reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie piatkowo .Nocke mialysmy straszna .Co kilka minut sie budzila i cala noc poplakiwala.
Ona zaczela od wczoraj kaszlec Tak ze odrywa sie jej wszystko.Dzisiaj juz kaszle na calego :-(.Dzis nie zdaze z nia isc u siebie do lekarza .Nie wiem co mam robic :-(.Juz dawno nie byla chora .Az poltorej miesiaca temu byla na antybiotyku :-(.Szlak by to trafil.
zdrowka dla malutkiej, oby to byl tylko kaszel:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
to Ty mawz takie malego brata?????????????????
ano mam, jest 11 miesiecy starszy od czarka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
wiec sie czarek sam nie wychowuje

pozniej wpadne bo czarek nie daje mi posiedziec
wola koniec komputera idzemy na pacer:tak::tak::tak::tak:
wiec idziemy :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dorotka zdrówka dla Oliwki to jakaś czrna seria z tymi chorobami u dzieci :-(
Natalineczka to się nazywa dopiero różnica wieku między rodzeństwem :-D:-D:-D:-D

Cześć ciotki:-D
Jestem dumna i blada wiec sie chwale od razu,wyznaczyliśmy sobie trasę ,zmierzyliśmy autem 1.8 km,przebiegłam całośc wolno bo 7km.na h biegłam ,zajęło mi to 15 minut truchtem właśnie,zmeczyłam sie jak koń w polu ,ale warto było mp3 na uszach no bajka, fanntastycznie sie biegło.M biegł szybciej on obrócił w 10 min.Głowe miałam mokra ,z muzyką na uszach moge biegać jak nie słyszę jak dysze:-Da dziś mnie kolano boli:baffled:

Justa super ,ze poszłaś do lekarza,a ten dowcipny pacjent to z szoku pewnie taki wesołek:tak:

Ja mam zdjecia z dwóch lat do wywołania ,także jest troche:baffled:nie liczyłam jeszczeale myśle że z 300 moze być:confused:

Mój gin to najzwyklejszy Polak ,żadnych udziwnien,ale fajny:tak:

kochana gratulacje-jak na pierwszy raz to i tak długa ta trasa.:tak:
ja z miła checia bym pobiegała ale samej mi sie nie chce, a mojego M nie dam rady namówic.:-(

Hej laseczki piątkowo :happy2:
za oknem piękne słonko na termometrze już + 14 no WIOSNA CIEPLEJSZY WIEJE WIATR ...WIOSNA ZNÓW NAM UBYŁO LAT...WIOSNA WIOSNA W KOŁO I JA I TY...............................
u nas..noc ok chłopaki spali ...tylko.......Julia chora :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wstała rano z temperaturą 37.8 i zwymiotowała :-:)-:)-:)-(nie ma to jak mieć 3 dzieci jak nie jedno chore to drugie jak nie drugie to trzecie............. ech..........ale jak sie teraz wychoruja to potem będą zdrowi długo długo długo:tak::tak::tak::tak::tak:
Justyś bidulko ...no i dobrze że poszłaś do tego doktora a jak był jeszcze przystojny to już bardzo dobrze no i nie zapomnij iść do niego do kontroli :tak::tak::tak:;-);-);-);-);-);-)
no i tak myslałam że maszynk stonki do golenia kota ci potrzebna :-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-Dwariatko ty moja :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i teraz co ja jeszcze pamiętam a że prześladowałyście rodzeństwo albo ono was że szpilki w głowie wywalanie z wózk zamykanie na balkonie łamanie ciupag :szok::szok::szok::szok:i kto i kto no matki polki to wszystko:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka głowe zaj,acowi rozwaliła no to była jakaś noc horrorów na bb :szok::-D:-D:-D:-D
Anabubka ale te buciki śliczne bardzo bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Justa a ty sukienki szukasz tak ?????????????? a n a jaki rozmiar??????????? bo ja mam po Julce kupowałam jej na komunię Adama śliczna z bolerkiem ale rozmiar 116 :tak:więc gdybyś chciała to pisz :tak:
Lunka Pati dziękuję wczoraj dostałam przesyłki :tak::tak:powiem wam tak Lunka Antek śmiga w koszulce z teletubisiami i zdjąć jej sobie nie da :szok:Pati kapcie Antek jak wczoraj kazał sobie założyć to...przez sen mu w nocy ściągaliśmy bo inaczej był ryk :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Lunka a ty kobieto naprawdę spac nie możesz:szok:no o 7 rano mieć już okna pomyte :szok::szok::szok::szok::szok:
Kerna ja bym tą babkę w aptece :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja mam tu super panią mgr w aptece w Pobierowie też była świetna pani w aptece :tak:ale fakt ze nasza ani w aptece tez czasami pod nosem wyklina lekarzy z ich pisownię bo nie może rozczytać :baffled:ale jak nie jest pewna to zawsze dopytuje na co ten lek dla kogo itp a raz mnie przeprosiła i odesłała do lekarki (na szczęście10 metrów dalej) bo ni cholery nie dała rady się rozczytać a powiedziała że strzelać nie będzie bo to lek a nie sok :tak:

zdrowia dla dzieciaczków!!:tak:
ale tak to jest jak jedno zachoruje to zaraz drugie i trzecie.:-(
wiem cos o tym.

Nie poczytalam.
Oliwce sie odrazu zaczelo odrywac :-(.
Wlasnie szykujemy sie do lekarza .Mamy byc na 12 w rejestracji.Przyjma nas :-).
Jednak jutro rano kolo 9 jade do domu.

Napisze wam co i jak po lekarzu .

daj znac koniecznie.:tak:
mam nadzieje że na kaszelku sie zakaczy.
buziaczki dla oliwki.

czesc kobietki!!:-)
za oknem sloneczko swieci ale strasznie wieje.ja od rana na pełnych obrotach.byłam u krystianka w szkole bo musiałam jakis formulaż wypełnic do 0,potrem pojechalam do koscioła sie wyspowiadac(swieta sie zblirzaja to trzeba).teraz pranie nastawiłam i zaraz za obiad sie biore.blizniaki spia to ja mam chwilke by do was napisac.;-)

kerna-co ty mowisz??????????:no::no::no::szok:
co za kobieta-poprostu w glowie sie nie miesci!!!!!!!:no::no::no:i jeszcze z łaska kase ci dała-szok!!:szok::szok:

Witam już nie z rana! Tak szybko zleciało!!:szok:czytam Was od 8 rano i dopero skończyłam:-D bo to śniadanie, piciu, to poszłam okna w aucie umyć żeby przy okazji dotlenic się na słoneckzu ogrzać:tak: A jak już zaczęłam w aucie to na domku skończyła. Ale zostały mi takie dwa malutkie tylko. ale już nie dziś:-)
Mima poszedł spać, a ja oświadczam wszem i wobec, że SEZON SŁODYCZOWY ZAKOŃCZONY!!! Skończylam paczkę kulek czekoladowych do melka i wsio. Więcej nie kupuje ,bo kurde nie wolno mi no:sorry2: a ja isę opamiętać nie potrafię:no:
Justa no kurde dawaj namiary na tego hindusa, może i ja sobie coś poskręcam:confused::cool2:
Dorotka no to leć do pediatry! Oby to nie dostała znowu antybiotyków!
Pati no witaj witaj, relaks miałąś i dobrze! Należy Ci się:tak::tak:
Lunka ostra babka jesteś;-) Dobrze załatwiłaś sprawe w tym sklepie:tak::tak:I tak normalny człowiek powinien się zachować, a nie grać głupa. ta w aptece też mi gada, że leków nie zwracaja i się nei da. A jakoś się dało...kwestia ich zasranej dobrej woli:sorry2:
Dowikla no to może Twoje naleśniczki coś przybrały;-) Ciekawa jestem jakie wyniki:tak:
aha a z tym allegro Justa to porażka:szok::szok::szok: faktycznie, też na Twoim miejscu bałabym się zamawiać. Ale franca:dry:
A balerinki cudne! Jej...Malinka mam nadzieję, że Twoje przepowiednie się sprawdzą...dalej masz przeczucie że girl????????:confused::confused::confused::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:
anabuba nie reaguj powiadzasz....no właśnie ja nie wiem jak się zachować, w sklepie. Wiadomo, że nie mogę ignorować jego zachowania, bo jak porozwala wszsytko z półek to on tego nie posrząta:sorry2: A jak wrzasknę na niego, to on od razu wpada w panikę i dopiero jest cha-cha:sorry2::sorry2:
Malinka coś w tym chyba jest..no wszędze chorują! Mojemu dalej z nosa leci, więc ze sczepienia zrezygnowałam i poczekam. Tylko, że nie wiem jak z tym prevenarem jest. bo ona ma dostać dawkę na 18m-cy i nie wiem czy mogę sobie tak zwlekać:dry::dry:

