reklama

Mamy z Austrii

Jestem Patrycja i mieszkam w Wieniu od 5 lat w sumie, z krotkimi przerwami na studia, ktore konczylam w Warszawie.
Wpeierw do Austrii przywiodlo mnie stypendium, a pozniej poznalam tutaj mojeo obecnego meza -> chyba niezbyt oryginalnie

O dziecko staramy sie juz prawie 2 lata i niestety nic z tego. W miedzyczasie porobilismy wszystkie mozliwe badania i u mego meza wszystko w porzadku. U mnie zas jeden jajowod niedrozny jask sie okazalo, a ponadto mialam 2 tygodnie temu mala operacje w celu usuniecia polipow i miesniakow. Nie wiem skad sie wziely, bo ja niby okaz zdrowia.
No ale coz, czego sie nie robi, zeby zobaczyc upragione 2 kreseczki.
Obecnie jestemy juz pacjentami Kinderwunschzentrum Goldenez Kreuz i najprawdobodobniej bede miec inseminacje we wrzesniu.
Ale sie rozpisalam

reklama
Vici podziwiam za chec pracy przy takim upale. Ja dzisiejszy dzien spedzilam u kolezanki na basenie:-) Marzenie taki dom z basenem.
Wczoraj dopadly mnie pierwsze bole nog spowodowane tym goracem:baffled: Pol dnia spedzilam moczac nogi w zimnej wodzie.
Poziomeczka wspolczuje. Biedne musicie sie niezle nameczyc. Ja chyba w jakiejs gazecie mialam cos na temat problemow z karmieniem. Jak jeszcze znajde to ci wysle. Moze akurat znajdziesz tam cos dla siebie.
Ptencer witaj. Trzymam kciuki za staranka
Zmykam, bo chyba burza do nas jakas sie zaczyna.

Hej dziewczyny! :-)
Wlasnie skonczylam prace i pora na mily wieczor z telwizorem :-D. Ostatnio mamy hopla na punkcie: "Two and a half men". Kupilismy sobie DVD i ogladamy serial od poczatku :-D.
poziomeczka: widzialam zdjecia na f-booku, ale Maja szybko rosnie. Dzis pewnie latwiej idzie nauka. Troche przerwy od upalow.
mb_1: chyba zobaczymy sie dopiero po terminie, ciezko z wolnym czasem i nie widac konca :szok:. Trzymam kciuki! Juz dwie mam zajete, bo zona kuzyna W. ma termin na 30.08. :tak:
ptencer: witam na forum! Ja tez sie juz jakis czas staram, wiec bedzie razniej. A po jakim czasie poszliscie do Kinderwunschzentrum?
Kathinka: dzieki za rady, bede musiala wybrac sie na te badania, gorzej z moj W. bo on to unika lekarzy jak moze :szok: Ale jak trzeba bedzie to zaciagne go sila :wściekła/y::-D.

Dzieki wielkie z przyjecie:-)
happy79: mniej wiecej po roku staran zaczelismy robic pierwsze badania, a do Kinderwunschzentrum trafilismy w sumie 3 miesiace temu, wiec mniej wiecej po 1,5 roku staran. Bardzo sie ciesze w sumie, ze sie tam wybralismy bo mniej wiecej wiemy w czym problem i co mamy dalej robic. Trzymam kciuki za Wasze staranka -> jak dlugo sie staracie?czy robiliscie juz jakies badania?

Poziomeczka odciaganie mleka moze pomoc jest w aptece jesczez taki proszek kurcze wypadlo mi z glowy jak sie nazywa pomagla mojej malej i to bardzo milchzuzker albo podobnie w wodzie sie to rozpuszyzc i daje

ptencer witaj no kciuki za dwie kreseczki trzymam

Witam jutro wolne i za przedpokoj sie bioer,juz poobklejalam co trzeba,dziurki zakleilam i jutro pelna para zobaczymy czy dam rade caly amchnac;-) Z ta paca w upale nie ma tragedii jezeli dbaja abym miala picie :-) W ciagu 5 godz wypijam chyba najwiecej ze wszytskich :-D No i zawsze to jakas odmiana.A w niedziele wieczorem na lody cala firma leci wiec trzeba bedzie jeszcze raz zajechac(juz szefowa wspominala)
ptencer i za was trzymamy kciukaski aby pokazaly sie 2 kreseczki.A w Ausrtii to jestesmy podobnie czasowo :yes:
mb_1 mam nadzieje,ze z nogami lepiej a moze nie tyle to upal co zblizajacy sie koniec dwupaku :-)

czesc dziewczyny!

