reklama

Mamy z Bradford

reklama
Monika - Ty sie tez ostatnio nic nie odzywasz? Jak po wizycie u lekarza i po usg? Maluszek pomachal Ci lapka, a moze czym innym ;-):confused: I czy juz ustalili ostatecznie Big Day? Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.

witam
mam dwa pytania
1. w jakim wieku wasze maluchy wystartowały ze staniem na nóżkach i próbami chodzenia z podtrzymywaniem?
2. zastanawiam sie czy młodego przykrywać już kołderką... jak narazie przykrywam go kocykiem i zastanawiam sie czy dać mu poduszeczke i kołderke:confused:
wczoraj po południu Alex siedział mi na kolanach i tak mi sie pręzył aby wstać, że musiałam go postawić, a działo sie to na moim brzuchu. w końcu już mnie wszystko bolało i postawiłam go na podłodze, trzymając pod paszkami... i zrobił pare kroczków:szok: jeszcze tylko nie wiedział co ma iść pierwsze głowa czy nogi ale zrobił:tak: czy to nie za wcześnie? jeszcze nawet nie raczkuje:sorry2:
9.30 mamy szczepienie i pewnie znów koło południa będzie ryk:wściekła/y:

witam dziewczynki z rana:-):tak::-)
no wlaśnie monika co u ciebie? jak sie czujesz?;-)
nefretete- mój mały ma teraz 10 m-cy i od miesiąca mniej więcej raczkuje i od jakiegoś czasu staje przy meblach ale jeszcze nie chodzi przy nich:happy:
dla twojego maluszka to chyba worek będzie najlepszy bo się nie rozkopie..ja już dosyć długo nakrywam mojego kołdrą..a na poduszce to śpi od 3 miesiąca,bo wcześniej na płaskim spał,żeby sie nie udusił w nocy w razie jakby się obrócił..
a w tym wieku jak twój synuś to normalne,że się pręży..za jakiś czas będzie spreżynował :-D:-D:-Da jaka radocha będzie dla niego:tak::-D
sorki za chaotyczność ale ja dopiero drugą kawkę piję,bo coś jeszcze śpię:baffled::baffled::-D:-D:-D

Hejka
Kasia8118 ja cały czas jestem, ale was tylko czytam, perturbacje z kompem c.d.
Nefretete101 moja tak wcześnie startowała. Potem przy meblach stała i w stojaku. Jak miała 6 miesięcy to jak ją łapałam za rączki z leżenia do siedzenia to ona na równe nogi. Ale nie pozwalałam jej za długo.
Marta84 fajna metoda. Mnie by się przydała bo Matylda mało mówi, pomimo 2 lat.
MarzenaM mnie się wydaje, że to prowokacja złośliwa. Też czasem buszuje po tych forach. Czesto są pytania czy moje dziecko jest geniuszem bo....

Cześć Aniteczka :-):-):-) ja pije pierwszą ale mam takie wielki kubki, że robią za dwa:-):-):-)

Hej dziewczyny
ja narazie w dwupaku ,ale jesli mi na kolejnej wizycie potwierdzą to juz niedługo bo okolo 10-15 marca na cesarkę ,
niestety dwa razy dziennie mam zastrzyki z insuliną ,we wtorek kolejna wizyta a w następny jeszcze jedno usg .:tak: by potwierdzić czy wszystko ok i czy już wyciągnąć juniora czy za chwilkę :tak:

Czesc dziewczyny!
Dzisiaj byla u mnie HV, zamiast przyjsc o 12 byla o 10. Na mieszkaniu taki syf:zawstydzona/y:mala na przebieraku cala zasrana. Myslalm, ze sie zapadne pod ziemie a ona do mnie, ze b. dobrze sobie radze - buhaha
nefretete101 - moja postawona na nogach sprezynuje i jest zadowolona, ale polozona na brzuchu swiruje, przebiera nogami i po 5 min zaczyna wyc. Od malego nie lubi lezec, teraz chce tylko siedziec.
roksanna1 - z tym gadaniem u dzieci to roznie bywa. Moj chrzesniak w wieku 20 mc mowil pelnymi zdaniami (jak dorosly):szok: a jego o rok starszy brat dopiero zaczynal sie brac za siebie:) Wyszlo tak, ze mlodszy go uczyl:-):-)
wlasie wpadla znajoma pozniej poodpisuje

Witam dziewczyny :-)
przepraszam Was ale nie bardzo mogę w tej chwili odpowiadać każdej z osobna:-(
zadałam tej mamie geniusza pytanie na forum " czy ona pisze to wszystko poważnie czy jest to taka prowokacja ?"

dostałam taką odpowiedź:

"No wiesz ... wszystko zalezy od rodzica. Moje dziecko odkad skonczylo roczek dostaje TYLKO i wylacznie zabawki edukacyjne. Takie, ktore mowia do niego jakie sa literki, cyferki, ksztalty i kolory. Ja poswiecam mu duzo czasu i siedze i bawie sie z nim, wiec nie widze nic dziwnego w tym, ze po kiluknastu miesiacach zabawy takimi zabawkami dziecko potrafi juz pewne rzeczy.
Nie wiem jakich masz znajomych i co robia ze swoimi dziecmi, ale dzieci moich kolezanek w identycznym wieku wszystkie umieja to samo, co moj maly i nie widze w tym niczego dziwnego. Co do jezykow sprawa jest prosta - Opiekunka mowi do malego po polsku, ja i maz po angielsku, a maz jak jest z nim sam to po francusku i wierz mi, ze maly lyka wszystko bez roznicy co to za jezyk.
Ja sobie postawilam za cel wychowac madre dziecko, a nie ciele gapiace sie w telewizor."

no co do nauki języka to może i w takiej sytułacji ma rację ale jak napisała, że dzieci jej koleżanek są takimi samamymi fenomenami to już nie wiem co jej odpisać, :no:

reklama
Czesc dziewczynki,

Ja tak na chwileczke. Babcia poszla z Maciusiem na spacerek do parku, to mam jakas godzinke dla siebie. Wskakuje zaraz pod kocyk z herbatka i mam zamiar sobie poczytac ksiazke :-)

Monika - to zalapalas sie na tutejsze normy skoro dali Ci juz insuline :-( To juz niedlugo zostaniesz po raz drugi mamusia :-) No i bedziesz wiedziala dokladnie kiedy. A jak Kuba sie czuje, chrypa mu juz przeszla?

Marta - oni zawsze tak mowia, taka ich angielska poprawnosc :baffled:

MarzenaM - ja bym sobie dala spokoj, dla mnie to jawna prowokacja, a jesli nie to pogratulowac takiego dzieciaka, tylko ze madre dziecko w dzisiejszych czasach to za malo, dla mnie istotne jest by sobie potrafilo radzic w roznych nieprzewidzianych sytuacjach i przede wszystkim mialo wlasne zdanie (nie ulegalo wplywom), a tego niestety z tych mowiacych zabawek sie nie nauczy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry