reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

anaconda..... szoook!!
ja płace 250 za prąd....
co 2 miesiące.....ty tyle masz co 2 miesiące??????????

malinka
jakie śliczne nowe suwaczki!!!! chyba zgapie od Ciebie;-)

reklama
wiesz ja jestem na etapie starań, ale prowadzę budowę naszego domu. I tez nie raz słyszałam że " jak nic nie robie - bo nie pracujesz to mogłabyś zrobić to i tamto (...)" powiedziałam mu w takim razie ide do pracy - będzie mi o niebo lżej niż użeranie się z fachowcami... od razu przeprosił :) przełuż to na wychoowanie dzicka i zajmowanie się domem... niechaj się role odwrócą, i zobaczysz jak zaacznie rakiem się wycofywać. Pozdrawiam!

no i z praniem nie jest tak źle- oryginalne rzeczy dobrej jakosci nic nie złapały- a woda była czerwona:-D

tylko body z auchana jedno za 3zł (ten materiał to takie g... ze siatka po 1 praniu sie z tego zrobiła więc to było wiadomo):-D no i jedna koszulka z auchana no i tez materiał taki gorszej jakosci więc na szczesce niczego nie szkoda:tak:

az dziwne bo moja koszulka na ramiączkach- z cienkiego strasznie materiału i koronki za 9 zł wogóle nie złapała:eek: a byłam pewna, że tez bedzie różowa:-)

ale nzów pech sie przypałętał i kolanko mi poszło w zjewie- nagle czuje, leje mi sie po nogach- a w szafce i pod od tyłu powódź!!!!!!! szok normalnie- dobrze ze tak trymam garnki i akurat pod rura byla miska to z 5 l zostało w misce:-D

jakis pechowy dzien dziś mam;-)

pati gratki:tak:
moj maks sie budzi raz-dwa w nocy na picie i to w sumie przez sen płacze bardziej niz przebudzony hehhe
no to tyle dobrze...
moglo byc gorzej :-D:-D:-D:-D
Wreszcie chodził facet i liczniki za prąd odczytywał, bałam się tego rachunku potwornie bo to wiadomo zima czyli dłużej człowiek światło świeci no i my nie oszczędzaliśmy no i mile mnie ten rachunek zaskoczył bo tylko 60zł mamy płacić a rachunki prognozowe też nieduże bo po 75zł :tak::tak::tak: ale mi kamień z serca spadł :-p:-p:-p
no to rachunki tanie jak dla mnie :tak:
my miesiecznie mamy po ponad 100 zl
Patrysia gratulacje .
Moja Klaudia wczoraj też oglądała step up i mówi do mnie.
Jeszcze 2-3 miesiące i będę umiała cały ten układ końcowy .
Mnie zamurowało :szok::szok::szok: Pytam jak to?
A ona ,no bo wiesz jak miałam nogę skręconą i oglądałam i na pamięć sie uczyłam ,a teraz to pryszcz tylko trzeba sekwencje kroków utrwalić .:-D:-D:-D:-D
I mnie zszokowała na maxa.:szok::szok::szok:
no to w takim razie przekaz jej ze z mila checia obejrze sobie jej nagranie :tak::tak::tak:
wkoncu to nie takie latwe ;-)
PATRYSIA gratuluje przespanej nocki.Ja do dzisiaj nie wiem co to calkowicie przespana noc.Od jakieo czasu Oliwka juz lepiej spala bo budzila sie raz w nocy a drugi raz to juz rano wstawala:tak:.Od kad jest chora a praktycznie odkad rostalam sie z G to zas budzi sie po 4/5 razy w nocy i poplakuje:baffled:.

.
kochana beda i takie dni co bedzie sypiala cala noc ;-):tak:
Czesc dziewczyny

Ja dzisiaj jestem nie do życia , chyba swieta mnie wykończyły , dopiero jak przestało padac to było ok godz 15 wstałam z łóżka, cholera mnie juz bierze od tygodnia przeziebiona jestem i nic nie pomaga , a jutro mam isc badania robic.......juz widze jak one znowu wyjdą........ masakra, a musze bo w poniedziałek wizyta u gina i musze je miec zrobione:-:)-(i jeszcze przez ostatnie tygodnie cisnienie mam takie niskie ze tez mu sie pewnie nie spodoba:wściekła/y:

Byłam chwilke na podwórku jak przestalo padac , bo mąz chciał posadzic drzewka tylko nie wiedzał gdzie ja je chce miec i musiałam mu pokazac, bo znowu by sam je posadził tam gdzie nie trzeba , wiec troszke sie dotleniłam i przynajmniej nos mi sie odetkał :tak:
no to sie tam kuruj kochana:tak::tak::tak:
Informuje , iż żyję i zaglądam. :tak:Jak się zbiorę i ogarnę to się odezwę.;-)
witaj, czekamy na wiesci co u Ciebie - cos taka zalatana ze wpdasz jak po zapalki ;-):confused::-D

no to jestem wieczorkiem
wlasnie jem kolacje ale chyba zrobie sobie kawke - zbozowa :-D:-D:-D

jutro ide do gina na pierwsza wizyte po porodzie:tak:
od razu umowie sie z nim na kolejna wizyte :-)

dzis pojde wczesniej spac bo mi dzieci pospac nie daly popoludniu :no::dry:
a jeszcze m trza wykorzystac :-D:-D:-D:-D

Ja tez bede pewnie zmykac rano musze jechac na te badania , maksiu juz spi wiec i ja sie położę:tak:

Pati tylko ostronie z tym wykorzystywaniem M:-D bo nastepna wizyta nie bedzie na darmo:-D:-D:-D

Jakbym juz nie zajrzala to dobranoc wszystkim:-)

Oj chyba doczekać się nie możesz już Oliwki :tak::tak::tak:
A dzień otwarty w przedszkolu na pewno jej się spodoba :tak::tak::tak:
A do ilu przedszkoli złożyłaś wnioski?

oj żebyś wiedziała strasznie się za nią stęskniłam, i tak długo się nią nie naciesze bo juro wieczorem znowu wraca do dziadków na 2dni,tak więc jak wrócę z pracy to już jej nie będzie:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no::no: ale to już ostatnie 2 dni o tyle dobrze :tak::tak::tak::tak:jakoś przetrzymamy :tak::tak::tak:

my mozemy wybierać 3 przedszkola z tym ze zaznacza się przedszkole pierwszego wyboru gdzie chcemy najbardziej aby dziecko się dostało :tak::tak::tak::tak::tak:

jeszzce wniosków nie składałam bo u mnie we Wrocku rekrutacja zaczyna się dopiero za 2 tyg 19 kwietnia :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ale juz mam stresa :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Ja tez bede pewnie zmykac rano musze jechac na te badania , maksiu juz spi wiec i ja sie położę:tak:

Pati tylko ostronie z tym wykorzystywaniem M:-D bo nastepna wizyta nie bedzie na darmo:-D:-D:-D

Jakbym juz nie zajrzala to dobranoc wszystkim:-)
nie nie nie, wypluj to kochana umawiam sie z nim na spirale :)

oj żebyś wiedziała strasznie się za nią stęskniłam, i tak długo się nią nie naciesze bo juro wieczorem znowu wraca do dziadków na 2dni,tak więc jak wrócę z pracy to już jej nie będzie:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no::no: ale to już ostatnie 2 dni o tyle dobrze :tak::tak::tak::tak:jakoś przetrzymamy :tak::tak::tak:

my mozemy wybierać 3 przedszkola z tym ze zaznacza się przedszkole pierwszego wyboru gdzie chcemy najbardziej aby dziecko się dostało :tak::tak::tak::tak::tak:

jeszzce wniosków nie składałam bo u mnie we Wrocku rekrutacja zaczyna się dopiero za 2 tyg 19 kwietnia :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
nie steruj sie trzymam kciuki

dobra ja dziewczyny zmykam,
ide sie kapac bo m juz czeka ;)
dobranoc

ja też będe zapisywac Gabi do przedszkola ale mam ułatwione bo rozmawialm z pania dyrektor i mamy duzo plusow tzn rodzina wielodzitna obydwoje z mezem pracujemy no i mąż ma orzeczona niepelnosprawnośc jutro ide sie dowiedzic od którego kwietnia zapisy :tak:

reklama
witajcie laseczki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
alez sie za Wami stesknilam:tak::tak::tak::tak::tak:

no kocjane swieta mialam pelne roznych atrakcji

a wiec do piatku sprztalam,w sobote pogoda sie popsula wiec szwgaier zawiozl nas ze swieconka.
pozniej mielismy isc do mojegotaty bo mial urodziny ale patrze ze Weronika jakas dziwnie ciepla-mierzez jej temp. i 38,5 :wściekła/y:
wiec p z ia zostal a ja z Paulina poszlam
w nocy miala jeszcze goraczke 39 a ad ranem juz tylko 37 i w sumie po goarczace

w sobote przed 22 zostalam ciocia:tak::tak::tak::tak::tak:
u mojego brata urodzila sie corcai 3450g i 53cm,czarnulka
pikena babucha:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

bratowej o 3 rano w sbote zaczely wody odchodzic wiec pojechali do szpitala,zaczei wywolywac je porod i tak wylwolywali od 9 rano do 21,miala w koncu pelne rozwarcie i porzadne skurcze,siedzilaa nawet w wannie a dziecko zejc nie chcialo.
w koncu zrobili cesarke-okazalo sie ze mala byla gdzies prawdopodobnie raczka owinieta pepowina i sie zaklinowala i dlatego nie mogla sie urdzic
tak wiec bratowa przezyla prawie 2 porody:no::no::no::no::no::no::no::baffled::baffled::baffled:

wiec w niedziele bylysmy u tesciow a pozniej u braciaka na pepkowym:tak::tak::tak::tak:
w poniedzilae bylam u mamya p z Paulina pojechali w tescia strony prosic na komunie
wieczorem wrocilismy dod omu
ale Weronika cos mi wczoraj juz dziwnie oddychala,w ogole jakos ciezko
w nocy zaczela charcze jak poplakiwala i oddychala ciezko ale wczoraj siosra mi kupila w aptece SEPTOLUX - zamiennik tantum verde-ma ten sam sklad i tez dziala a kosztuje polowe
taniej:tak::tak::tak:

pol nocy dzis spalam niespokonie bo nasluchiwalam czy mala sie nie dusi,ale jakos do rana dotrwala
z racji ze szczepienia u nas we wtorki i po swietach to po 8 ledwo ja zapisalam:szok:
ale lekarz dopeiro od 14,ale poprsilam sasidake zeby nas zawiolza i bylysmy sporo przed 14 i dobrze bo dlugo nie czekalysmy a o 14 sie dziki tlum zrobil:szok::szok::szok:

Weronika ma zapalenie fgardla i krtani-ma bardzo czerwnoe gardlo,mocno powiekszone migdaly i ja wciaga powietrze to chrcze.
ale poki co bez antybiotyku bo jakis wirus u nas panuje

wrocilam przed 15 a o 16 jechalam do gina.nie ma dobrych wiesci od gina

po ginie poszlam do bratwoej i o maly wlos nie wzlalazma pod karetke:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::dry:

dotknal mnie zaszczyt umycia bratanicy bo sie tsrsznie obsrala smolka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
pozniej zahaczylam jeszcze biedronke-jest sporo promocji-sa dresiki welurowe-bluza z kapturem i spodnie w roznych kolorach na wiek 6-18miesecy po 24zl chyba,ale bardzo fajne
sa tez male pajacyki za jakies grosze
do tego rowerek dzieceiy za 199zl i komoda chyba za 149zl:-)

zrobilam male zakupy i nawet mnie obslugiwala ta sama kasjerka co ostatnio zablokowalam kasy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a z atrakci-moj p dzis jezdzil ze swim ojcem wozil drzewo
wszytsko ladnie piekeni ale pod koniec szarpnal ciezszy klocek i upssss-kregoslup:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tz japrawdopodbniej,bo on co jakis czas ma z tym problem
dobrze ze chociaz ma urlop to nie straci kasy za zwolnienie
ale za to ja chba w sobote pojade kupic Paulinie restze rzeczy do komunii,sobie buty i matreila na grasonke
a rate kto za mnie zpalaci?:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

no i starego wygonilam spac bo pwoeidzialam ze ja siadam dzis przed kompem:-):-):-):-)
i jestem

wybaczcie ale chyba nie nadrbie

Do góry