ostatnie dwie noce byly okropne, Maja cala noc sie kreci, prezy i placze, pruka i widac, ze ma cos z brzuchem....... Juz zaczelam jej dawac od wczoraj cycka co dwie godziny, po jednym tylko, zeby sie tak nie krztusila mlekiem i tak lapczywie nie jadla. Ale w nocy jednak sie w tym cycku zbiera i juz w nocy sie znowu nachapala tego powietrza chyba....:no:

Mowie wam, juz naprawde nie moge. I taka pani pediatra powie ci na wizycie, ze wszystko w porzadku! no szlag mnie trafia.
ale rzeczywiscie z nia to taki problem, ze ona w dzien jest do rany przyloz, pieknie sie bawi, nie ulewa, nie wymiotuje, dobrze sie rozwija i nie ma zadnych innych dolegliwosci! tylko ten pierdzielony brzuch i gazy!
dalam jej np. czopka kminkowego na kupe, to wyobrazcie sobie, ze ten czpoek w ogole nie dziala. dopiero jak jej za dwa dni dalam pol glicerynowego to kupa poszla w minute...........

Juz naprawde nie wiem co to jest ale dzisiaj zasypiam na siedziaco.....

Kathinka, ty mialas takie problemy z malutka, masz jakiegos lekarza godnego polecenia, ktory by tego nie bagatelizowal? moze byc tez prywatnie. I co ten proszek takiego robi, o ktorym pisalas? Ja juz wszystkie sab-y i antiflat-y wyprobowalam, bez skutku!

ptencer, witam jeszcze raz i trzymam kciuki za powodzenie akcji fasolka. a i naszej happy razniej bedzie!

a ty, happy, marsz na badania!!!!!!!!!:angry:

poza tym musze sie uczyc i jest mi z tego powodu bardzo zle... jestem niewyspana i troche w dolku. ach............
no, to u mnie tyle:baffled:

Poziomeczko, a probowalas moze podac malej rumianek do picia-> podobno super dziala na male dzieci.
happy79-> koniecznie zaciagnij swojego na badania.Jak moj M. twierdzi, nie az takie straszne:-)
Jakbys mala jakies pytania o do badan na poczatku, to chetnie doradze:-)
U nas w poniedzialek spotkanie z doktorkiem w sprawie dalszej drogi postepowania.

Czesc dziewczyny,
U mnie zapowiada sie bardzo leniwa niedziela. Poki co tylko ja jestem na nogach, a tu juz po 10.
Happy po terminie tez mozemy sie spotkac. Tylko daj na pewno znac, jak bedziesz w St.Pölten.
Vici z nogami roznie bywa. Jednego dnia jest lepiej, drugiego gorzej. Co dziwne bola mnie stopy od spodu. Mija dopiero jak troche rozchodze, albo rozmasuje.
Do tej pory smigalam w japonkach lub adidasach. W piatek musialam zalozyc jakies inne buty, bo mialam firmowa impreze i co? Mialam wrazenie jakbym miala za male buty:szok: Mam nadzieje, ze to minie po porodzie.
Poziomeczka wyslalam Ci na priva to co znalazlam o kolce. Dodatkowo jeszcze znalazlam, ze ty karmiac powinnas unikac ciezkostrawnych potraw, napojow gazowanych, nadmiernie slodzonych, produktow z czekolady, potraw smazonych i wzdymajacych- brokulow, kapusty, fasoli. No i oczywiscie skonktaktowac sie z pediatra. Szkoda tylko, ze twoj bagatelizuje problem.

reklama
Witam wieczorkiem,

Wczoraj ja i W. dlugo rozmawialismy i jutro umawiamy sie oboje na badania. Ale i tak ciesze sie, ze mam mnostwo pracy, bo jak przychodzi @ to mi w glowie wciaz za duzo mysli krazy i coraz bardziej zalezy mi na tej ciazy... :-(
ptencer: dzieki, jak bede miala pytania to napisze :tak:
Dzis bylismy w Nö, bralismy udzial w oldtimer rallye :-), nie ma to jak aktywny wypoczynek! Pogoda niespodziewanie dopisala, auto i jedzonko rowniez. ;-)
Pozdrawiam i zycze udanego nowego tygodnia!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry