reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam się i ja wieczorowa porą :-):-):-):-)

Oliwka w łóżeczku,ale jeszcze nie spi ,jak zwykle :cool:

To uważaj na siebie, za dużo na głowie i cały czas w biegu!

pati sunday ma rację,Uważaj na siebie i przystopuj troszkę,wiem ze chcesz już miec za sobą ten remont i być na swoim ale to nie ucieknie,nie mozesz się przemęczać za bardzo :tak::tak::tak::tak:

Kotleciki schabowe z cukini???A ta zapiekana to jak?
Kotleciki z cukini

Składniki:
cukinia,vegeta,mąka pszenna,jajko,bułka tarta,olej do smażenia
Wykonanie:
Obrać cukinię ze skórki,pokroić na plasterki grubości około 0,5cm,nawegetować i odstawić na jakiś czas,by troszkę zmiękła.Obtaczać(z obu stron)w mące,jajku,bułce i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.Można podawać z pieczywem i odrobiną keczupu.

CUKINIA ZAPIEKANA

Składniki:
1 cukinia, 1 pomidor, 15 dag mozarelli, ząbek czosnku, ziarno słonecznika, pietruszka, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, środki wydrążyć łyżeczką, tak aby powstały łódeczki. Wydrążony miąsz pokroić na drobne kawałki. Pomidora obrać ze skórki, potem tez pokroić.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, słonecznik, natkę i warzywa, posolić i lekko podsmażyć. Jak już się usmaży to należy tym nafaszerować nasze cukiniowe łódki, a potem posypać je startą mozarellą. Zapiekać 20-25 min w niezbyt gorącym piekarniku, żeby się ser nie przypalił. Pyszne. Można podawać z ryżem.

CUKINIA ZAPIEKANA II

4 młode cukinie
papryka
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
4 cienkie parówki
10 dag sera żółtego
ziołowa przyprawa do potraw
sól
pieprz

Cukinie umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na połówki. Usunąć miąższ pozostawiając warstwę przy skórce ok. 2 cm. miąższ pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić. Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę. Warzywa oraz parówki przełożyć do miski, dodać przyprawę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Połówki cukinii oprószyć ziołową przyprawą i napełnić farszem. Posypać startym serem. Każdą połówkę zawinąć w folię. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Ostatnia edycja:
witajcie wieczorowo...
kochane padam na pysk
normlanie jestem zmeczona...
jechalismy dzis na mieskzanie bo przywiezli nam piec
no i ugadalismy sie z wlascicielami ze w czwartek zaczynamy remont lazienki i oni nam ja przyszykuja tzn... wyciagna wanne zlew wyniosa pralke tak ze lazienka bedzie pusta...
potem przyjdzie moj tata zajmie sie hydraulika (w ten czwartek) cos tam porobia z rurkami i bedziemy zdrapywac farbe olejna.... zeby ak przyjedzie wujek od kafelek to lazienka i wc bylo juz gotowe:tak:
chcielismy im dac czas na wyprowadzke do poniedzialku ale nie dali sie :wściekła/y::wściekła/y:
szkda .... ale nie wykopie ich ze wzgledu na 80 letnia babke :confused2::confused2::confused2:

potem pojechalismy do rodzicow poinformowac tate.... potem do tesco na male zakupy... po ziemie do kwaitkow bo wzielam aloes od ammy i chce sobie zasadzic...
no i przyjechalismy do domu zjedlismy koalcje , maly poszedl sie kapac pomodlil sie wypil kakao i poszedl spac - teraz czas na relaks

ja wzielam juz nospe bo jakos mnie brzuch i podbrzusze pobolewa i zreszta jak wstaje to napieprza jak nie wiem... tak samo jak przekrecam sie z jednego boku an drugi :sorry::sorry::sorry::sorry:

dobra poodpisuje jak dam rade :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

patrysia Ty się nie przemęczaj tak kochana

witajcie wieczorkiem.
mój mały już śpi, wpadłam trochę poczytać was jak nie usnę przed kompem.

reklama
witam się i ja wieczorowa porą :-):-):-):-)

Oliwka w łóżeczku,ale jeszcze nie spi ,jak zwykle :cool:

pati sunday ma rację,Uważaj na siebie i przystopuj troszkę,wiem ze chcesz już miec za sobą ten remont i być na swoim ale to nie ucieknie,nie mozesz się przemęczać za bardzo :tak::tak::tak::tak:
A powiec mi co ona robi ze nie chce spac?Bawi sie?
A jak w lozeczku lezy to spokojnie lezy czy placze ci i marudzi ze musi byc w lozeczku?Ona ma drzemke jeszcze w dzien?
PATRYSIA rozumiem ze chcesz miec remont za soba i najlepiej juz byc na swoim :tak:
MALINKA niezle z ta babka co urodzila 3
Ja wogole podziwiam babki ktore rodza 2 naraz A co dopiero wiecej Ja czasem przy 1 Oliwce odpadam :rofl2:

Oli wlasnie usnela Pranie sie wiruje Zerkam na komedie na polsacie Powiesze pranie Przeniesiemy z G lozeczko Oliwki do tego pokoju bo tu cieplej i sie klade Mam nadzieje ze Oliwka dzis bedzie budzila sie tylko na mleko a nie harcowala w nocy

Do góry