reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

pewnie że bym sobie upiekła jakbym miała PORZADNY piekarnik >:D albo nauczyła sie w nim piec ::) .
Ja narazie popieram pieczenie w prodiżach .Mi to swietnie wychodzi ;D

NIe , juz wiem ..zjadłabym ....kilo bananów takich z ciemna juz skurką ;D

reklama
lady no nie bo znowu wszyscy pomysla ze ty.......... qrcze ja jadlam takie banany ( ja mowilam na nie czarne banany) w ciazy! w sumie w nocy! musialam miec chociaz jednego. a potem jak sie zimno zaczelo robic to mialam problem bo juz tak nie czernialy........ale panie ze znajomego wazywniaka zostawialy specjalnie dla mnie zeby zczernialy. a w lato to za darmo dostawalam bo az tyle bylo!!!!!!!!!!!!!!!

Cześć kobitki
Noe już śpi i też dziś rozbebrany w krotkim rękawie ,ale w skarpetkach do krutkich gatek
Czapeczke dziś mieliśmy bo nie wiem co z tym uszkiem ale tak to nie nosimy..no chyba że duże słonko świeci nam na głowe lub wiatr wieje
podobno mogło mu do uszka nalecieć wody ale raczej zapalenie to nie jest mam obserwować

lady ja już zapasy ptasiego mleczka milki zrobiłam i głowe umyłam ;D ;)

kanoot super mala już się nie będzie męczyć

A czarne banany są super jako jedyne przjrzałe owoce smakują fajnie \

witam z wieczorka

qrde muj synus juz po kapieli i spi.....a to dlatego ze jak zjadł o 13.00 butle to w dzien zjadł tylko deserek i pare flipsow i teraz mleko az całe 120...niebardzo mu sie chce jesc

moze to od zebow

L4dY-bIrd ;D o kurcze zpomniałam o piętach aż mi głupio ale zaraz nadrobie :D

brenda nie martw się , też się przejmowałam że Noe nie bardzo dziś i wczoraj chciał jeść ..bardziej woli soczki...wyczytałam dziś że w takie upały to normalne że bąble nie chcą jeść
Noe np. pije tylko troszke z piersi j i już ma dość podobno dlatego że mleko z piersi na początku jest wodniste napija sie i już tego sycącego nie chce a mleko w butli jest sycące . Dorosłym w upały też się nie chce jeść

A jak luboicie kobitki słodkie to fam wam przepis na muj przysmak ;D

Nazywa się to HALAWA
650 ml mleka
300 g cukru
200 g masła
225 g kaszy manny
35 g rodzynek
2 łyżki skurki z pomarańczy i sok z jednej pomarańczy
Na średnim ogniu zagotować mleko
Stopioć cukierna niezbyt małym ogniu cały czas mieszając żeby nie przypalić ..najlepiej drewnianą łyżką
Kiedy cukier się zbrązowi zmniejszyć ogień i powoli dolewać gorące mleko
Cukier natychmiast sie skrystalizuje-rozbić niektóre z kryształków,mieszać i gotować na mnałym ogniu tak aby je rozpuścić
Na małym ogniu stopić masło,wrzucić kasze manną i smazyć ją,mieszając tak 15 min
Kiedy się lekko zbrązowi zmniejszyć ogień
Do m leka dodać rodzynki,skórkę pomarańczową i sok z pomarańczy
Wlać to wszystko powoli do kaszy mannej,zamieszać kilka razy by rozbić grudki,przykryć i gotować na minimalnym ogniu przez kilkanaście minut aż kasza wchłonie cały płyn, zamieszać i gotowe

Ja to uwielbiam ;D
Jak jadłyście kiedyś krysznowskie jedzonko to napewno jadłyście to na deserek

Shady nie moge znaleść tego przepisu na ciasto marchwiowe :( kurcze gdzieś zagineło po remoncie ... a sama bym upiekła, jeszcze sprubuje poszukać ...lub w necie znajde

Mija o pietach sie niezapomina !!! :p
A co do Halawy to ja ja bardzo dobrze znam i uwielbiam .Robie ja dosc czesto w domku jak mnie najdzie na cos " pysznego "
Bardzo lubie kuchnie Hare -Kriszna i czesto gosci ona na naszym stole :)

reklama
To lubimy podobnie zjeść :)
Ja uwielbiam kofty ::)
Wczoraj poszliśmy do naszego ulubionego bara Vega i sie nimi zajadaliśmy ze smakiem :) mniam
A wy co padlinke też jecie ?

Do góry