reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziękuje za miłe przyjęcie :). Mieszkam z rodzicami, wcześniej mieszkałam z M ale z wiadomych względów wróciłam do rodziców. jak będę w szkole mama będzie siedzieć z Maćkiem a czasem bratowa. To nasze pierwsze rozstanie będzie na cały dzień i strasznie to przeżywam już. A jestem na finansach i rachunkowości. od zawsze chciałam być księgową :). Buraka jeszcze nie wprowadzałam. Na razie jest sukces bo w końcu wiem co go najbardziej uczula :) - barwniki w ubraniach. od 3 tygodni biega w białych ubraniach i po prostu inne dziecko.

Dowikla - u mnie wogóle nie ma w przychodni pediatry, jest tylko rodzinna a zna się ona jak... ehh
Eliza_EM - fajne to zrobiłaś :) gratuluje, ja to nie mam głowy to takich rzeczy. a szkoda bo bardzo fajne

na razie zmykam do Maciusia chory jest o 17 przyjeżdża dr i zobaczymy co mu jest. Kaszle strasznie

reklama
Witam u nas sytuacja opanowana po ciezkich przejsciach trafilismy do szpita z Piotrusiem w koncu przepisano mu antybiotyk i jest juz znacznie lepiej.Paulinka i Tobi tez maja sie lepiej wrocili dzisiaj do szkoly

NAtali gratulacje!!!

Witam nowe mamusie:-)

Ja znów zabiegana heh.. musiałam dzisiaj jechać do zuzu po zaświadczenie do rodzinnego.. jechałam na oparach i balam sie, że nie wrócę:rofl: no ale do H&M-u zajrzeć musiałam:rofl:

kupilam Maksowi dwie koszulki po 10zl i 3 pary majteczek 10zł/komplet na wyprzedazy:-)
a w C&A dwupak bluzek z długim rękawkiem za 15zł:)

a jutro jadę do kolezanki z drugą koleżanką:rofl:

ostatnio jakos wogole nie mam ochoty siedziec na bb....:eek:

Ostatnia edycja:
Malinka trzymam kciuki za mamę :tak::tak: &&&&&&&&&&&&&&&&& :tak::tak:
As a no widać można kalafiory odkręcić i zakręcić :-D no wiesz Kochana raz w prawo raz w lewo :-D
Meduska zaglądaj częściej :-) szkoda że u mnie nie ma H&M :dry:
Kołtunek dobrze że już wiesz że to barwnik :tak: a studiów zazdroszczę :tak: też chciałam iść ale na bankowość ale po średniej stwierdziłam że się do tego nie nadaję :dry:
Dowikla szkoda że z przychodnią tak wyszło :sorry2: ja też bym musiała się tutaj do żagania przenieść ale jakoś nie mam zaufania :sorry2: chociaż Kuby pediatra też nie najlepszy :sorry2: ale babka konkretna :tak: M ma lekarza w jednostce a ja od czterech lat nie mam lekarza :-D mój jedyny lekarz to ginekolog :-D

Witam wieczorem :-D Kuba dobranockę ogląda a ja z piwkiem sobie siedzę :-) M pojechał koledze pomóc samochód odholować do żar :sorry2: jakaś walnięta jestem dzisiaj :baffled: cały dzień pada :dry: mam nadzieję że pod koniec tygodnia już nie będzie bo mam zamiar na targ pojechać do żar na zakupy :tak: M 7go na poligon jedzie na trzy tygodnie do Ustki i muszę mu coś nie coś kupić bo w namiotach w lesie będą spać :dry: ciekawa jestem skąd wezmą piecyki :confused: ach to wojsko :sorry2: a ja się zastanawiam czy składać te papiery do wojska czy nie :confused: jestem w kropce :dry: chyba poczekam aż M przeniosą do Potoku to wtedy się okaże :tak: idę sobie porządek w przepisach zrobić bo już za burdello mam wielkie :-D do juterka Laseczki :-D

o mama mia:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
coz to za pustki????????????????????????????????
no jak juz Natali urdzila to kto teraz na bb bedzie koczowal?????????
laski a gdzie wasze haslo dzieci do szkoly a my na bb??????????????????

Witam laseczki po weekendowo :happy2:
Za oknem ponuro ale cieplusio :tak:spacer do szkoły zaliczony o 12 ponownie bo trzeba dziecię odebrać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Wczoraj was lekko podczytałam ale weny brak do pisania :cool2:Mama Pietruszki od wczoraj w szpitalu:-(będzie miała robioną koronografię jak dobrze pójdzie to może już dziś i tak jakos mi dziwnie ze świadomością że ona w szpitalu:-:)-:)-(trzymajcie kochane kciuki za nią bo to najlepsza mama jaką mam :-*
Anabubka kochana i co jest na necie gdzieś Geslerka w mrozach??????? a córcie kurcze jak one rosną ale ci powiem że śliczne są i Paula ma śliczną kurtkę :tak::tak::tak::tak::tak:

no kochana trzymam kciuki za tesciowke
musi byc dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
jeszcze w necie tego nie znalealzam:no::no::no::no::no:
a kurtka-wiadomo-babcia uszyla:tak::tak::tak::tak:

Ale bubka twój brat ma żone i dzieci bo nie pamietam?? bo ja bym mu nie pozwoliła na motorze takich wyczynów robic

ma zone i polroczne dziecko
a to juz ich sprawa czy ona mu pozwala.ja bym ie pozwolila a bratowa bardziej ulegla

hejka!!!!
witajcie mamuski poniedziałkowo.:-)
ale u nas dzis pogoda do d..y zimno,pochmurno tylko patrzec kiedy zacznie padac.
ja mam juz posprzatane,obiad chlopaki maja z wczoraj wiec nie musze gotowac,krystek w szkole, dzieci spia,m ma dzis wolne i plącze mi sie po domu.
a ja umieram tak mnie brzuch boli bo @ dostalam.ale w szoku jestem bo od porodu nie bolał mnie wcale na okres a teraz ledwo co chodze:-( mam takie skurcze i jajniki bola strasznie.:-(nie mam pojecia co mi sie poprzestawiało.:confused:

wspolczuje bolesnej @
mi juz powoli mija:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ja osttagnio mam tak bolesne ze tylko ketonla mnie ratuje
i wyraznie czuje ze mi torbiel rosnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
trzeba sie do gina w tym roku koniecznie umowic:tak::tak::tak::tak:
oby mnie pod noz znow nie poslal:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Hej kochane :happy2:
Mama po koronografi...wyniki beznadziejne :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( będzie miałarobione bajpasy :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( głosik ma smutny :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Boże tak się o nią boję :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

dobrze bedzie
musisz byc dobrej mysli

Dziękuje za miłe przyjęcie :). Mieszkam z rodzicami, wcześniej mieszkałam z M ale z wiadomych względów wróciłam do rodziców. jak będę w szkole mama będzie siedzieć z Maćkiem a czasem bratowa. To nasze pierwsze rozstanie będzie na cały dzień i strasznie to przeżywam już. A jestem na finansach i rachunkowości. od zawsze chciałam być księgową :). Buraka jeszcze nie wprowadzałam. Na razie jest sukces bo w końcu wiem co go najbardziej uczula :) - barwniki w ubraniach. od 3 tygodni biega w białych ubraniach i po prostu inne dziecko.

i co doktor powiedziala?
no akei uczulenie to przeabana sprawa
kiedy tego nie bylo bo wiekszosc rzeczy dla mlaych dzieci byla biala:-)

Witam u nas sytuacja opanowana po ciezkich przejsciach trafilismy do szpita z Piotrusiem w koncu przepisano mu antybiotyk i jest juz znacznie lepiej.Paulinka i Tobi tez maja sie lepiej wrocili dzisiaj do szkoly

najwaznijesze ze juz lepiej:tak::tak::tak::tak:

Witam wieczorem :-D Kuba dobranockę ogląda a ja z piwkiem sobie siedzę :-) M pojechał koledze pomóc samochód odholować do żar :sorry2: jakaś walnięta jestem dzisiaj :baffled: cały dzień pada :dry: mam nadzieję że pod koniec tygodnia już nie będzie bo mam zamiar na targ pojechać do żar na zakupy :tak: M 7go na poligon jedzie na trzy tygodnie do Ustki i muszę mu coś nie coś kupić bo w namiotach w lesie będą spać :dry: ciekawa jestem skąd wezmą piecyki :confused: ach to wojsko :sorry2: a ja się zastanawiam czy składać te papiery do wojska czy nie :confused: jestem w kropce :dry: chyba poczekam aż M przeniosą do Potoku to wtedy się okaże :tak: idę sobie porządek w przepisach zrobić bo już za burdello mam wielkie :-D do juterka Laseczki :-D

no laska tak sama piwko walisz??????????
to zakrawa na alkoholizm:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

no i jestem i ja
od 2listopada wracam do pracy:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
w sumie sie ciesze bo sie udalo wszytsko jakso pouladac i mama nadzieje ze nic sie nie zmieni
no i wyjde do ludzi w koncu:tak::tak::tak::tak::tak:

jutro lece do gminy o rodzinne skladac i jeszcze jedna sprawe zalatwic
no i musze do przedszkola wpasc jutro,ale koniecznie w tym tyg,zeby z mala trocge pochodzic zanim zacznie n dobre do przedszkola chodzic.bedzie miala okazje sei przyzwyczaic:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

moje laski juz dawno smacznie spia,p w pracy a ja znow na bb sama????????????????????????????????????????:baffled::baffled::baffled::baffled:

Hejho, jest tu kto ?
Mowiłam, ze wpadnę i wpadam. Fajny dzionek dizś. Młoda po kontroli, okazało się, ze jest już zdrowa:-D:-D:-D. Kupiłam jej rutinaceę, a jutro jak pryzjdzie wypłata kupie tran.
Wykorzystałam, że P w domu, to poszłam sobie na szybkei zakupy sam , ale fajnie, hehe, szkoda, że tylko po warzywa i mincho na obiad, hihihihihi.
Później wpadł brat z bratową, posiedzieli troszkę, pogadaliśmy sobie, bardzo fajnie było. Oni bez dziecka, bo u babci, a moja bawiła się sama, tylk ood czasu do czasu kogos zapraszała do swojego pokoju, przyuczyła do zabawy i wypuszczała:-D:-D:-D:-D:-D.
A i sprzedałam dziś 8 rybek, As-a co z Twoimi? Trzymać? Bierzesz czy nie? Bym się odwdzięczyła za tę paczkę co masz zataśtać na pocztę:-D

No, i niby nic, a dzien jakiś taki pryzjemny.

1zeby zobaczyc łosia to sobie powieksz fotke i załoz okulary bo slepa jestes:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2no a grill to ze stali kwasowej i z nierdzewnej wiec podobno ma nawet mnie przezyc:-):-):-):-):-)
3samo palnisko jest z bebna od pralki:-D
1-no wery fany koleżanko, wery werrrrrrry:-D:-D:-D:-D:-Dale cos w tym jest. Nie no plame widzę, ale łosia już nie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2-grill po prostu pierwsza klasa, ładniejszego nie widziałam
3-wiedziałąm, sama w ostatnie wakacje cos podobnego wykombinowałam u Beci, hehehehe

kurcze moja młoda znow zaczyna kichac,no ile mozna miec katar?????????
miala tydzien i tak jej zgestnial ze zaczelam mucofluidem psikac to zaczelo schodzic.bylo juz lepiej i po pary dniach zaczela kichac,no to jej budherinem przeciwalegricznym ze 3 dni psikalam i tez przeszlo i wczoraj wieczorem zapomiala i dzis znow zaczela kiichac i z nosa jej leci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurcze, weisz, ze u nas też sie tak niewinnie zaczynało.. niby sało się zaleczyc, nawrót troche gorzej, zaleczyc, nawró jeszcze gorzej w końcu lekarz. Oby nie to. Oby alergia.

Kamcia a jesteś pewna, ze ona kotna była, moze miała płyn owodniowy w jamie brzusznej, w końcu padła. Normalnie się zachowywała? Co to za ryba? Masz jakąś fotke jak to wygladało?

luna-aha,to mam rozumiec ze ta pomoc twojej tesciowej to taka jednorazowa.:confused:
a tak naprawde to wredna z niej kobita:confused:.
ja mam własnie kose od wczoraj z moją tesciową.
wredne babsko z niej.:wściekła/y:
bardzo kochana, bardzo. przykład włąśnie z tego dnia o kórym była mowa.
-nalej mi wody i daj szmate to pomyję Ci podłogi.
-nie mam szmaty, myje tylko mopem
-to ty nie myjesz podłogi tylko brud rozmazujesz. MOpem nie da sie umyc podłogi tylko pomazac( i atki grymas na twarzy, że chciałabyś tym mopem go wytrzec:-D)
No ale przyszła mi pomóc:-D
Ale uczciwie musze powiedziec, że to nie jednorazowa pomoc, bo najlepsze ciuchy to ona młodej kupuje, w remoncie , tym pierwszym na wprowadzce to nam ogromnie pomogła ( jest "u góry"w firmie budowlane), no i wi ogóle to dobry człowiek, tylko męczący, wkurzający, przemądrzały, wpierda....y sie we wszystko, ale najgorsze, że nieświadomy tego wszystkiego:cool2:. Mimo wszystko i tak ją szanuję i coraz czescie udaje nam sie porozmawiac jak 2 kobiety i nie mam wrażenia, ze siedzą na stołeczku zgarbiona a ona z berłem na tronie:-D

Malinuś kciuki trzymam, będzi edobrze&&&&&&&&&&&&&&&&&

Eliza pięknie Ci to wyszło i pracy włożyłas też nie mało. Grataki. A dzieciaczki masz sliczne , no i mamusia z tatusiem parka bardzo sympatyczna:-)

Kołtunek zdrówka dla Maciusia

Medea Ty zakupowy potworze-żadnej okazji nie przepuścisz, co?:-D:-D:-DU nas niestety H&M jeszcze nie ma, liczę, ze w koncu kiedys będzie.

Hejho, jest tu kto ?
Mowiłam, ze wpadnę i wpadam. Fajny dzionek dizś. Młoda po kontroli, okazało się, ze jest już zdrowa:-D:-D:-D. Kupiłam jej rutinaceę, a jutro jak pryzjdzie wypłata kupie tran.
Wykorzystałam, że P w domu, to poszłam sobie na szybkei zakupy sam , ale fajnie, hehe, szkoda, że tylko po warzywa i mincho na obiad, hihihihihi.
Później wpadł brat z bratową, posiedzieli troszkę, pogadaliśmy sobie, bardzo fajnie było. Oni bez dziecka, bo u babci, a moja bawiła się sama, tylk ood czasu do czasu kogos zapraszała do swojego pokoju, przyuczyła do zabawy i wypuszczała:-D:-D:-D:-D:-D.
A i sprzedałam dziś 8 rybek, As-a co z Twoimi? Trzymać? Bierzesz czy nie? Bym się odwdzięczyła za tę paczkę co masz zataśtać na pocztę:-D

No, i niby nic, a dzien jakiś taki pryzjemny.

1-no wery fany koleżanko, wery werrrrrrry:-D:-D:-D:-D:-Dale cos w tym jest. Nie no plame widzę, ale łosia już nie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2-grill po prostu pierwsza klasa, ładniejszego nie widziałam
3-wiedziałąm, sama w ostatnie wakacje cos podobnego wykombinowałam u Beci, hehehehe

kurcze, weisz, ze u nas też sie tak niewinnie zaczynało.. niby sało się zaleczyc, nawrót troche gorzej, zaleczyc, nawró jeszcze gorzej w końcu lekarz. Oby nie to. Oby alergia.

Kamcia a jesteś pewna, ze ona kotna była, moze miała płyn owodniowy w jamie brzusznej, w końcu padła. Normalnie się zachowywała? Co to za ryba? Masz jakąś fotke jak to wygladało?

bardzo kochana, bardzo. przykład włąśnie z tego dnia o kórym była mowa.
-nalej mi wody i daj szmate to pomyję Ci podłogi.
-nie mam szmaty, myje tylko mopem
-to ty nie myjesz podłogi tylko brud rozmazujesz. MOpem nie da sie umyc podłogi tylko pomazac( i atki grymas na twarzy, że chciałabyś tym mopem go wytrzec:-D)
No ale przyszła mi pomóc:-D
Ale uczciwie musze powiedziec, że to nie jednorazowa pomoc, bo najlepsze ciuchy to ona młodej kupuje, w remoncie , tym pierwszym na wprowadzce to nam ogromnie pomogła ( jest "u góry"w firmie budowlane), no i wi ogóle to dobry człowiek, tylko męczący, wkurzający, przemądrzały, wpierda....y sie we wszystko, ale najgorsze, że nieświadomy tego wszystkiego:cool2:. Mimo wszystko i tak ją szanuję i coraz czescie udaje nam sie porozmawiac jak 2 kobiety i nie mam wrażenia, ze siedzą na stołeczku zgarbiona a ona z berłem na tronie:-D

Malinuś kciuki trzymam, będzi edobrze&&&&&&&&&&&&&&&&&

Eliza pięknie Ci to wyszło i pracy włożyłas też nie mało. Grataki. A dzieciaczki masz sliczne , no i mamusia z tatusiem parka bardzo sympatyczna:-)

Kołtunek zdrówka dla Maciusia

Medea Ty zakupowy potworze-żadnej okazji nie przepuścisz, co?:-D:-D:-DU nas niestety H&M jeszcze nie ma, liczę, ze w koncu kiedys będzie.

tesciowa z mopem na twrzy;))))))))))))))))))))))))))))))

a ona nie przechodzi klimakterium??????
a moze ju przeszla i daltego sie poprawia na lepsze co?????? tak jak moja;p

laski tak szukam dla znajmoje jedenj rzeczy i jakby ktoras szukala prezentu dla dziecka na urodziny czy swieta to poleca z czysta odwpeuidzialnoasci takie klocki
Klocki CLICS S-200 NA PREZENT + KURIER=5zl (1250040078) - Aukcje internetowe Allegro

moja Paulina ma je od 4 lat i sa niezniszczalne.takie cuda potrafi z nich robic ze w szoku jestem
u nas w przedszkolu tez takie maja i dzieci sie swietnie nimi bawia
jak ja je kupowalam to za takie pudlo 200zl placilam.... a teraz tylko 70;)
no i Weronika tez juz potrafi sie nimi bawic;0

Co do rybek to trochę się znam.
Co to była za rybka?
I jak długo pływała w wysokiej ciąży?
A może to nie była ciąża?
Myślę raczej o puchlinie brzusznej....:sorry2::sorry2:.

więc tak była to molinezja... .. mała czarna.... no i ją kupiłam już z brzuszkiem i to dużym więc z tym dużym brzuszkiem pływała mi te 3-4 miesiące
nie wiem ile rybki są ciężarne ale mi się wydawało że to długo, zachowywała się normalnie , przez ten cały czas, nawet jeszcze dzień przed padnięciem...
właśnie doczytałam jakszukałam fotki w necie że molinezje rodzą po 7 tyg od uwypuklenia brzucha:-(
więc tak ona wyglądała tak: a mam jeszcze takie 2 łaciatą i białą więc to napewno była molnezja
1198436342.jpg
a brzuch miała taki jak ta złota tylko tego grbietu nie miła takiego wykrzywionego tylko normalnie prosty 1195185115.jpg

n resztę postów napiszę juto bo jestem dzisiaj nie do życia, pół dnia przespałam:zawstydzona/y:

reklama
Luna ja i zakupowy potwór?:rofl:
a tak serio to Maks mi jakos powyrastał ze wszystkich ciuchów i istatnio doszłam do wniosku, że ja prawie nic dla niego nie mam:szok:

Malinka zdrówka dla mamy! będzie dobrze! Mój teść ma bajpasy i wszystko jest ok:tak:
aa właśnie, nie masz po Tonim jakiś bodziaków do sprzedania? Bo Maks mi ze wszystkich porwyrastał...:-( a jakos mi sie nie usmiechało dawac za jednego w Re-kids 14zł, czy jeszcze lepiej w H&M 30:szok:

Do góry