reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kobitki,
Zasypało nas prawie.Dziś wieje ,i sypie nadal.
Chłopaki urzędują,a ja kawka.
Mąż śpi po nocce.

Aaaaa Asiulka czy u was ksiądz, siostra , katechetka z religii w III klasie dała coś do zaliczenia dzieciom ?:confused:
W II klasie była cała pacierzówka i spowiedż Św. A w tym roku przygotowując dzieci do rocznicy I komunii Św. najpierw mięli zaliczyć 10 modlitw, a teraz w II semestrze 2 strony kartki A4 pytań z odpowiedziami np. Kto to jest Bóg, dlaczego Pana Boga nie widzimy, dlaczego nazywamy go Stworzycielem ? Itd.

JUSTA,coś ty u nas nic nie mają do zaliczania,A u Was ma Kacper coś.
Mój Maciuś w zeszłym roku miał do zaliczeń modlitwy z końca katechizmu + spowiedź.
No i to co ma mówić na komunii św.

reklama
Agusiu dziękuję bardzo za zaproszenie :-)

U nas też znów sypie, na razie ociupinkę, ale pewnie się rozkręci. Ja w ogóle lubię zimą wieczór, to wtedy światło lamp, śnieg rozjaśnia wszystko i niebo ma taki fioletowy kolor. Jak znajdę zdjęcie to pokażę wam jak w tamtym roku w nocy fajnie napadało i był niesamowity klimat :-)

Ale Fifi mi zrobił dzisiaj taki myk, że mało na zawał nie zeszłam!!! Szlam do przedszkola i tam zakret, ide, ide i tak jakoś latwo mi sie sanki prowadzi, skreciłam, przeszlam kawalek ja do tyłu a sanki PUSTE!!! Dziewczyny serce mi malo nie staneło!! Od razu zaczełam biec z powrotem a on se lezy na brzuchu na srodku ulicy i grzeie w śniegu!!! Starsza babka za mna biegła już... A ten nawet nie jęknał, nie zapłakal..Ledwo do przedszkola doszłam, tak mi miekko w kolanach było...

Justa to ja się piszę na szarlotkę :-)
As super że nie masz cukrzycy :-)
Ael koty super :-) miałam podobnego do czarnego ale miał biały krawat i też warczał hehe :tak:
Bodzinka to miałaś stracha dobrze że się nic mu nie stało :tak: mi Kuba ostatnio na sankach zasnął i nie chciał z nich zejść tak mu się dobrze spało :sorry:

My po obiedzie, oglądam sobie przyjaciół a Kuba się bawi znakami :tak: faworki wyszły pyszne więc jutro ich nie będzie :-p na M jestem zła, bo mi nawet nie przypomniał ani nie powiedział że dzisiaj znowu ma służbę a ja jak głupia przez półtorej godziny wszystko co chwilę grzałam itd :crazy: niech spada k**** na szczaw :crazy: wściekła jestem jak osa :crazy: no ale cóż faceci :eek:

JUSTA,coś ty u nas nic nie mają do zaliczania,A u Was ma Kacper coś.
Mój Maciuś w zeszłym roku miał do zaliczeń modlitwy z końca katechizmu + spowiedź.
No i to co ma mówić na komunii św.
Kacper jest w IV klasie. :tak: To Julka jest w III. :tak:
Julka ma zestaw pytań i odpowiedzi m.in: Kto to jest Bóg? Kim są aniołowie? Coś o człowieku... 2 kartki A4 do nauczenia się i zaliczenia do końca kwietnia. :tak: A w I semestrze miała 10 modlitw.:tak:
Kacper też ma na końcu zeszytu 10 modlitw do zaliczenia, ale on to ma na to cały rok szkolny. :-D

U nas też znów sypie, na razie ociupinkę, ale pewnie się rozkręci. Ja w ogóle lubię zimą wieczór, to wtedy światło lamp, śnieg rozjaśnia wszystko i niebo ma taki fioletowy kolor. Jak znajdę zdjęcie to pokażę wam jak w tamtym roku w nocy fajnie napadało i był niesamowity klimat :-)
Oooo no to super! :tak: Czekam na fotki. :tak:
Justa i co byłaś z Amelka na sankach?
Na sankach nie, ale pobiegała trochę po podwórku. :tak:
Z rana Wam wrzucę fotki. :tak:

Ale Fifi mi zrobił dzisiaj taki myk, że mało na zawał nie zeszłam!!! Szlam do przedszkola i tam zakret, ide, ide i tak jakoś latwo mi sie sanki prowadzi, skreciłam, przeszlam kawalek ja do tyłu a sanki PUSTE!!! Dziewczyny serce mi malo nie staneło!! Od razu zaczełam biec z powrotem a on se lezy na brzuchu na srodku ulicy i grzeie w śniegu!!! Starsza babka za mna biegła już... A ten nawet nie jęknał, nie zapłakal..Ledwo do przedszkola doszłam, tak mi miekko w kolanach było...
O kurcze, ale miałaś stresa. :no: Teraz pewnie się śmiejecie z tego.
Justa to ja się piszę na szarlotkę :-)
Jeszcze nie zrobiłam, bo miałam kilka spraw w mieście do załatwienia. :tak:;-)

Ale paszteciki już prawie gotowe.:sorry:

"Powiedział Bartek,że dzisiaj tłusty czwartek"
Częstujcie się laski.

Ja,wypiłam tylko szybko kawkę,i na dwór z młodymi.
Emil się wybuszował,na czworaka latał po śniegu.
A teraz już sobie smacznie śpi,i mam go z głowy.
Maciek czyta sobie książkę,a m.drzemie.
Jeszcze z godzinkę i trzeba go budzić na nockę.

Bodzinko ,to nieźle młody Ci stracha napędził.

Kacper jest w IV klasie. :tak: To Julka jest w III. :tak:
Julka ma zestaw pytań i odpowiedzi m.in: Kto to jest Bóg? Kim są aniołowie? Coś o człowieku... 2 kartki A4 do nauczenia się i zaliczenia do końca kwietnia. :tak: A w I semestrze miała 10 modlitw.:tak:
Kacper też ma na końcu zeszytu 10 modlitw do zaliczenia, ale on to ma na to cały rok szkolny. :-D

O ja pierdziu,no to nieźle buraka zasiałam,co mi się pomerdało,że on jest w 3 a Jula w 2.
No to u nas Maciuś nie ma żadnych zaliczeń,jak na razie.

Ostatnia edycja:
reklama
Justa a ja nie moge znależc ankiety ani dodac komentarza:eek:
Ja sie nie potrafie z tego smiać..Ciagle widze te puste sanki i ten koszmarny strach....:no::no:Ale wiem, ze pewnie neidługo stanie sie to zabawna anegdotką :-p
Przewiało mnie Wrrrrrrrrrrr. Maz w samych bokserkach a ja poubierana i mi jeszcze zimno:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry