reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejoooo
Mam paskudna sytuacje i mega doła...ale tak to jest jak sie głupio wierzy....
Nic to jakoś musze przetrzymać te troszke...
do tego nos zawalony,, tak, że oddychać nie moge...Glowa boli, oczy bolą...

reklama
Bodzinka co jest? Zdrówka Kochana :tak:

Wpadłam zobaczyć co u Was ale widzę że mały coś ruch :tak: ja posiedziałam dzisiaj tylko godzinkę jak oglądałam przyjaciół o 17 :tak: dzisiaj nawet jakoś czasu nie miałam nawet w ciuchach u Kuby zrobić porządek ale jutro muszę się wziąć żeby w razie czego wziąć jakieś ciuchy do mamy niech siostra sobie od niej weźmie :tak: jestem w trakcie robienia ciasta z kiwi i mi się przypomniało że ciasto się studzi na balkonie i trzeba je wziąć :-) jak dam radę to zajrzę jeszcze a jak nie to w razie czego dobranoc mówię :-)

Bodzinko co jest? Głowa do góry! :tak:Nie smutaj. ;-)Nie warto. :no:
fanta a bo tak zazwyczaj na BB się zbieramy- albo rano , albo wieczorem. :tak:

Dziś dojrzałam, że moje okna wołają "umyj mnie".:baffled: Ale brudne.:zawstydzona/y: Zrobi się cieplej to koniecznie muszę je umyć. :tak:
Mężuś już wybył na trening, dzieci w łóżkach a ja na M. Gesller czekam i nowy odcinek kolejnej edycji. :tak:

justa to jak będziesz myła swoje okna to moje czarnuchy też możesz machnąć:-D
Bodzinka głowa do góry nie ma co sie dołować;-)
Beata ja też oglądam Przyjaciół:tak:;-)

maluch śpi ,m poszedł do biedronki po zakupy w końcu coś trzeba jeść:sorry:
ja też muszę wystawić kilka ciuchów po Bartku zawsze pare groszy:sorry:

9005.gif

Zdrówka dla wszystkich życzymyA ja myślałam że na wczorajszej nocce padne trupem.
Od wczorajszego popołudnia tak mnie łepetyna napierdziela ,że aż
580738.gif

Dopiero koło 18 minęło ,ale troszkę.
Ja mam te przeklęte migrenowe bóle głowy,żadne prochy nie działają,nic,nawet ketonal.

Chłopaki chyba wyczuli że matka zdechła jest,i mogłam spokojnie poleżeć,dosłownie całe popołudnie,przegniłam pod kocykiem.
Na kolację zrobiliśmy tosty,chłopcy zjedli.
Emil już śpi,Maciuś leży a ja wypiję herbatkę,
i do pracy się będę szykować.
Sorry,że tak tylko o sobie,ale jakoś nie myślę dziś.
Cieszę się tylko że już ostatnia nocka.
Ale chyba będzie powtórka z rozrywki z wczorajszej nocy,
bo głowa zaczyna mnie od nowa coraz bardziej boleć
:-:)-(

Spokojnej nocy.

Dzisiaj jak odbierałam starszego z przedszkola to zostaliśmy poinformowani, że w grupie 3 i 4 latków zaczyna szaleć ospa.
Dziewczyny jak to u waszych starszaków to przechodziło? Na co zwracać uwagę? Chciałabym jak najszybciej zadziałać lekami, żeby jak najmniej krostek było...
Czy zawsze wysyp jest poprzedzony gorączką?

Dzisiaj jak odbierałam starszego z przedszkola to zostaliśmy poinformowani, że w grupie 3 i 4 latków zaczyna szaleć ospa.
Dziewczyny jak to u waszych starszaków to przechodziło? Na co zwracać uwagę? Chciałabym jak najszybciej zadziałać lekami, żeby jak najmniej krostek było...
Czy zawsze wysyp jest poprzedzony gorączką?

Karolcia,powiem Ci kochana tak.
Nie u każdego dziecka ospa oznacza gorączkę.
Mój Maciek miał ospę 3 lata temu,miał 10 krostek na buzi,i jedną na rączce,
i tak wyglądała jego ospa.
Żadnej gorączki,nic,nawet nie drapał.
Przy temperaturze podaje się lek Heviran,jeśli dobrze pamietam.
Nie wolno podawać salicylanów,najlepiej paracetamol,
Dodam też że mimo tego że chłopaki mieszkają w jednym pokoju,
Emil się nie zaraził ospą od brata.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robie zwykle leczo z kielbaska, pomidorami z puszki (bo te teraz sa bez smaku),smazona cebulk, papryka i kielbacha. jeszcze dodaje groszek i marchewke. Taka normalna z puszki czy sloika. Oto moje cudo. Kielbachy pol kilo spierdzielilam!
Dobranox Bebeczki!
Lece Paciu! :)

Do góry