reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Witam my juz w domku:-) Komunia byla udala maly zebral tyle kasy,ze szok wszystkich ogarnal heheheh no ale chce caly pokoj umeblowac na nowo wiec ma co wydawac:-D
Co do siedzenia z dzieckiem to oni tu wlasnie podchodza,ze matak to w domu ma siedziec i koniec-masakra jakas.Ja tam uwazam,ze to trzeba lubiec i miec satysfakcje jeszcze jak tak sie siedzi.Ja siedzialam bo i jezyk i sama chcalam ale mam kolezanki co by w zyciu nie wytrzymaly i wracaly do pracy na pol etatu np.I popieram bo jak matka szczesliwa to i maluch tez:yes:
Poziomeczka gratki ogromne :-) Juz pisalam sms ale i tu powtorze,niech mala sie zdrowo chowa i oby sloneczko jej swiecilo cale zycie

reklama
mb_1: z tym siedzeniem w domu, to sie nie dziwie... tesciowie pochodza z Dolnej Austrii a tam to czas jakby 60 lat temu sie zatrzymal :szok:. A z tym sklepem internetowym: hmm... a skad maja wiedziec co Ty tam robisz... my mamy firme i nie wyobrazam sobie ze W.sam wszystko robi, po prostu nie bede rachunkow wystawiala... i tyle. ;-)No ale z drugiej strony, przez pierwsze miesiace to pewnie dzidzia bedziesz tak zajeta, ze nie bedzie czasu na nic innego, przeciez taki maly czlowieczek to na poczatku prawdziwa rewolucja. :-D

vici: witam z powrotem :-)

czesc dziewczynki!
witam szybciutko!

wielkie dzieki za wasze gratulacje. Fakt, 4 kilo zywej wagi nie bylo latwo wypchnac na swiat!
:szok:

ale dalam rade! bez znieczulenia i niczego!:baffled::rofl2::-D:szok:

bylo ciezko, nie powiem. Ale mazus spisal sie na medal, ja zreszta tez, hehehehe

w sumie porod trwal 10 godzin, rozwarcie z 2 cm na 10 cm w ok 3 godziny no a potem meczylam sie z parciem. opisze wam wszystko dokladnie jak juz sie troche wkrecimy w zycie z mala.
Jest piekna i slodka, mowie wam, takie cudo!

na poczatku mialysmy problemy z karmieniem, bylam w szpitalu do piatku, wiec prawie caly tydzien. poza tym miala zoltaczke i musiala byc naswitlana.
teraz juz wszystko super, jestesmy juz w domu ale wszystko jeszcze takie nowe i dziwne, musimy sie troche przyzwyczaic.
jak sie troche oporzadzimy to napisze wiecej.

teraz musze spadac dac cyca! :-D
buziaczki i postaram sie powrocic do was jak najpredzej!
buzka

Załączniki

• P1050418.jpg
    P1050418.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 49
  • P1050419.jpg
    P1050419.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 62
  • P1050430.jpg
    P1050430.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Witam i ja po weeckendzie,pogoda cudna az chce sie zyc :-) Dzis z tortem do przedszkola zawitalam,przez ta komunie umowilam sie z przedszkolankami ze wlasnie dzis bedzie bo nie bylam pewna jak sie wyrobie z czasem.Kwiatki w koncu musze tez posadzic w doniczkach za oknem bo dalej parapety mi zalegaja...ale z tym chyba jeszcze z tydzien poczekam albo i dwa;-)

Poziomeczka Maja jest cudna i jeszcze raz gratki dla was.Szpital sie przeciagnal ale super,ze juz w domku jestescie.Znajdujcie rytm i wracaj do nas :-)

Happy sama to kupilam spod do torta,bita smietane,brzoskwinie hehehe U mnie w piekarniku biszkopt nie wychodzi bo jest nieszczelnosc i opada pod koniec wiec nauczylam sie,ze kupienie spodow jest obowiazkiem.Torcik byl brzoskwiniowo-malinowy dzieciaki zachwycone objadly sie na maxa z tego co przedszkolanki mowily.Tylko zapomnialam foty machnac :-( no ale jeszcze jeden tort bedzie w sobote chyba bo znajomi przychodza z dziecmi.
Szkoda,ze @ przylazla...

reklama
hej dziewczynki
dziekuje wam za gratulacje! no to teraz czekamy na Bee:-)

moja mala oglada z mezem i siostra telewizje:-D
puscili vive a Majka sie gapi! :tak::-D

dzis bylam w krankenkasie zalatwiac sprawy.

mb_1, nie czytalam dokadnie wszystkich waszych postow ale cos chyba pisalas o Karenz i Kinderbetreuungsgeld. Karenz i Kinderbetreuungsgeld to rzeczywiscie dwie rozne sprawy. Karenz to cza, w ktorym nie pracujesz i opiekujesz sie dzieckiem. Czyli tzw. wychowawczy.
A Kinderbetr. mozesz sobie wybrac sposrod kilku modeli - to kasa, ktora miesiecznie dostajesz na dziecko.
i nie przejmuj sie baba i niech ci nie mowi ile ty masz zostac na wychowawczym!
ty sama najlepiej bedziesz wiedziec, ale to zdecydujesz, jak ci sie juz dzidzius urodzi!
a wiadomo juz plec wlasciwie? pytalam sie juz?

Beabea, jestes juz w mieszkanku? jakos nie mam czasu poczytac waszych postow.

u nas powoli coraz lepiej. powoli zaczynamy kumac, co nasza mala chce i kiedy i znajdujemy swoj rytm. Duzo z nia wychodzmy, zeby byla na powietrzu, wczoraj bylismy na naszej dzialeczce a potem na grillu u tesciow.

Moje sutki cierpia, mam nabrzmiale i bolace.... Musze uzywac jeszcze takich silikonowych nakladek do karmienia... Ach, ciezkie jest zycie matki...:baffled::tak: Ale piekne:-D

w szpitalu bylo dobrze. Pielegniarki sa porpostu super, takie zaangazowane i cierpliwe jak anielice! Ja bym juz te baby i dzieci pozabijala ;-) Polozne przy porodzie mialam dwie, moj porod byl dla jednej porodem egzaminacyjnym, bo wlasnie konczyla szkole. Druga to byla jej nauczycielka, starsza stazem polozna. Zajmowaly sie mna super, nie odstepowaly o krok, masowaly, zmienialam pozycje, naprawde super.
Jedyna wada tego szpitala to 4-osobowe pokoje.... Troche za duzo! Dzieci ciagle krzycza, matki chrapia, koszmar! Nastepnym razem wykupuje za oplata pokoj pojedynczy! jest mozliwosc.

no to narazie tyle ode mnie!

happy, szkoda, ze @ przylazla....! :angry: ale nie trac nadzieji!!!!

caluje was dziewczynki, mam nadzieje, ze zaczne zagladac bardziej regularnie!

Do góry