reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa, taką mam przychodnię, że kolejki nawet po wypisanie recepty :-(. Kilka razy się pytałam czy by nie przepuściły mnie, to usłyszałam: "że tu każdy się śpieszy" oraz "my tylko..." i tu różne opinie. Więc dałam sobie spokój. Jeszcze nie udało mi się wepchać. Nawet jak w ciąży byłam i poszłam po glukozie na pobranie krwii, to ponad pół godziny czekałam w kolejce <jakiś dziadek powiedział pielęgniarce, że babka w ciąży "czyt. ja" stoji w kolejce i wyszła po mnie>, bo żadna ""stara ropucha" nie chciała mnie przepuścić. Uwież mi, że dosłownie zmieniałam kolory bo było mi tak nie dobrze i źle się czułam, to się tylko nasłuchałam, że młoda to ma czas, a gdzie się tak śpieszy, albo że kiedyś to kobiety na polu rodziły :no:. Masakra. Więc się nie pcham. W nosie to mam :tak:. Kiedyś też będę starą jędzą chodzącą do lekarza dla rozrywki :-D ;-). Taaaaaak chcem godzinkę wolnego :tak: ale pod warunkiem, że to ja Ci Kubę podrzucę :-D. O młoda ze szkoły wraca, więc już nie masz wolnego ;-)

reklama
Oj z tymi dzieciaczkami to zawsze "coś". Teraz zaczynają się choroby. U nas na razie tylko ząbkowanie i oby tak dalej:tak:Marcin trochę już marudzi, bo senny ale nie chce się poddać uspaniu;-) no cóż, poczekamy aż Go lepiej weźmie.
fanta dziś o życzliwych ludzi trudno, choć się zdarzają. To dotyczy nie tylko przychodni. Ja kiedyś w Urzędzie Pracy się dowiedziałam, że skoro jestem bezrobotna, to mam czas:wściekła/y:
Mały wszedł mi na ręce i marudzi, więc odezwę się później.

Fanta kiedyś też stałam grzecznie w kolejce, nie wychylałam się.:zawstydzona/y:
Ale doszłam do wniosku , "co się będę". Wizyta w gabinecie 3 minuty a ja mam czekać w kolejce 1,5 godz.? Gdzie jedno dziecko ze szkoły zaraz ma przyjść, drugie u siostry czy ciotki... obiad nie ugotowany , w domu wszystko na byle jak ogarnięte...:-D
Czasami to i odpysknę teraz. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale sentyment do babek w ciąży i bardzo starszych ludzi mam. :tak: Zawsze wołam z końca kolejki lub zwracam uwagę komuś kto ma akurat wejść. :-p

Nawet Łukasz ostatnio , gdy wracaliśmy z Zalewu , w McDonaldzie, gdzie kolejka była kilometrowa wylukał na końcu ciężarną i na cały głos zawołał, że "ta pani teraz kupuje". :-D Dziewczyna zaczerwieniła się , ale weź stój z brzuchem do kolan , w upał , w kolejce kilometrowej.

Mój chłop wie jak się przechodzi ciąże. W końcu chodził razem ze mą w nich aż 3 razy. :-D Z tym , że ja już dawno urodziłam, on brzuch jeszcze nosi. :-D:-D:-D

krolcia im bardziej w uchu grzebież , tym więcej będzie woskowiny gromadziło się. :tak:

Fanta teleportuj Kubusia. :tak: U mnie mnóstwo zabawek nudzić się nie będzie. :-D

Justa, ej tam zaraz teleportacja :baffled:. Zaraz go w karton włożę i wyślę przesyłką kurierską z naklejką uwaga ostrożnie <szkło>, to nie będą nim rzucali :-D. Tylko nie wiem kiedy paczka do Ciebie dojdzie :sorry2:,więc proszę jak otworzysz to go nakarm czymś :tak:. No to chłopa masz konkretnego, że na takie rzeczy uwagę zwraca :tak:, normalnie gentelmen :tak:. Szacun dla niego ;-).
Karolcia, nie grzeb tak małemu w tych uszkach, bo ślimak się w końcu wkurzy i wyprowadzi się :-D ;-).
Agulek, ludzie życzliwi są jak kogoś poznają :tak:, wierzę w bezinteresowność, a w życzliwość to tak jak napisałam wcześniej, bo to różnie bywa :tak:.

Wiecie co dziewczyny uciekam i ja bo nic nie porobię :tak:. Wypakowałam tylko ze zmywarki i zrobiłam małemu obiadek. Muszę się wziąść za resztę. Mały jak mi nie spał, tak nie śpi :baffled:. Miłego dnia!
Padnę do Was jeszcze jutro pożegnać się na kilka dni :tak:.

no no no ile napisałyście!!!!!!!!
Bartek zasnął o 11 i dalej śpi boje sie że coś go bierze ale może to tylko przez ta pogode bo ciągle pada:-(
m już do domku wraca więc za pół godzinki powinien być ja już prawie obiad mam gotowy tylko kotlety usmażyć musze
Asienka fajnie że tyle festynów wokół was:-) udanych zakupów
fanta oj ja pamiętam jak ludzie mimo że widzieli mój wielgachny brzuch odwracali głowy np w autobusie ale w przychodni też-ja to kiedyś jak byłam około 6-7 msc przepuściłam przed siebie inna cieżarna(w przychodni) która była już w 9 msc i sie po prostu spóźniła a te kwoki nie chciały jej wpuścić bo jej kolej minęła to ja ją wpuściłam przed siebie to prawie mnie zjadły żywcem:-D
justa ty taka chętna do opieki dziećmi to może i ja kiedyś Bartka ci podrzuce:-D

Aguska, u mnie młody jak nie spał tak nie śpi :wściekła/y:. Powiesiłam pranie i siedze na tyłku z nim w pokoju, to może uśnie.
Taka prośba do WAS dziewczyny! :tak:
Kochane mamy, proszę pomóżcie mi w zebraniu wyników do pracy mgr (Ocena jakości mięsnych odżywek dla dzieci) w zamian chętnie podzielę się spostrzeżeniami po napisaniu pracy :) Każdej mamie, która wypełni ankietkę dziękuję z osobna i pochylam się w ukłonie!!!:)

Spożywanie parówek przez dzieci w wieku od roku do lat trzech.

ps. wszelkie rozsyłanie po "dzieciatych" rodzicach mile widziane:) Dzięki wielkie za pomoc!!

Co Wy na to?

hej laseczki
my poszliśmy na spacerek mimo deszczu bo co chwile przestawało to znowu mżało.
mam nadzieje że Bartusiowi to nie wyjdzie bokiem i sie nie przeziębił a biegał jak szalony:-D
miłego wieczorka kochane

reklama
Witam się z Wami moje Kochane dziewczyny. Jej ile ja mam zaległości:-) pewnie nie nadrobie, ale będę się starała teraz być z Wami na bierzaco. Witam nowe mamusie których nie było:-) jak ja się za Wami stesknilam. Zalogowalam się jakimś cudem dzisiaj na forum. Buziaki:-*

Do góry