malinka chyba te lody co miały pomóc zaszkodziły.:-( Moje dopiero co wyzdrowiały, wiem co to znaczy.:dry: O i dzięki za przypomnienie o przestawianiu czasu.:tak:

madziulanatasza biegi?:szok: Podziwiam Cię:tak::-), bo ja za grosz kondycji nie mam.:no:

Dorota czekamy na wieści.:tak:

dowikluś dzięki za chęci, ale Amelka to taki sam szczypiorek jak twoje dziewczynki. Rozm. 74 ciut za mały już na moją.:sorry2::tak:;-):-)

natalineczka ale fajnie masz z tym bratem.:tak::-):-):-)

kerna namiary chcesz? I p. pokój 134. :-p:-p:-p Jakby co pożycze ci swojego RTG.:-D:-D:-D. chyba wolałabym ogolic sie na łyso niż sobie coś złamać , czy ponownie skręcić.:baffled::baffled::baffled::cool2:

Witam laski

ja wstałam rano o 7.30 wyprawiam maksia do szkoły i akurat wrócil mąż wiec zrobilm sniadanko no i spowrotem do łóżka od samego rana mnie na wymioty bierze:wściekła/y: , mam nadzieje ze to jeszcze skutki ciąży a nie ze mnie jakie cholerstwo bierze :no:, własnie pije kawe bo nawet głowa mnie boli nie wiem czy czasem co z cisnieniem mi się nie pieprzy a nie mam czym zmierzyc bo słuchawki popsułam kiedys jak bejbolka podsłuchiwałam w brzuszku:-(

Kurcze ładna pogoda troszke wiaterku miałam plany isc koło domu trawke troche pograbac zeby szybciej wstała i zielna sie zrobiła :wściekła/y::wściekła/y:a tu dupa nic mi sie nie chce:no::no:

zlosliwosc ludzka nie ma granic:no::no::-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Iwcik nie zabije, ja chce jak najwiecej dzieci;-);-);-)
zobaczymy po ktorym zmienie zdanie:-p:-p:-p

no i zając dostał w łeb:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
odkupie;-);-):-p:-p:-p:-p

to dobrze ciesze sie , no to faktycznie ciekawe przy którym powiesz dosc:-):-):-)

No i pisałam zebys zostawiła zająca no niestety niedosc ze biedny schowal sie do szafy to i tak go znalazła:-D:-Dbiedny zając:-D:-D:-D

dzien dobry:-)
dzisiaj M w domu,
to ja sie zaraz biore za okna

łał od samego rana za okna sie wziąsć :szok::szok::szok:podziwiam :happy2:

Medea wpadła tylko po Clin windows & Glass...

EDIT: ale to świetny pomysł, też lecę do okien:)

Nastepna oszalała o 7 rano okna myc kobiety co za desperacja przed swietami :-D:-D:-D

A lunka ja pamietam ja z siostra biłam sie bo my to wiecznie sie lały nawzajem tylko ze ja byłam bardziej nerwowa i brała wszystko co miałam pod reka no i tak na niej połamałam flet i pózniej na muzyce nie małam na czym grać:-D:-D:-D

Witajcie piatkowo .Nocke mialysmy straszna .Co kilka minut sie budzila i cala noc poplakiwala.
Ona zaczela od wczoraj kaszlec Tak ze odrywa sie jej wszystko.Dzisiaj juz kaszle na calego :-(.Dzis nie zdaze z nia isc u siebie do lekarza .Nie wiem co mam robic :-(.Juz dawno nie byla chora .Az poltorej miesiaca temu byla na antybiotyku :-(.Szlak by to trafil.

zdrówka dla oliwki i oby obeszło sie bez antybiotyku:tak:

nie edytuje bo za dlugo nie sie wtedy otiwera strona prze moj net
jak mozecie to polaczcie

przypomnijcie moi w poniedzilek rano ze mam zaniesc karte do przedszkola!!!!!!!!!!!!!!!!
bo jeszcez nie zanisolam

Lunka a moze by tak gg wlaczyc co?

u nas karty mozna było składac tylko do 20 marca:tak:

Cześć ciotki:-D
Jestem dumna i blada wiec sie chwale od razu,wyznaczyliśmy sobie trasę ,zmierzyliśmy autem 1.8 km,przebiegłam całośc wolno bo 7km.na h biegłam ,zajęło mi to 15 minut truchtem właśnie,zmeczyłam sie jak koń w polu ,ale warto było mp3 na uszach no bajka, fanntastycznie sie biegło.M biegł szybciej on obrócił w 10 min.Głowe miałam mokra ,z muzyką na uszach moge biegać jak nie słyszę jak dysze:-Da dziś mnie kolano boli:baffled:

Justa super ,ze poszłaś do lekarza,a ten dowcipny pacjent to z szoku pewnie taki wesołek:tak:

Ja mam zdjecia z dwóch lat do wywołania ,także jest troche:baffled:nie liczyłam jeszczeale myśle że z 300 moze być:confused:

Mój gin to najzwyklejszy Polak ,żadnych udziwnien,ale fajny:tak:

No to tylko [ogratulowac chociaz ty i tak juz duzo schudłas 22 kg :szok::szok::szok:ile ty jeszcze chcesz zrzucić, bo wkoncu zaczniesz latac na komarach:-):-)

Hej laseczki piątkowo :happy2:
za oknem piękne słonko na termometrze już + 14 no WIOSNA CIEPLEJSZY WIEJE WIATR ...WIOSNA ZNÓW NAM UBYŁO LAT...WIOSNA WIOSNA W KOŁO I JA I TY...............................
u nas..noc ok chłopaki spali ...tylko.......Julia chora :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wstała rano z temperaturą 37.8 i zwymiotowała :-:)-:)-:)-(nie ma to jak mieć 3 dzieci jak nie jedno chore to drugie jak nie drugie to trzecie............. ech..........ale jak sie teraz wychoruja to potem będą zdrowi długo długo długo:tak::tak::tak::tak::tak:
Justyś bidulko ...no i dobrze że poszłaś do tego doktora a jak był jeszcze przystojny to już bardzo dobrze no i nie zapomnij iść do niego do kontroli :tak::tak::tak:;-);-);-);-);-);-)
no i tak myslałam że maszynk stonki do golenia kota ci potrzebna :-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-Dwariatko ty moja :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i teraz co ja jeszcze pamiętam a że prześladowałyście rodzeństwo albo ono was że szpilki w głowie wywalanie z wózk zamykanie na balkonie łamanie ciupag :szok::szok::szok::szok:i kto i kto no matki polki to wszystko:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka głowe zaj,acowi rozwaliła no to była jakaś noc horrorów na bb :szok::-D:-D:-D:-D
Anabubka ale te buciki śliczne bardzo bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Justa a ty sukienki szukasz tak ?????????????? a n a jaki rozmiar??????????? bo ja mam po Julce kupowałam jej na komunię Adama śliczna z bolerkiem ale rozmiar 116 :tak:więc gdybyś chciała to pisz :tak:
Lunka Pati dziękuję wczoraj dostałam przesyłki :tak::tak:powiem wam tak Lunka Antek śmiga w koszulce z teletubisiami i zdjąć jej sobie nie da :szok:Pati kapcie Antek jak wczoraj kazał sobie założyć to...przez sen mu w nocy ściągaliśmy bo inaczej był ryk :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Lunka a ty kobieto naprawdę spac nie możesz:szok:no o 7 rano mieć już okna pomyte :szok::szok::szok::szok::szok:
Kerna ja bym tą babkę w aptece :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja mam tu super panią mgr w aptece w Pobierowie też była świetna pani w aptece :tak:ale fakt ze nasza ani w aptece tez czasami pod nosem wyklina lekarzy z ich pisownię bo nie może rozczytać :baffled:ale jak nie jest pewna to zawsze dopytuje na co ten lek dla kogo itp a raz mnie przeprosiła i odesłała do lekarki (na szczęście10 metrów dalej) bo ni cholery nie dała rady się rozczytać a powiedziała że strzelać nie będzie bo to lek a nie sok :tak:

