmieła ją dobrze ze nie potargała i poszła z rykiem na bajki

Takse mysle teraz że fajnie miec taki ciążowy sówaczek a brzucha nie miec :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój Max właśnie się obudził:( tak szybko zleciał "czas wolny" odgrzewam krupniczek i jemy!:-) tzn On je! Słońce wyszło, więc chyba się wybierzemy na spacerek-gonitwę!:-D

oj, moze czeka na list od ukochanego...
wkurzyła się, że to jednak nie od niego i poczochrała papierek, no bądź kobietą, hihii

Dzięki dziewczynki, jutro kalafiorowa u mnie!!! Brzmi przepysznie!!!

EDIT
Agnes małe pytanka
Wywar z kuraka np?
Cebulkę podsmażasz?
Jaka śmietankę?

luna może byc i wywar z kuraka.
ja nie robię z kuraka bo na razie Oliwka nie może,najczęsciej robię albo z wołowinki,albo schabu .ale Ty możesz zrobić kuraka :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

- cebulki nie podsmażam :no::no::no::no::no: surową pokrojona wrzucam :tak::tak::tak::tak:

- śmietana 18% daję :tak::tak::tak::tak:

i wsio :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
U nas słonko się schowało za to zerwał się pożdny wiatr Jeśłi sie nie poprawi to tylko po produkty na zupkę wyskoczymy rajstopki oddać. Kurcze 20zł i za małe, a ponoc 3, akurat!
Takie z cyrkoniami w kształty układane, no śliczne, cieplusie, do tuniczki i na obcasik, i dupa, tylko jeden rozmiar miala.

Hihi dzięki za ostateczne wskazóweczki, ale sie napaliłam na tą zupkę, marzy mi się od początku lata i jakoś jeszcze jej nie zrobilam.Może i schaby kupię, mała później ze smakiem go sobie wszama.

Do góry