reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Witam poniedzialkowo.My w sobote sami bylismy bo mezus sie zapracowal a potem do znajomego polazl i wrocil...no nie wiem kiedy bo spalam :-DMaly mi padl wczesnie potem o 20 sie wybudzil ogladnal ze mna film i o 22 spac znowu poszedl bo i ja szlam.Ale za to w niedziele z rana tatus z nim urzedowal wiec wypoczelam sobie w lozeczku.
happy79 szkoda,ze @ przylazla no i zdrowka zycze.Zarejstrowalas sie juz u gina?jak tak to na kiedy?
Poziomeczka no to wymyslilas sobie sprzatanie ;-) nie przemeczaj sie tylko.I co ci sie tak tam nazbieralo,ze az tyle wywalasz :szok:
Beabea a jednak z tym mieszkankiem :-) no to oby bylo w takim razie skoro sie juz zdecydowaliscie.
I prosze mnie uswiadomic co to "Wäsche pakiet zamowiony?" bo ja ciemna i chyba nie kumam....
A i mam pytanko tak z ciekawosci przy jakiej wadze startowalyscie w ciazy??Ja przytylam w sumie dosc duzo bo 18 kg a potem dlugie lenistwo i jakos tych kg pozniej przybywalo i przybywalo az sie wzielam za siebie po prawie 3 latach :szok:

reklama
Vici
wäsche pakiet to taka gratisowa wyprawka dla nowonarodzonego dziecka od panstwa austriackiego:biggrin2:A w paczce sa ubranka dla dziecka,jakas maskotka,ksiazeczka,pare pieluch tetrowych,kocyk,plecak,probki kilku kosmetykow dla malucha-- to tyle co zapamietalam:tak:
Sa 2 wersje takiej paczki --dla calkiem maluszka i dla nieco starszego dziecka--do wyboru--dlatego zglasza sie wczesniej co bardziej pasuje mamie:tak:
I potem otrzymuje sie calosc w trakcie pobytu w szpitalu:tak:

Ja w pierwszej ciazy przytylam 11kg a wiec znosnie.Tyle tylko ze krotko karmilam i dziecko nie wyciaglo ze mnie szybko kilogramow,a potem to siedzenie w domu tak ze do swojej wagi nie wrocilam (67 kg) i teraz znow ciaza (po 9 miesiacach od porodu) no i jest mnie wiecej........
Teraz juz tak skrupulatnie jak wczesniej sie nie wazylam i mierzylam tak ze nie wiem dokladnie ile teraz przybralam....
Ja rozstepow na brzuchu tez nie mam ale kilka na piersiach-owszem (z 1 ciazy) bo teraz nic sie nowego nie pojawilo.A kurtka obcisla juz niezbyt to wyglada ale chyba sie juz przemecze,no chyba ze zamek sie rozejdzie:confused:

Dzieki za wyjasnienie:-) Ja cala ciaze w Pl prowadzilam wiec nie mam pojecia jak tu jest.No ale mam nadzieje,ze niebawem bede wiedziala :-D no ale to ciiii bo jesczcze pare miesiecy musze odpoczac.Co do rozstepow to mam na piersiach i na biodrach ale jakos mi nie wadza...cos tam zawsze mialam bo za szybko roslam .-/ No ale brzuszek gladziutki :yes:
No i malusio przytylas w ciazy 1 :yes: prawidlowo ale teraz rzadko sie teraz to zdarza z tego co rozmawialam z dziewczynami :-)

a bo cholera jasna spoleczenstwo konsumpcyjne jestesmy. ciagle cos sie kupuje a potem nie uzywa. Garnkow mam pelno i przyrzadow kuchennych, ktorych ani razu nie uzylam.
Jakies stare termosy i inne takie.

Dobra, skonczylam kuchnie!:happy2:
teraz tylko pouprzatac i miesc i zmyc! i gotowe!

Beabea, to malo przytylas, niezle!
Ja wazylam przed ciaza 68kg. Wzrostu mam 170. Bylo ok, a teraz wlasciwie te 15 kilo to raczej w brzuch mi weszlo. Brzuchol mam duzy, wszyscy mowia ze nieco za duzy. Ale za to dupa mi nie urosla :tak: Ja tam sie nie przejmuje moja waga. Podobam sie sobie i wygladam ladnie. Tak wiec wierze, ze te kilogramy wyjda razem z moja Maja :-p

a wlasciwie to juz sama nie wiem ile wazylam, bo ta elektroniczna waga pokazuje mi teraz 72 kg....
czyli albo tamta waga sie mylila o 10 kg, albo juz sama nie wiem.........:-(

Jeden termos proponuje zostawic :yes: na pewno sie przyda przy maluchu.Siostra mi polecila i dlugo z tego kozystalam:-) W termosie wrzatek a obok dzbanek z zimna woda i nie trzeba co chwila wody gotowac(herbatki,mleko modyfikowane itp) laczysz obie i masz akurat do podania.Oczywiscie codziennie swierzuchna woda do termosa.Wtedy ani podgrzewcz nie jest potrzebny(i tak jest niepolecany) ani za duzo pradu nie idzie czy tam gazu do zagotowania wody:yes:
Zreszta Beabea masz moze to wyprubowane??

niezly patent vici! Napewno skorzystam jak moja mala bedzie juz pic herbatki i mleko nastepne! Zawsze to alternatywa do tych wszystkich elektrycznych przyrzadow, do kazdej czynnosci inny przyrzad. Mozna zbankrutowac i zasypac sie znowu niepotrzebnym kramem.

No a ja mam dwa dobre termosy, tamten co wywalilam byl trzeci i beznadziejny ;-)
a jak wyprzacie buteli tak apropos?
jakims sterylizatorem czy w garnku?

Ja dostalam od siostry wyparzacz do butelek wiec mialam problem z glowy ,pelno tego na ebayu jak nie chcesz nowego kupowac.Zawsze tez mozna gotowac w garnku,sa tez wyparzacze do mikrofalowek ale nie wiem jak to dziala...
Ja zaczelam dosc szybko dokarmiac mlekiem bo maly sie nieraz nie najadal,mial jakies 6 tygodni jak sie zaczelo.Na poczatku malutko tak raz na dzien czy na 2 dni ale potem sie zaczelo coraz wiecej i termos szybko poszedl w ruch :-)

reklama
vici zdziwie cie ale nie uzywalam tego patentu z termosem:biggrin2: U nas termos byl w ruchu wlasciwie wtedy jak gdzies sie wybieralam ,np na miasto albo do znajomych,ale pewnie masz racje;-)
poziomeczka jesli chodzi o wäsche pakiet to zalezy co komu potrzeba:biggrin2:
Ja najpierw wzielam dla maluszka (choc te ciuszki byly w roznym rozmiarze nie tylko takie malusienkie) a teraz wezme dla starszego dziecka,bo na poczatek mam po Nikolce dosc szmatek ,co i mlodemu zaloze:tak:
Nie wiem dokladnie co w tym drugim bedzie,ale ze slyszenia --np.to plecaczek dla dziecka do przedszkola ( pewnie inne rzeczy mniej wiecej dla tego wieku) a wiec nie bede wersji pierwszej powielac:no:
Moze widzialas na miescie sporo mam ma przy wozku takie kremowe plecaki--to wlasnie te z pakietu:tak:nr1

Ja kupowalam sterylizator Nuka bo butelki tez mam tej firmy i pasuja idealnie.Najpierw gotowalam te butelki w garnku ale zostawal na nich taki osad z kamienia i te nadruki na butelkach szybko wyblekaly i to mnie strasznie wkurzalo i wreszcie kupilam ten sterylizator,a ze i butelki i smoczki sluza nawet dlugo zwl. jak 2 baby przyjdzie -to nawet sie przydaje-tak wyglada [FONT=&quot]NUK Sterylizator elekrtyczny od ręki Piaseczno (885289258) - Aukcje internetowe Allegro[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

Do góry