reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

Witam sobotnio mamuski:-):-):-)
Herbata a przysłali chyba trzy listy,jeden ze mam umowione spotkanie z w szpitalu z polozna wlasnie dopiero w listopadzie,no i ten w ktorym byla strona do umowienia sie na badanie przeziernosci.umowilam sie na poniedzialej na 8 rano.tylko dziwi mnie,ze przy badaniu nie moga byc dzieci do 15 roku zycia.przeciez to usg,wiec chyba nikomu nie szkodzi.a my musimy jechac z mala bo nie mamy jej z kim zostawic,no i ja chciałam zeby moj maz wszedl ze mna bo on mowi po dunsku,a ja nie,a tak musi zostac na korytarzu.czy u Was tez tak bylo,ze dzieci nie mogly wejsc??
friggia uspokoilas mnie z tym pierwszym spotkaniem z polozna.:-):-)
kurcze wpolczuje Ci naprawde,ale nie mozesz myslec,ze cos bedzie nie tak bo na pewno wszytsko bedzie dobrze.wkurza mnie to tutaj,ze oni sie tak malo przejmuja.no ale i tak na pewno bedzie dobrze i miejmy nadzieje ze bobas wyjdzie jak najszybciej.do kiedy rodzice zostaja??

u mnie dzis pada i w ogole nastroj mam taki jak pogoda...
pozdrawiam weekendowo:-)

reklama
anansie Jak pisalam, mialam to badanie robione przy pierwszym usg i bylam z kolezanka, ktora mnie zawiozla, ona byla z synkiem i tez nie mogla wejsc ze wzgledu na dziecko.
A rodzice wyjezdzaja w przyszla sobote, wiec zostaja jeszcze tydzien. Troche sie dzisiaj stresowalam, bo od wczoraj prawie nie czulam ruchow, sa ale bardzo nieznaczne i rzadkie, w porownaniu do tego co bylo 2 dni temu to jest ich o wiele mniej

friggia nie stresuj sie bo moze wlasnie dzidzia sie przygotowuje do wyjscia,a poza tym na pewno ma tez malo miejsca.zobaczysz ze rodzice zdaza,mowie Ci nie martw sie.ja pisalam,ze urodzilam wczesniej i moja lekarka kazala mi wejsc pod prysznic i polewac sobie brzuch ciepla woda,nie wiem moze sprobuj,moze po schodach troche polaz....
jak mialas robione to usg.przez brzuch czy....???? (nie wiem czy tu mozna pisac):-):-)

anansie to wszystkie usg robione sa przez powloki brzuszne. ja mialam tylko 2 planowe w czasie ciazy, czyli przeziernosc i polowkowe. raz zrobili dopochwowe, bo pojechalam z silnym bolem brzucha do szpitala.

friggia bardzo Ci wspolczuje ze tak sie meczysz. Pewnie bys chciala miec maluszka przy sobie. obawiam sie ze wywolanie zalezy od szpitala. nie wszedzie czeka sie 2 tygodnie. niestety tu gdzie ja zamierzam robic tez tyle zwlekaja... jesli nic sie nie zacznie u mnie to pogadam z polozna na kolejnym spotkaniu i powiem jej o swoich obawach. beznadzieja...

anansie Pierwsze usg mialam robione "dwumetodowo" ;-), najpierw przez brzuch, a potem to juz wiadomo, oba przy jednej wizycie, wiec to chyba zalezy od tego, czy uda sie wszystko "wybadac" przez brzuch.
herbata no niestety to zwlekanie jest denerwujace, gdyby jeszcze zwiekszyli kontrole po terminie to ok, ale tak to potrafi meczyc i stresowac

Friggia jak się mocno stresujesz tymi ruchami dziciątka, to może macie jakąś dyżurującą przychodnię u siebie? Bo może dla własego spokoju warto sprawdzić choćby stetoskopem co i jak? Choć według mnie tak jak pisze anansie, maluszek ma mało miejsca - jego ruchy są więc bardzo ograniczone. Jak jednak się bardzo bardzo stresujesz, to nie ma co, jedź do Aalborga. W weekend nie robią problemów z przyjęciem, bo wiadomo, że lekarz pierwszego kontaktu ma wolne. Wyolbrzym trochę sprawę i z pewnością wtedy sprawdzą czy wszystko jest ok.

anansie ja miałam usg wewnętrzne jak byłam jeszcze w bardzo wczesnej ciąży - chyba 12 tydzień. Ale to dlatego, że bardzo słabo się czułam, więc woleli sprawdzić. A tak to przez brzuch. W 8 miesiącu straciłam trochę wód, choć w szpitalu nie byli pewni czy to wody :baffled: I jak mi został tydzień do porodu, to położna się zaniepokoiła rozmiarem brzucha i mnie wysłała na dodatkowe usg. Wtedy doszli do wniosku, że chyba to jednak były wody. Na szczęście urodziłam i było wszystko w porządku.

Dzieki dziewczyny za wsparcie i kciuki :-). Nikt nie rozumie tego tak jak Wy, bo ciaza i porod w Polsce to jednak troche inna bajka :*

Hopsasanka Zadzwonilismy do szpitala, zeby sie poradzic (polozna kazala dzwonic jak tylko bede czula mniejsza aktywnosc dziecka), no bo tak z dnia na dzien to lepiej dmuchac na zimne. Pani w szpitalu poradzila, zeby napic sie lodowatej wody z lodem (nie zeby to byla przyjemnosc przy tej pogodzie ;-)) i polezec, to nie pomoglo, wiec pozniej napilam sie coli, no i to wywolalo i malenstwa czkawke ;-). Koniec koncow, czuje od czasu do czasu delikatne ruchy, wiec zapewne tak jak mowicie, male rozroslo sie na tyle, ze mu ciasno (oby juz tak szybko nie roslo! ;-))

Friggia obys szybko urodzila! domyslam sie tylko co czujesz...co za dunole :wściekła/y: nie wiem na co oni czekaja, powinni juz wywolac. przeciez dziecko donoszone.

Friggia jak dzisiejsze samopoczucie? Może coś się zaczęło?
Herbata a Ty taki ranny ptaszek jesteś czy maluszek Ci nie daje spać? Nikodem też mi dzisiaj zrobił pobódkę przed 6 , ale właśnie ma drzemkę i ja idę rónież z tego skorzystać :-)

reklama
Czesc dziewczyny!
Jak dwupak byl tak jest, ech. Ale wczoraj nagle wieczorem zlapalo mnie uczucie jakbym miala goraczke, dreszcze i myslalam, ze mi glowa peknie, dziwne. Male sie w nocy znow ozywilo, cos mi sie zdaje, ze uzywalo pepowiny jako bungee :baffled:
A co u Was kochane? Jak mija niedziela? Tu pochmurnie i duszno, wiec znow niewiele pomyslow na spedzenie dnia. Mimo wszystko udanego dnia zycze! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry