reklama

Mamy z Austrii

No przed zakupem musimy Laure do środka włożyć [emoji14] ja muszę podotykać materiałów, popatrzeć na wykonanie itd. Cena raczej nie gra roli, jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka. Do tego jeśli po 18nastu kg trzeba kupić kolejny to na to samo wychodzi :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
My tez wlasnie jestesmy na etapie kupna fotelika narazie patrze na necie i czytam opinie joie bardzo dobra firma godna poleceniu. Ja osobiscie mam na oku fotelik cybex sirona chcemy fotelik obracany 360 stopni mega wygodna przy wyjmowaniu dziecka z samochodu i patrze za takim zeby bya pozycja pol lezaca do spania tylko ta cena 450€ no ale coz tylko musze go jeszcze na zywo zobaczyc i tez sobie Mie powkladac i zobaczyc czy jest ok. Kolejny moj typ to jest Römero i mokka wszystkie wlasnie obracane 360 stopni. Tylko wlasnie gdzie najwiekszy wybor fotelikow?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ten 360 stopni jak się zapina pasami? Bo chyba, żeby go obrócić to trzeba rozpiąć pasy nie? No bo jak inaczej? Chyba, że jest jakiś patent. Ale fakt obrócenie, żeby wyjąć dziecko fajne rozwiązanie. Cena jak fotelika Anet to jeszcze nie tak źle. Aż sobie popatrze hehe

Kurde zerkam na filmy z montażem i widzę że oni nie przypinają tych fotelików pasami [emoji33] chyba temu nie zaufam do końca... no przy dużej prędkości będę się trząść ze strachu, że cały fotelik odpadnie :D

Karola te foteliki sa na isofix i juz nie przypinasz pasami tylko dziecko w foteliku. Isofix jest duzo bezpieczniejszy niz pasy (podobno)
My mamy isofixa i jestesmy zadowoleni nic sie nie trzesie itd ;) zobacz sobie filmy montazowe fotelikow 360 stopni.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No Ola ogladałam te wszystkie, ale wczesniej jeszcze mnostwo innych i też zwykłych i musiało mi umknąć. Wiem właśnie, że bezpieczniejszy, ale jak widze te 4 "blaszki" co to w razie wypadku mają utrzymać to jakoś tak dziwnie hehe

Dziewczyny jak bylo u was z zabkami? Maly najlepiej zamieszkal by w nosidelku albo w chuscie... Caly czas ma piastke w buzi. Slini sie okropnie. Robi wiecej kupek niz zwykle. Chyba tez myslalam mial w nocy lekka goraczke chociaz termometr nic nie pokazal... Czasem pokaszle ale tak jakby symulowal... Sama nie wiem a jutro mamy szczepienie :-/

Anet ja juz w ciazy bralam slabsze leki ale nie wychodzilam wogole z domu przez miesiac... Wolalabym jednak chodzic na spacery z synkiem.. Poza tym na takiego szkraba sil potrzeba a wiosna czulam sie bardzo zle.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej hej. My się trochę posmarkaliśmy. Sąsiadka była z kolegą z grupy Eryka i nas zaraziła :hmm: Eryk zasmarkany i kaszlący, Oliver ma troszkę kataru, a mnie chyba też rozbierać zaczyna, głowa mi pęka.
Co do fotelików, to przy Eryku miałam Romer King TS, wtedy jeszcze o fotelach RWF nie słyszałam. Przy Olku chyba odłożymy i kupimy montowany tyłem, bo jednak w Austrii jest wyjątkowo wielu debili na drogach. Nie ma porównania w bezpieczeństwie, jeśli chodzi o ten montowany tyłem, a przodem. Z ostatniej grupy mamy dwa fotele Concrod Transformer z iso fixem i Cybex Solution bez isofixa. Też różnicy nie ma, bo nawet przy małym hamowaniu ten z isofixem trzyma się jak skała.

Karola, czyżbyś Fidellę na promocji kupiła?:laugh2:
Dziewczyny, powiedzcie mi jak jest z tymi nosidłami. W Polsce trąbią, że tylko dla dzieci siedzących samodzielnie, a tutaj z kolei mówią, że nawet trzymiesięczniaka można nosić bez problemu, o ile dobierze się do niego nosidło, czyli nie wsadzi się go chociażby w toddlera. I spotkałam się z tym, że nawet doradca tak mówił, który z wykształcenia jest fizjoterapeutą. :oo:
Wiem, że w Polsce jak sobie coś mamią, to terror wręcz wprowadzają, ale w tym przypadku, to tylko terror, czy jednak coś w tym jest?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry