reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dla Naszego Roczniaka:
Idzie misio... Idzie słonik...
Idzie lalka... No i konik...
Wszyscy razem z balonami...
Z najlepszymi życzonkami...
Bo to dzień radosny wielce...
Masz już jeden roczek więcej...
STO LAT MARCINKU!!!;-)

reklama
Anulaaa - ja bym chyba zawalu dostala!:szok: najwazniejsze, ze wszystko OK. :-)
agulek - malinka - u Was praca wre od rana!;-)
Ja dzis mam mielone z wczoraj, ziemniaki juz obrane i sosik zrobiony.:-)Popoludniu wyjazd do Torunia na zakupki. U nas dzisiaj pochmurno i chlodni. Hm... gdzie te upaly? U Was...?

Hej.;-)
13_10_12.gif
Sto lat dla Marcinka!

Malinka pewnie przy dwójce ciężko faktycznie z wydatkami na szkołę ale jak przeliczyłam to i tak szkoła nas wyniesie taniej niż przedszkole teraz:tak:. Z dodatkowymi pierdołami(kilka rzeczy po 15-20 zł) to co miesiąc idzie 400zł na przedszkole:baffled:.

Chyba mnie coś bierze. Kicham:baffled:. Pewnie podłapałam od chłopaków.

Krolcia a na jaką misję mieli by go wysłać? Przecież już nikogo nie wysyłają :tak:
As a jaki ten rowerek? Daj jakieś zdjęcie :tak:

Witam, była burza, popadało i poszło :sorry2: a potem gorąco się zrobiło jak nie wiem :sorry2: byliśmy na mieście, kupiliśmy dvd sobie Kubie oczywiście auto :-) zdjęcia mieszkanie wrzucę jutro bo dzisiaj jakaś padnięta jestem przez tą pogodę :dry: a mieszkanie fajne, myślałam że jest mniejsze ale wiadomo jak na zdjęciach się patrzy :tak: spokojnej nocki życzę :-)
To rowerek "16 " więc dla nieco starszego dziecka to tak zwany średni model.
Dziś zrobię fotki to wkleję :tak::tak:

Wróciłam do domku :-):-)
a tyle miałam atrakcji dziś, że ........
Dzieci kąpały się w basenie a ja siedziałam naprzeciw nie wspomne o osach które od wczoraj spokoju nie dają :wściekła/y: no i jedna franca właśnie weszła dziś mojej Wikusi do buzi boszzzzz baby jak byście widziały tą akcje :wściekła/y::wściekła/y:trzęsłam dupą przez godzine jeszcze rzuciłam się na Wiki tak ze wyrąbałam do tego basenu fikołka i przewróciłam Wiki że się zaczęła topić i to ją uratowało że ta osa wyleciała razem z wodą :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nawet nie chce tego przypominać bo mnie aż do tej pory trzęsie
i po tej akcji stwierdziłam,że wracam do domu dziś bo siły mi opadły ani nie chce myśleć cop by było gdy by ją gdzieś w gardło użądliła :wściekła/y:
W piątek jedziemy z mała do Warszawy do lekarzy więc Niki i Amelka zostały u mamy..... i tu kolejny stres zgodzą się na przeszczep czy nie ....:-(
zaczynają się znowu stresujące dni ....

A co do burzy to u nas nic nie było cały dzień skwar taki a jaka duchota ..... ale na rowerach z chrześnicą byłam :-) tak na odstresowanie ;-)
współczuję takiej historii.
Dobrze,że tak się skończyło...