No no prosze prosze jaki ranny ptaszek wstał w wyjatkowym dobrym humorze :-) na poczatku to wierszyk czy pioseneczka tak melodyjnie sie wita:-):-)
zdrówka dla Julki chociaz mi tez dzisiaj jakos niedobrze na wymioty mnie bierze:wściekła/y:

Chmurzy się.:szok::szok::szok:

Ja z allegro mam nie miłe wspomnienia.:no: Kupiłam ostatnio Kacprowi pakę ubrań niedrogo a, że babka też z Radomia była umówiłam się z nią na odbiór osobisty.:tak: Babka podjeżdża furą, wyfryzowana, taka ok. 40, wymalowana... ale miła, to muszę przyznać ( albo stwarzała takie pozory:baffled:) no i wymiana, ona mi ubrania ja jej kasę...Chwilę pogadałyśmy...
W domu patrze a tam ubrania w okropnym stanie. :dry::baffled: Gorzej niż z lumpka. Za darmo wstydziłabym się komuś takie ubrania dać a co mówić o wystawieniu na allegro.:sorry2:
Ubrania w rzeczywistości bardzo odbiegały od tych na zdjęciu. Kilku bluz brakowało... Ale wyczaiłam , ze oddzielnie je sprzedała.
Tak oto się nadziałam....
Może babka stwierdziła , ze za mało wylicytowano i badziewia nawkładała:dry:. Ale , że się nie wstydziła.:szok:

Malinka dzięki za chęci, ale Amelia nosi 80 a Julka 128-134.:tak: Tylko , że na allegro rozm. 80 podają , że to jest od 9-12 m-cy. :dry: Ciężko mi coś kupić nie macając tego:cool:. Tym bardziej po tym nadzianiu się....

A ja recz przeciwnie bardzo duzo kupuje na allegro:cool2::cool2::cool2:

Justyś wiesz co to trzeba mieć tupet żeby taki chłam sprzedać jeszcze nie tyle ile miało być do tego zniszczone dać to komuś patrząc w oczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a wiecie kochane że z soboty na niedzielę zmiana czasu ..zegarki przestawiamy z 2 na 3 :tak:niestety krócej śpimy:dry:
Moja cała trójka śpi :szok::szok::szok:a ja rosołek nastawiłam makaron ugotowałam i relax :-D:-D:-D:-D:-D

oooooo to juz teraz sie przestawia zegary , znowu godzine spania zabierają .....:-p:-p:-p

Iwcik bez żadnego chorowania tylko!! nie wolno Ci!! koniec kropka:tak:
A ja poszłam się położyć, ale musowo się zwlekłam, żeby tu coś poczytać, popisać bo Mima jeszcze śpi a tu nikogo no..jak na złośc. Malinka nie odpuszczę Ci! Czekam na odp;-):-D a tak w ogóle to jak tam u Was z kontami na nk?? Bo mam część dziewek a co z resztą??:confused::-)
AS uffffffff masz latane no. Trzymaj się !!

jestem wstrętną matką!!!
dlaczego nie potrafie byc normalna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przy okazji moje dziecko tez mogloby byc grzeczniejsze, wszystko mnie przerasta, nie mam juz sily, teraz rycze bo jestem glupia idiotka ku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Natalineczka!!! co Ty zwariowałaś??? :szok::szok::szok:Każda ma chiwle słąbości, bo cholera, ludźmi tylko jesteśmy i jakieś granice cierpliwości sa. ej ale proszę Cie bez takich samoosądów:baffled::szok:

Do góry