Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Happy nic się nie przejmuj ja też miałam sklerozę
A FBH dostaniesz pewnie bez problemu. Ja żadnych zaświadczeń z PL nie musiałam zanosić. Miałam nawet gotowe wymeldowanie z PL itd. gdyby chcieli, ale nie było potrzebne. Jesteś tutaj, tu pracujesz, tu urodzisz dziecko itd. Jeśli nie masz jeszcze obywatelstwa to bedziesz musiała pewnie Anmelde dostarczyć. A jak z obywatelstwem malucha? Bo to też pewnie ma wpływ... mały kasztanek Anmelde... mieć nie musi
Kat_b pewnie chcą papiery z PL bo napewno chcecie też wyrównanie za wcześniejszy okres i muszą przeliczyć co i jak...
My wróciliśmy właśnie z BabyExpo. Mieliśmy iść wczoraj, ale szkoda było ładnej pogody
Mała zniosła dzielnie tyle czasu w chuście, że jestem w szoku! Hehe i wymacałam wszystkie tam i racja dużo bajerów jak ktoś kompletuje wyprawkę
Happy zadnych specjalnych dokumentow napewno nie bedziesz musiala miec z pl. Chlopak tu pracuje 12lat ja tu jestem niecaly rok i tylko podstawowe dokumenty dostarczalismy do finanzantu i odrazu nam przyznali na 5lat wiec zapewne w twoim przypadku tez tak bedzie
My wczoraj po wycieczce do wiednia dzis odpoczywamy, eh nie zdazylismy isc na babyexpo. Jak Rano z domu wyjechalismy to dopiero kolo 20 wrocilismy z powrotem. Mala nie przyzwyczajona do takich tlumow i byla tak ciekawa swiata ze za nic spac nie chciala Dnia mi na wszystko nie starczylo aa tam tyle fajnych sklepow macie tylko te kolejki do kasy to tragedia :/
Karolask no wlasnie do primarku wejsc nie zdazylam dnia mi braklo[emoji14]
Aa to my wczoraj wozek nabylismy dla malej bo strasznie nam sie spodobal[emoji14]tak sie koncza wypady do wiednia
Aa jeszcze wczoraj pogoda byla super az sie do domu nie chcialo wracac.. Mala tyle wrazen miala wczoraj ze cala noc przespala
Anitaka, no to ładnie rośnie Moja na szczepieniu mega płakała i potem na normalnej wizycie jak zobaczyła pokój i lekarz ją dotknął w nogi to odrazu wrzask był :/
Weekend jak zwykle zbyt szybko uciekł ale pogoda chociaż fajna była... jeszcze 2 tyg. i 2 tyg. urlopu w PL, ale jakoś mi się wcale nie chce jak pomyśle o tym całym pakowaniu małej itd. A potem jeżdżeniu po dziadkach i rodzinie...i jeszcze wesele mamy do tego więc napewno nie będzie nudno
Dziewczyny kupie tu gdzieś słuchawki wygłuszające sla takiego malucha, czy zostaje mi internet?