Witam laseczki czwartkowo :happy::happy:
Wstałam ale wcale nie wyspana :baffled:zrobiliśmy sobie wczoraj z Pietruszkowym wieczór z winkiem i nocnymi rozmowami poszłam spać po 3 a o 6.30 Toni był już na nogach skory do zabawy :dry::dry:
Agulek STO LAT DLA MARCINKA ZDRÓWKA SZCZĘŚCIA SPEŁNIENIA WSZYSTKICH DZIECIĘCYCH MARZEŃ :happy2::happy2::happy2:
As dzięki za info o tym znieczuleniu :tak::tak::tak: kochana jak teściowaile ją jeszcze w tym szpitalu będą trzymać?jak nastawienie Kuby na powrót do szkoły???
Krola fajne jest kupowanie wszystkiego do szkoły nie przeczę ..tylko kiedy masz 2 w szkole i nagle tak 1000 zł ucieka z portfela to mniej fajnie......dobrze że są markety ,przeceny,wyprzedaże i można wszystko stopniowo kupować ..bo ceny np podręczników są zaporowe:baffled::baffled:
Anulaa nie zazdroszczę przeżyć...boszzz przecież to mogła być tragedia nawet nie chcę myśleć :no::no::no: kochana dołączam się do pytania a jaki przeszczep czeka maleńką???
Justa ja już mam wszystko dla dzieci do szkoły gotowe łącznie z wyprasowanymi strojami galowymi na wiszakach :zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak to mawia mój Pietruszka ja to bym sie do armii nadawała bo ja wszystko muszę miec na tip -top:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Beatko czekam na fotki mieszkania :tak::tak::tak::tak:
Ja mam fotelik na rower jeszcze po Julce w kolorze turkusowym taki jak As pokazywała i jestem mega zadowolona :tak::tak::tak::tak:jest boski i mega wygodny i wytrzymały:tak:tylko teraz roweru nie mam :-D:-D:-D:-D
Wczoraj skończyłam dzieci pokój na tip top z podmalowaniem gdzie niegdzie kończeniem dekorowania ścian i porządkami w szafach szafkach szafeczkach jest bosko...........aż do ich powrotu i nawrotu nieładu artystycznego :baffled::baffled::-D:-D:-D
Malinka teściowa nadal w szpitalu.
W poniedziałek minęło 6 tygodni jak tam jest...:baffled::baffled:
Mieli jej robić biopsję nerek,ale z racji otyłości teściowej stwierdzili,że nie sięgną igłą ,więc sensu to nie ma :baffled::baffled:
Wymyślili jeszcze kolonoskopię i wczoraj takie badanie zostało zrobione.Wyniki będą dzisiaj po południu.
Darek jest codziennie u niej ,a ja codziennie dzwonię ,bo bez sensu,żebym i ja tam bez przerwy siedziała.;-)
Ogólnie czuje się dobrze i wyniki minimalnie się poprawiają.:happy2:

Kuba nie chce słuchać o szkole :baffled::baffled::baffled:
Wszedł w schemat wakacyjny ,więc znów będzie ciężko go przestawić.
Tak naprawdę wchodzi na nowo do innego świata .Do świata dyscypliny,wymagań i konsekwencji za zachowanie ,więc jestem przygotowana na ucieczki ze szkoły,tłuczenie głową w ścianę w podłogę ,krzyki,bicie, piszczenie w celu przekrzyczenia dzwonka .Niestety mały ma taką nadwrażliwość ,że jak dzwoni dzwonek to go uszy i głowa boli i musi to zagłuszyć swoim piskiem :baffled::baffled::baffled::baffled:

A co nowego nas spotka to się zobaczy tzn: wyjdzie w praniu :baffled::baffled:.Znając Kubusia to pewnie pojawią się jakieś nowe zachowania niekoniecznie akceptowalne przez otoczenie ,więc znów będzie trzeba szukać rozwiązań na własną rękę.:tak::tak::baffled::baffled::baffled:
I tak w kółko do upadłego :-:)-:)-(

NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA DLA NASZEGO ROCZNIAKA !!!!!!

A tak po za tym to:

Klaudia wczoraj naświetliła mi wizję swojej przyszłości i powiem szczerze,że jestem z niej dumna .Ona bardzo poważnie myśli o swojej przyszłości :szok::szok::szok::-D:-D:-D Przegadałyśmy wczoraj pół dnia i pół nocy .Wybrała wczoraj już liceum do którego będzie chciała się dostać i uświadomiła mi ,że chce zostać tłumaczem co najmniej 3 języków ,bo wtedy finansowo ma zapewnioną przyszłość i nie będzie musiała polegać na facecie .Będzie w stanie się sama utrzymać w każdej części świata ,bo z angielskim,niemieckim i hiszpańskim zawsze pracę znajdzie.:szok::szok::-D:-D:-D
Zapisała się na przygotowanie do matury międzynarodowej z angielskiego :rofl2::rofl2::rofl2: i przyznała się ,że od powrotu z pielgrzymki uczy się matmy,bo chce wygrać olimpiadę,żeby nie stresować się egzaminami do liceum.:szok::szok::-D:-D:-D

Kuba jak zwykle szaleje po całym domu.Mamy powrót do klocków LEGO,więc mam je na każdej możliwej półce porozstawiane na 2 piętrach.Wszędzie są bazy kosmiczne ,a Kubuś podbija kolejne planety wymyślonego układu słonecznego i drogi mlecznej. :-D:-D:-D:-D

Psy rozrabiają po całości i jest wesoło.:-D:-D:-D:-D

No i mój pojechał na zajecia z Wiki a ja gotuje obiad kurcze z jednym dzieckiem to jest raj :-):-) resztę dopiero w niedziele będe mieć ;-)
Aguska przeszczep kości z bioderek do wyrostka zębodołowego i reszte z tym związaną ..
Robimy to w Imidzie a teraz w prywatnej klinice dr Dutkiewicz ale pomimo tego że płacimy potrzebna jest nam zgoda chirurgów i ortodontów wiec jutro po nią jedziemy oby się udało...trzymcie kciuki
Aguś ka może przespałaś i nie wiesz jeszcze :-D;-)
Agulek STO LATEK DLA SOLENIZANTA :-)

Tak pisałam Wiki miała całkowity rozszczep wargi i podniebienia
Wyprałam dziś spacerówke po Amelce bo nawet nie mam pojedyńczego wózka a jednak cały dzień jutro i w sobote raczej by nie wychodziła ciekawe czy po praniu jeszcze będzie na chodzie na razie nie sprawdzałam bo mokra ;-)
chyba dziś sobie pojedziemy na ploteczki z jednym to raj to mogę jeździć :-)

Witam się i ja :tak:.
Wybaczcie ale nie poczytam za bardzo co tam u Was. Ostatnio jakoś piszecie w zawrotnym tępie :confused: i mam sporo do ogarnięcia i jakoś nie ogarniam tego :szok:.
Pogoda w Szczecinie się popsuła...szaro, buro, ponuro i na dodatek duszno :baffled:. Kuba kolejny dzień z rzędu nie chce mi spać po południu, a najlepsze jest to, że stwierdziłam, że wypiorę pokrowiec z jego spacerówki i nie wyjdziemy. Bo jak mi nie chce gadzina spać, to na spacer z nim idę i usypia. Humorek mam dziś już trochę lepszy, na szczęście :tak:. Mam znów stertę prasowania, mimo iż wczoraj prasowałam :-(, taka syzyfowa praca...
Agulek, Najlepsze życzenia dla forumowego roczniaka :tak:

Marcinku dziś wielki dzień Twojego święta i każdy o Tobie pamięta,
więc z okazji 1 urodzin składamy Ci moc życzeń:
mnóstwa prezentów i gości, przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych i uśmiechu wesołego i wszystkiego, wszystkiego najlepszego!
:-)

Aguska, poprawy humorku życzę :tak:
Anulaaa, boże współczuję historii z osą. Najważniejsze, że szybko zareagowałaś i wszytsko dobrze się skończyło :tak:. Co do przeszczepu to trzymamy kciuki :-). Żeby się na niego zgodzili i żeby wszytko odbyło się już później bez komplikacji :tak:.
As, biedna Ty to się masz z Kubusiem. Dobrze, że jesteś taka dzielna, Kubusiowi nic tylko pozazdrościć takiej mamy ;-).
Karolcia, na zdrowie :-D.
Asienka PL, upały chyba już się skończyły...mam nadzieję, że wrzesień może będzie pogodny :tak:.
Malinka, widzę, że zaszalałaś, teraz cier ciało jak Ci się chciało :-D. Winko chociaż dobre było?
Beata, czekamy na fotki mieszkania :tak:.
To chyba wszytko na tej jednej stronie? Jak znajdę większą wolną chwilkę, to może podczytam.

reklama
My już po obiedzie wszyscy.
Damy odpocząć bębenkom i jak się pogoda utrzyma to wyjdziemy na spacer:tak:. Duuuszno dzisiaj.Uff.

Moje dziecko znowu pogryzione przez komarzyska:wściekła/y:, cała buzia w plamach! Chyba w akcie desperacji kupię ten odstraszacz do kontaktu i będę na noc włączać.

Do góry