reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

ragazz witam na forum
chyba mieszkasz gdzies blisko mnie ja mieszkam na frizinghall a dokladniej niedaleko apteki jesli mialabys kiedys ochote sie spotkac to daj znac:)
graziul kornelka juz czuje sie dobrze wiec daj znac jak bedziesz miala czas na kawke:)

mi brzusio ostatnio strasznie szybko rosnie dopiero polmetek a ja juz mam wiekszy niz w ostatnim miesiacu pierwszej ciazy ale na szczescie przytylam tylko 2 kg wiec nie jest tak zle. wczoraj kupilam soczewki kontaktowe po raz pierwszy w zyciu kolorowe i w sumie jestem bardzo zadowolona tylko Ł marudzi ze jak nie ja wygladam.
dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was ma moze mieszkanie albo dom z Yorkshire Housing? ja wlasnie wypelniam wniosek o dom i ogolnie jestem z nich bardzo zadowolona bo jeszcze nie wyslalam wniosku a oni juz przez emaile pytaja czy dalej jestem zainteresowana.chcialabym tylko wiedziec czy potem tez sie tak dobrze spisuja?
w koncu odezwali sie tez do mnie z Accentu wpisali mnie juz na liste oczekujacych na bd5 no i mam czekac na spotkanie.
kurde oby to wszystko szybko sie potoczylo bo nasze mieszkanko wola o remont a nie mamy zamiaru robic mieszkania landordowi...pod koniec listopada jedziemy do polski ale niestety tylko na weekend bo mezus nie dostal urlopu :/juz nie moge sie doczekac bo bardzo stesknilam sie za polska.
troszke sie rozpisalam...uciekam bo mala w kibelku urzeduje ,pewnie znowu sobie kapiel w sedesie robi

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Babeczki:-)
Troszke mnie tu nie bylo ale to z wiadomych przyczyn... maz mial caly weekend wolny:tak::tak::-)
Ale juz nadrabiam:-)
Wiec weekend minal szybciutko i przyjemnie oby wiecej takich dni:tak::tak:

Regazz witaj na forum:tak: Pisz z nami czesto gesto i napewno znajdzesz towarzystwo dla Siebie:tak:
M02... trzymam kciuki zeby z domkiem poszlo szybko i bylo wszystko ok:tak: a jesli chodzi o Yorkshire Housing to ja niestetty nie pomoge bo zupelnie sie na tym nie znam:no:
Monika ja chetnie tez bym sie do Ciebie wybrala ale niestety czwartek mi nie pasuje. Ewnentualnie sroda ale to dopiero ok 11;30 bo mamy play grupe:tak:Ale jesli wiekszosc bedzie za czwrtkiem to trudno postaram sie nastepnym razem hihi;-) A Twoja niunka jest naprawde sliczniutka:tak::tak:
Asinka wspolczuje przejsc z mezem. Moj odpukac nie jest wcale taki zly jak o nim niektorzy mysla:tak: w niedziele jak ma wolne to w 99% procentach on robi obiady i sam potrafi sie wziac za sprzatanie jak nawet nic mu nie mowie:szok::szok::tak: Aha no i nie wspomne ze codziennie zmywa po obiedzie:-p Ale go nachwalilam oby tylko tego nie przeczytal bo obrosnie w piorka:-D:-D Cierpliwosci kochana do Twojego;-)
Nefretete zazdroszcze imprezki. My juz dawno nie bylismy na zadnych baletach:no:
Zaneta jesli chodzi o spotkanie u Ciebie to w przyszlym tygodniu akurat pasuje mi kazdy dzien (sroda ok11;30 play grupa) wiec dostosuje sie do wiekszosci:tak::tak:

Kurczaczki skonczyl mi sie podglad i nie wiem co jeszcze napisac:baffled:
Aha Graziul to chyba Ty sie pytalas jak u ksiedza:sorry: Wiec ksiadz super normalny gosciu naprawde nie spodziewalam sie, jestesmy zadowoleni bo wszystko z nim da sie zalatwic:tak: no Ale nie obejdzie sie bez nauk:sorry: w skrocie zeby moc zajmowac sie Vicky w tym czasie moj bedzie chodzil teraz na nauki od soboty a ja dopiero na wiosne:szok: Ale co tam damy rade:-D:-D
Ok uciekam do mojej gwiazdy:-)
Aaaaa Sylwiam co z Toba? gdzie sie podziewasz??;-)

Hej:-)

Moja gwiazda poszła spać, starszak ogląda bajkę więc mam chwilkę na kawkę i BB w spokoju:tak: Olivia jak widzi że siedzę na kompie to od razu pakuje mi się na kolana, o ile poczytać da się wtedy bez problemu (pod warunkiem że mi nie kliknie na coś:sorry:) to z pisaniem mam już problem.
Dzisiaj wstała bardzo wcześnie jak na nią bo o 6, ale dała mamie jeszcze pokimać na jedno oko do 7.30:tak:
Sobotnia imprezka baaaaardzo udana:tak: Chociaż nie zapowiadało się bo cały dzien marnie się czułam, byłam zmęczona i miałam okropny ból głowy. No ale moja kochana siostra zlitowała się nad siostrą pijaczką:-D i przyszła do nas na noc więc mieliśmy z mężem wychodne bez dzieci:tak::tak::tak: Ale było super, kupa śmiechu i o 1 czy 2 wylądowaliśmy w Bradford na baletach:szok::szok::szok::-D
Wróciliśmy o 4:szok:

Agaam
super, że udało Wam się załatwić te nauki właśnie w takie sposób:tak: A z którym księdzem mieliście spotkanie?? Bo ja z ks.Krzysztofem chodzę na ang do collegu:-p:-D

m02...nie znam tego housingu więc nie pomogę. A czy u Was płeć jest już znana?? bo cos nie kojarzę:sorry:

Ragazza
witaj:-) Fajnie, że do nas dołączyłaś:-)

Monia, Żaneta ja też chętna na kawkę zawsze i wszędzie:-D Dostosuję się do większości:tak:

No i nie wiem co jeszcze napisać. Marcel ogląda "auta" i ciągle każe przewijać sobie na wyścig na początku:-D

hejka
ja jestem dzisiaj do 13 skazana na siedzenie w domu bo maja przyjsc sprawdzac fire alarm:wściekła/y::wściekła/y:a mialam ochote sie do miasta ruszyc,bo malemu musze kupic body i ze 2 pary dresow do bieganaia po domu,no i farbe obejrzec do sypialni bo w weekend bedzie malowanko:-)aaa zapomnialam sie wczoraj pochwalic,moj mlody zawolal kupe na kibel!!!musze teraz sie za niego zabrac bo coraz czesciej siada sam na nocnik,zeby mu sie tylko nic nie odwidzialo:-Da jak gada juz fajne:-Dpekamy ze smiechu:-D:-D
doris-mi jest obojetne,w sumie to nawet lepeij bedzie jak wpadniecie we wtorek,albo srode,bo po malowaniu bede miala troszke roboty,bo w sobote niby a ma sie zabrac za sypialnie,wiec zejdzie mu pewnie caly dzien a w niedziele mamy jechac do manchesteru to nawet nie bede miala kiedy chaty ogarnac:zawstydzona/y:
agaam-ciesze sie ze ci pasuje:-)dobrze ze ksiadz spoko bo to jest bardzo wazne,ja juz przezywam jak mala ochrzcimy bez slubu,bo z mlodym sie jakos upieklo a teraz drugi dzidzius to ciekawe czy problemu nie bedzie,najwyzej w innym kosciele bedzie chrzest.
regazz-witaj na forum no i pisz czesto to sie szybciutko wkrecisz;-)
m020...-ja rowniez nie pomoge z housingiem,zadnym,bo stracilam nadzieje ze kiedys sie do mnie odezwia:-D:-Dale narazie mi dobrze tu gdzie mieszkam,wiec poczekam cierpliwie:-)
monia22310-ja tam jestem wolna w tym tyg,wiec tez mi pasuje,ale tak jak napisala kasia,ze lepiej jakby sie nas zebralo bo we 2 to nie ma co glowy zawracac:-D
jejku i codziennie ten sam dylemat,co na obiad:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:szlak mnie trafia z tymi obiadami.dobra bo gadzina mi juz wlazi na kolana,do pozniej.:-)

hejka,troche mnie nie bylo i tyle czytania .My mielismy dzis ciezki poranek ,o ile mozna tak nazwac godzine 3,4,5 :-:)wściekła/y: D zrobil sobie przerwe w spaniu.....
zaneta -ja w tym tyg.obiady zaplanowane ,ale mysli o nich tez mnie dobijaja :tak:
asinka -ja na szczescie na G nie mam co narzekac ,czasem wkur** jak to chlop ,ale na co dzien to aniol :-D
m02....-ja mam dom z YH ,ale nie wiem co mam Ci napisac -sa spoko.
Ja wczoraj mialam wizyte u poloznej (mam nowa )i znowu jestem niezadowolona :-:)wściekła/y:.Cokolwiek mowie ,ze boli mnie brzuch czy plecy ,ona na to -to dziecko sie rusza i tak cie kopie .Dobrze ,ze juz tylko 2 miesiace zostaly ,bo w d***e mam ta cala polozna i jej opieke .

47
renuska
a jak dlugo czekalas na dom po zlozeniu podania?
sylwia.m niestety jeszcze nic nie wiemy w piatek byl skan ale dzidzka tak sie wiercila ze nawet jej zbadac nie mogla. za dwa tygodnie mam nastepny i mam nadzieje ze tym razem cos sie dowiem,bo chcialabym juz wiedziec czy bede musiala ubranka kupowac.

zapomnialam napisac ze w koncu znalazlam sobie plaszczyk na zime dokladnie taki jaki chcialam Mezus obiecal ze w sobote pojdziemy kupic wiec jestem happy bo od miesiaca szukalam czegos takiego:)
przed chwilka listonosz przyniosl ubranka dla malej z ebaya,dalam funciaka za 5 par spodni,bluzeczke,sukienke i spodniczke wiec bylo warto ciesze sie bo juz spodenek malej na zime starczy,teraz tylko jakas bluzeczke i czapke musze jej dokupic i bedzie komplecik

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.

W takim razie zapraszam w czwartek. Nie wiem tylko o której Wam pasuje. Może ok 12? Będę na Was czekać Przybywajcie tłumnie:)

Teraz już mykam, bo mała śpi więc zabiorę się za obiad.

Pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny to znowu ja. Przyszlam sie wyzalic. Moja Lenuska miala dwa tyg temu biegunke, poszlam z nia do lekarza ale koles powiedzial, ze czasem tak dzieci maja i kazal zmienic mleko tymczasowo na sojowe i na bank przejdzie. Oddalismy tez probke kalu malej do zbadania. Biegunka przeszla, juz o niej zapomnialam. Do dzisiaj. Przyszedl list ze mala miala / ma salmonelle.:szok: Pierwsze co - telefon do przychodni, a oni tam nic o tym nie wiedza, bo do nich wynik jeszcze nie przyszedl. Masakra. Babka oddzwoni do mnie pozniej. Naprawde nie wiem co o tym myslec. Przeciez czysto mamy w chacie, ciuszki malej piore i prasuje w wyskoich temp, odzdzielnie. Nie je jeszcze ani miesa ani jajek. Zadnych zabawek nie ma uzywanych. Ma dopiero 6 mscy. Szok! Nie wiem skad te bakterie. Lekarka zasugerowala, ze najczesciej dzieci lapia salmonelle z wozkow w supermarketach. I faktycznie dzien przed tym jak mala dostala biegunke bylismy w Tesco i mala pierwszy raz jechala sobie w wozku na zakupy. Chyba faktycznie tam musiala ta bakterie zlapac. Nie wiem co teraz. :-( Czuje sie podle, bo przeciez wszystko robie dla malej najlepiej jak potrafie, a mimo to takie chorobsko sie do niej przypetalo.

Ehhh, wygadalam sie. :-(

Maly update - oddzwonila do mnie lekarka. Powiedziala, ze skoro mala sama zwalczyla infekcje, to nie beda jej podawac antybiotykow. Mleko sojowe jeszcze przez tydzien, a potem powoli wprowadzac normalne. Powiedziala tez, ze dzieci, ktore sa na codzien pozbawione bakterii np z powodu manii sprzatania mamy, kiedy zetkna sie z nimi np w duzych skupiskach ludzi itp bardzo szybko je lapia. Czyli masz syf w chacie - niedobrze, masz czysto - jeszcze gorzej. Nie kumam juz.

Ostatnia edycja:
hej:-)
ja sie tez przez jakis czas zawiesilam i nie pisze, bo ostatnio jakies nerwy mam na wszystko i mnie nosi-do dzis:-) tak wiec wrzucilam na luz:-D
wczoraj postanowilam zrobic ciasto czekoladowe z dodatkiem buraka z programu "gotuj i chudnij'' majacym ma celu pokazanie jak sie robi rozne dania w wersji 'light' no i zakupilam wszystkie produkty /specjalne cukry, miody i czekolady/ i dzis to ciacho musze wyrzucic do smietnika. bylam tak zla:wściekła/y: ale coz. ochyda. a wiecie co jest najgorsze, dalam sprobowac nikoli, bo sie domagala i jak mi pawia puscila:szok: szok

za to dzis gotuje pakistanskie dania:-D:-D:-D:-D mam przepisy i przyprawy i powiem wam ze narazie mi niezle idzie:-p

ragazza- ja mieszkam na bd9. na heaton area.niedaleko szpitali. witaj na forum

Ostatnia edycja:
reklama
Ragazza nie obwiniaj się, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. Dobrze, że Lenka ma silny organizm i poradziła sobie z tym paskudztwem:-)

Koleżanki moje sympatyczne jutro po play grupie czyli o 11.30 wybieram się na kulki na bd4. Jak ktoś jeszcze ma ochotę to zapraszam ( o ile można zaprosić na nie swoje kulki:-D)

Do góry