reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Hej dziewczyny!
Kurczak wyszedl, chociaz nie zle sie powygimnastykowalam przy tym... pensetka wyskubywalam resztki pior z udek! :szok: Pol godziny pozniej, nadal nie bylam zadowolona i w koncu zdjelam skorki... Pieklam w moim nowym czerwonym naczyniu z przykrywka, w ziolach i cebulce... mniam, mniam :-D.

Jesli chodzi o @ to nadal nie ma, ale brzuch boli jak na nia... :-(. Raczej nic na to nie wskazuje, ze tym razem sie udalo. Za to dzis znow kupilam czasopisma dla przyszlych rodzicow :eek:. Jak przebrne przez nie to z checia oddam dalej. :tak:

Wracam do pracy... z odglosami wiertarki w tle (remont trwa) :happy:

reklama
no i @ przyszla :angry::wściekła/y::angry:...
ale i tak mialam dzisiaj mily dzien... bylismy z W. nad Dunajem, odwiedzil nas 17,5 letni brat meza i oboje stwierdzilismy, ze najgorszy nastolatkowy czas juz minal! Milego weekendu!

Happy szkoda,ze @ przylazla a probowlakiscie juz z testami na dni plodne?Moze wtedy szybciej cos wyjdzie.Fajnie,ze dzionek udany i kurczak ostatnio wyszedl.Co do wieku szwagra to dobrze,ze majgorasze za nim ;-)

vici: testy wyprobuje w marcu... w polowie miesiaca zaplanowalismy sobie 3 dniowa wycieczke po Steiermark... moze jak troche wyluzujemy to cos wyjdzie ;-)
A pro po... co sadzicie o nowym wygladzie forum? Jak dla mnie... ok, ale literki moglyby byc wieksze, niestety bez okularkow sie nie obejdzie. :nerd:

hejka!
o kurcze, co tu sie porobilo.... Jakies nowe layouty, kolory i w ogole sie zdziwilam :confused:

juz widze, ze wolniej mi chodzi to forum na sluzbowym laptopie...:crazy:
ach.. kazde zmiany sa dziwne, trzeba sie przyzwyczaic.

happy, szkoda, ze @ przyszla.... ajajaj. No ale moze w tym Steiermarku cos wyjdzie. Kup testy, napewno nie zaszkodza a pomoc moga!:happy:

My bylismy pt-niedz wlasnie w Steiermarku, w Mariazell. Bylo bardzo fajnie, piekna pogoda. Mieszkalismy w prywatnej kwaterze, wjechalismy sobie na Bürgeralpe, to taka gora w tym wlasnie miasteczku. Narciarzy bylo duzo, my oczywiscie nie zjezdzalismy, ale moj mazus drunowaty postanowil zjechac na sankach. Byl tam szlak saneczkowy, owszem. Ale jego sanki jakies trefne byly i obil sobie cala lewa kostke! :angry: I teraz kustyka! Tak to jest jak sie stare zabiera za dzieciece sprawy, hihihihihi

Ale poza tym troche wypoczelam, choc spac w nocy nie moge. Nogi i rece tak mi spuchly, ze hej! Poza tym dretwieja mi strasznie w nocy. I mam takie uczucie jakby kosci palcowe u rak mnie bolaly. I kosci nog, kolana itd. Ojej....
Tak wiec frania, witam w klubie!:baffled:
A moja malutka to taka wiercipietka, ze nie wiem. Ale nie boli. Raczej milo jak sie rusza. Nie wklada mi nozek po zebra, jest delikatna!
Moglibysmy z mezem godzinami sie gapic na moj brzuch i zgadywac co to teraz akurat wystaje... rasia, nozia czy plecki, hihihihi

vici, ja nienawidze grjefrutow... wiec odpada...:laugh2:

milego dzionka, dzis znowu wiosna!:tak:

Wpadam tylko na chwile- wlasnie przywiezli mi 60 smoothies!! Gdzies wygralam, ale juz nie pamietam gdzie... Mniam, mniam, zapasik na caly miesiac!

Poziomeczka: Wlasnie do Mariazell wybieramy sie od 3 lat i jakos nam sie nie udaje... tym razem jedziemy do Graz (juz po raz 5) ale z tamtad bedziemy robic sobie calodniowe wycieczki po calej okolicy... moze uda nam sie odwiedzic fabryke czekolady?! Byloby super!

Dziewczyny, a czy wy do tych ruchow dzidzi to sie od razu przyzwyczailyscie? Moja kolezanka opowiada mi czasem takie historie... brrr, ale ona sama nie ma jeszcze dzidzi i panicznie sie tego boi.

no cos ty?! przeciez to swietne uczucie!:tak:
Ja przynajmniej uwielbiam jak moja mala sie rusza! Ja dosyc puzno zaczelam ja czuc, bo dopiero w ok. 24 tygodniu i bylam juz zaniepokojona. Ale potem to jak zaczela to nie przestaje do dzis. Wlasciwie kazdy miesiac to te ruchy sie zmieniaja, tzn. ich sposob.
Ja tam uwielbiam jej ruchy i bede za nimi chyba tesknila!

nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja ci mowie, nie sluchaj takich opowiesci od kolezanek, ktore w dodatku same jeszcze dzieci nie maja! :confused::-D

Ostatnia edycja:
hej
witam sie poweekendowo...
w sobote zabralismy sie za sprzatanie i zakupy tak ze zleciala bardzo pracowicie,a wczoraj po wczesnym obiadku pojechalismy na lono natury a potem na kawke do znajomych i tez szybko minelo:baffled:
Wreszcie marzec:biggrin2:i dobrze bo procz pogody poprawia sie tez nastroj.Dzis zaliczylam juz prasowanie,bo znow stos sie nazbieral,teraz coreczka spi a ja mam chwile dla siebie.
Mnie tez podobaja sie ruchy dzidzi i tez moglabym sie przygladac non stop brzuchowi.Do spania podkladam sobie rozne poduchy ale i tak mi niewygodnie...
Zmykam zaraz ziemniaki obierac na obiad i poczytac bo trzeba wolny czas wykorzystac:tak:
pozdrawiam

witam :-)
bozuchno tak blisko byc i wczesniej nie dawac znac to skandal!! Bierzcie mape i wklikac tam Trofaiach i dawac mi tu znac ale juz :-D Ja podjade na kawe albo i do mnie zapraszam,znaczy do nas :-D
Co do fabryki czekolady to mezus byl niedawno i mial chwilowy czekoladowstret tak sie najadl i nazlopal jej heheh.
U nas dalej wiosna pelna para,dzis to juz przesada na calego bo nawet w bluzeczce goraco bylo heheh.

reklama
no i co tu tak cicho od wczoraj!?

pewnie wszystkie dziewczyny spacerkuja.
Ja wlasnie wrocilam ze spacerku i musze brac sie za nauke, musze napisac taka jedna prace z logistyki.... Ale za oknem taka pogoda, ze nie chce mi sie do tego zabierac w ogole.

ale narazie zrobilam sobie soczek marchwkowo-jablkowy z sokowirowki i pije! mniam mniam!

ciekawa jak tam frania, cos sie nie odzywa... mam nadzieje, ze nie zaczela juz rodzic...:confused:
odezwij sie!

no masz racje vici, bylismy blisko ciebie. Ale wiesz, czlowiek jakis taki zapominalski i jak na dwa dni wyjezdzie to nie pomysli nawet. Moze keidys z dzidzia sie wybierzemy w lecie!

poza tym wszystkio mnie zaczyna bolec, rece jak buleczki i krzyz boli.... :baffled:
juz by mogla moja mala wylazic powoli.....

Do góry