reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

reklama
sylwia.m strasznie ci wpolczuje,jak oni mogli to przeoczyc??? dobrze ze moglas miec ze soba Olivke a jak sie czujesz dzisiaj?
ania1218 witaj na forum!!!
kasia.j milego wypoczynku ci zycze!! no i oczywiscie duuuzo sloneczka ;-)
roksana
dziekuje slicznie za wszystkie rady,reszcie dziewczyn oczywiscie tez dzisiaj czuje sie juz lepiej Wczoraj bylismy zarejestrowac Nadie a pozniej pojechalismy na male zakupy i spacer do Wakefield S wzial sobie jeszcze kilka dni urlopu dzieki czemu moze mi pomoc,nauczyl sie nawet zmieniac pieluszki co znacznie ulatwia mi sprawe i wstaje do malej w nocy :-):-) Nadii brzuszek nie ustabilizowany raz jest dobrze a innym razemnie moze sie wogole zalatwic tylko steka napina sie i robi sie bardzo czerwona ale juz nie placze tak bardzo Jest tylko kolejny problem-sucha skora ale polecono mi kupic oliwe z oliwek wiec moze to zadziala
wy pewnie wszystkie na spotkaniu u asinki.z szkoda tylko ze pogoda nieciekawa bo asinka.z ma taki fajny ogrod z tego co pisala ale pewnie i tak bawicie sie dobrze a mi brakuje takiego spotkanka ale moze niedlugo :sorry:

:-D:-D:-DMojadzidzia jutro jest spotkanie u Asinki. Super że już trochę lepiej u Ciebie. A oliwa z oliwek podobno najmniej uczula, co ja gadam wcale nie uczula. I jeszcze zamiast pudru można używać mąki ziemniaczanej. A nie mówili nic że ta sucha skóra może być właśnie z uczulenia na coś? Nie znam się, ale jest chyba taka możliwość.
Ania1218 przepraszam ale Cie przeoczyłam ;-). Też witam Cię gorąco na forum.

Witam
Witam nowe kolezanki:-):-):-)
Ania1218 Ja tez jestem z BD2 ale Woods:tak:
Sylwiam rany co za wiadomość:szok::szok::szok:mam nadzieje ze sie dzisiaj lepiej czujesz
Kasiaj Zycze duzooooooo słoneczka:tak:Jak bedziesz wracać zapakuj trochę dla Nas:-)
Mojadzidzia tez stosowałm oliwe z oliwek ,pomogło ,tylko ze mała pachniala jak kuchnia włoska:wściekła/y:potem znalazłam oiliatum i chyba najbardziej pomoglo:tak::tak::tak:kupowałm krem z pompką do całego ciala i plyn do kąpieli ,troche to kosztuje ale zawsze mozesz poprosic lekarza o recepte.Ja sie dowiedziałm ale po 6 miesiącach ze tak mozna:angry:
Asinka Ja tez chetnie bym zawitała ,ale nie wiem czy masz tyle miejca:zawstydzona/y:
Nic ide gotowac obiadek ,moze pózniej wpadne

witam w ten ponury dzionek... a wczoraj bylo tak ładnie:wściekła/y:
Ania1218 ja rowniez witam na forum
Sylwiam szybkiego powrotu do formy Ci zyczymy
kasia.j udanego wypoczynku
Marta84 bardzo chetnie wybiore sie do parku... tylko jest maly problem bo nie znam jeszcze zadnego hehehehe a z dotarciem do Ciebie tez moge miec problem bo autobusow tez jeszcze nie obczaiłam;-):-D postaram sie zorientowac

CZeść

Nie wiem czy nie przesuniemy naszego spotkania na inny dzień wczoraj Ola była na placu zabaw i mój P pozwolił jej ściągnąć sweter i ją zawiało. NIe wiem czy ją postawię na nogi do jutra bo kaszel ma ogromny i gigant katar. A nie chcę żeby któaś z was lub Wasze pociechy się zaraziły od Oli. Nie dam rady je postawić do jutra więc może przełóżmy to może na środę w przyszłym tygodniu
Bardzo Was przepraszam aż mi głupio bo się już z wami umówiłam:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Hej!!!
Ale pogoda:wściekła/y: A niby zapowiadali upalne lato w Anglii. Ciekawe czy te pare dni ciepła to już było to?
mojadzidzia, roksanna1, jstysiak, nefretete101- dziękuje za powitanie.:-D
Doris- ja już jeżdzę autem w Anglii od jakiegoś czasu (ok. roku). Ale wcześniej mieliśmy małe auto a teraz kupiliśmy kombi i jakoś cięzko mi się przestawic. I w dodatku nie moge "wyczuc" sprzęgła i mam czasem problem żeby podjechac pod większą górke, a w Bradford takich nie mało. A cwiczyc nie mam za bardzo kiedy bo mój J jeździ autem do pracy i mam do dyspozycji auto tylko wieczorem lub w weekendy.
A czy Twój synek ma w klasie jakieś polskie dzieci?
Kasia.j- udanego wypoczynku. Ale zazdroszcze.
I mam pytanie do mam, których dzieci chodzą do polskiej, sobotniej szkoły. W jaki sposób przydzielają dzieci do grup? Po polsku czyli dzieci z jednego rocznika czy angielskim sposobem?
Pozdrawiam serdecznie:-)

jstysiak dzieki za rade,napewno przy najblizszej wizycie spytam mojego GP a tymczasem zobacze co moze zdzialac natura w czystej postaci :-D dzis mialam wizyte HV i rzekomo to jest calkiem normalny objaw u noworodkow :baffled:
roksana1 mi w szpitalu powiedzieli zeby w rzadnym razie nie stosowac pudru :eek: ja poki co tylko sudocremem smaruje ta malutka dupinke i skora jest najzdrowsza w tym miejscu,rozowiutka i nie schodzi :tak: achaaa,spotkanie mialo byc jutro... no chyba do nie konca jeszcze ze mna ok :-D
marta84 wlasnie HV powiedziala mi ze to baby blues i dala S uloteczki do poczytania jak ma mnie wspierac i teraz traktuje mnie jak uposledzona a ze mna wcale nie az tak zle-poki co :-D:-D:-D
pogoda fatalna a chcialam sie wybrac do asdy po te promocyjne pieluszki ktore polecila mi sylwia.m ale i tak pewnie pojedziemy bo musze kupic oliwe z oliwek i moje dziecko bedzie jak wloska salatka :-D:-D
asinka.z szkoda ze twoja mala sie rozchorowala mam nadzieje ze to nic groznego i jutro juz bedzie lepiej ;-)

Ja dzisiaj czuję się już lepiej:tak: Trochę jestem blada, szybko się męczę i potwornie boli mnie głowa ale daję radę:tak:

Roksanna na żywca, ale nie bolało tylko było troche nieprzyjemne:baffled:

Mojadzidzia Olivia też ma suchą skórę:tak: To chyba często się zdarza u noworodków. Póki co smaruję tylko oliwą z oliwek. Położna mówiła że skóra musi się naturalnie zregenerowac a oliwa jest najbardziej naturalna z tych wszystkich specyfików:tak: Już widzę efekty:tak:
Czy karmisz Nadię co 3 godziny, czy na życzenie??? Olivia najchętniej wisiałaby na cycku cały czas i trochę obawiam się że się przyzwyczai:baffled:

Ania1812 ja też Cię witam;-)

Kasia.j udanego urlopu i oby Wam pogoda dopisała:-)

reklama
sylwia.m Nadia w nocy budzi sie co 2.5-3 godzin natomiast w dzien raczej na zyczenie ale nie jest to jakos super czesto,czasami jak sie bardzo zdenerwuje to szuka cycha ale to pewnie dlatego ze my nie dajemy jej smoka i troche pocmokta i koniec Podnioslas mnie na duchu z ta sucha skorka bo ja wczoraj przy Nadii kapieli plakalam z tego powodu :confused2: strasznie ci wspolczuje ze sie zle czujesz,jak oni mogli to przegapic? zycze ci goraco abys jak najszybciej doszla do siebie ;-):tak:

Do góry