reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

doris - ja tez sie zastanawiam nad tym szczepieniem teraz. Dostalam dzis list w tej sprawie z przychodni, tyle, ze dotyczy mnie. B uwaza, ze powinnam sie zaszczepic. Ja mam watpliwosci, boje sie jakis komplikacji po, albo wplywu tej szczepionki na dzidzie. Ale z drugiej strony jak zachoruje, to tez moze byc nieciekawie.

Ja się nie będę szczepic na 100%.:no: Gdybym nie byla w ciązy to co innego. A tak to skad wiadomo jakie skutki uboczne bedzie ona miala dla dziecka, skoro tych szczepionek na kobietach w ciązy nikt nie badal. a nawet jak juz jakies laski w ciazy je braly to pewnie dziecka jeszcze nie urodzily, wiec ja nie ryzykuje. W razie jak bys miala swinska grype, to co najwyzej dadza ci ten inhalator - jego przynajmniej tylko wdychasz, a nie że ci cos domieśniowo podaja. :tak:

reklama
olcia_room-ja tez mialam zdiagnozowana swiska grype.bralam tamiflu i czulam sie jakby ktos mnie przezul i wyplu-to lek na bazie narkotyku.chorowalam 2 tygodnie.czulam sie okropnie.mnie tez nie chceili widziec w przychodniu,a jak poszlam do szpitala (moj R uslyszal w radiu ze nastepna osoba w uk zmarla na swinska grype) to byli w szoku-ze wogi=ole przyszlam. rozmawialam z lekarzem w szpitalu i pytam sie -skad wie ze mam swinska grype?? nie moga przeciez stosowac tego leku na chorobe ktorej nie wiedomo czy mam.a ona mowi: pamietam te slowa do dzis: z tych objawow co ceraz czytam moge ci powiedziec masz swinska grype.:szok: zapytalam a gdzie badania krwi?? i wogole,mowie ze w pl sa izolatki badania.a ona tylko wzruszyla ramionami.debile. gdybym wiedzila ze tak sie bede czula po tym leku to odrazu bym poszla po duomox do polskiego slepu

olcia_room-ja tez mialam zdiagnozowana swiska grype.bralam tamiflu i czulam sie jakby ktos mnie przezul i wyplu-to lek na bazie narkotyku.chorowalam 2 tygodnie.czulam sie okropnie.mnie tez nie chceili widziec w przychodniu,a jak poszlam do szpitala (moj R uslyszal w radiu ze nastepna osoba w uk zmarla na swinska grype) to byli w szoku-ze wogi=ole przyszlam. rozmawialam z lekarzem w szpitalu i pytam sie -skad wie ze mam swinska grype?? nie moga przeciez stosowac tego leku na chorobe ktorej nie wiedomo czy mam.a ona mowi: pamietam te slowa do dzis: z tych objawow co ceraz czytam moge ci powiedziec masz swinska grype.:szok: zapytalam a gdzie badania krwi?? i wogole,mowie ze w pl sa izolatki badania.a ona tylko wzruszyla ramionami.debile. gdybym wiedzila ze tak sie bede czula po tym leku to odrazu bym poszla po duomox do polskiego slepu

Ja musze przyznac, że ten lek który ja bralam - relenza byl bardzo dobry, pomogl mi juz po 3 dawce w sumie, tylko, że ja go pozno zaczelam brac. Nie chcialam go wziasc, bo sie balam, że zaszkodzi dziecku, aż moj maz zadzwonil do GP, żeby mi cos powiedzieli zebym to wziela w koncu. :zawstydzona/y: Nastraszyli mnie, że to smiertelna choroba, i że wysoka goraczka jest bardzo grozna dla plodu, szczegolnie w pierwszych tyg ciązy bo moze prowadzic do poronienia. :cool:

U mnie w pracy taka laska tez miala swinska grype i odmowila brania tych lekow - juz drugi miesiac nie ma jej w pracy, bo jako powiklania dostala zapalenia oskrzeli i opon mózgowych. Wiec ja juz wolalam chyba brac ten lek.

Ostatnia edycja:
olcia_room-kazdy oraganizm jest inny.inaczej reaguje na leki.moim zdaniem to bez sensu-glupota stawiac diagnoze i to w dodatku tak powazna jezeli nie ma przeprowadzonych badan.to tak samo jakby mogli dawac ludziom skarzacym sie na bol w plecach leki na gardlo.tymbardziej kobiety w ciazy powinny byc pod szczegolna opieka lekarza/a nie wizyta na telefon/ nbo tu chodzi o dwa zycia.
pozatym tu kazdemu bez wyjatku ,kto ma temperatyre,bol w plecach daja leki na swinska grype
tu jest stronak warta przeczytania
http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/24881/Wzieli-Tamiflu-a-teraz-grozi-im-udar

Ostatnia edycja:
olcia_room-kazdy oraganizm jest inny.inaczej reaguje na leki.moim zdaniem to bez sensu-glupota stawiac diagnoze i to w dodatku tak powazna jezeli nie ma przeprowadzonych badan.to tak samo jakby mogli dawac ludziom skarzacym sie na bol w plecach leki na gardlo.tymbardziej kobiety w ciazy powinny byc pod szczegolna opieka lekarza/a nie wizyta na telefon/ nbo tu chodzi o dwa zycia.
pozatym tu kazdemu bez wyjatku ,kto ma temperatyre,bol w plecach daja leki na swinska grype

Też uważam za kretynizm ich diagnozy na telefon. Tylko wiesz, ja wiedzialam że nie mam normalnej grypy. Normalna grypa nie rozwija sie w 40 min, łacznie z kaszlem jak przy zapaleniu pluc i gorączka 41 po podaniu paracetamolu. Mialam kilka razy normalna grype i uwierz roznica w postepowaniu choroby byla ogromna. Poza tym u mnie w pracy lacznie na ta grype zachorowalo 70 osob :szok:, wiec juz wszyscy wiedzielismy jak sie objawia. A zaczelo sie od wakacji jednego kolesia w Meksyku. :no:

Agnieszka Uk dobrze ze do nas zajrzałas , czasami takie napisanie i wyrzucenie z siebie złosci i opisanie doła duzo pomaga:tak:
Przytycie sie nie martw bo idzie zima , a na zime kazda z nas przybiera.
Tabletki maja bardzo duzy wpływ na nastroj , jak brałam Jasmin to miałam takie wybuchy , i podobnie jak u Ciebie obrywały dzieci:-(
Co za policja przeciesz ja tam byłam:dry::dry:cos przegapiłam? Roksanna opowiadaj!

agnieszkaUK - Tamiflu nie jest tylko lekiem na swinska grype,ale ogolnie jest lekiem na grype i ztego co wiem nie jest on na bazie narkotykow . Z jednym sie moge zgodzic ma bardzo duzio skutkow ubocznych. Ja mialam grype i pomoich objawach stwierdzili, ze to nie swinska wiec nie jest chyba tak zle z ta diagnoza;-)

roksanna1-o co chodzi z ta policja:confused::confused::confused:
moje dziecko padlo nareszcie moze pospi chociaz chwilke a ja do ogrodka:tak::tak::tak::tak:

reklama
agnieszkaUK - Tamiflu nie jest tylko lekiem na swinska grype,ale ogolnie jest lekiem na grype i ztego co wiem nie jest on na bazie narkotykow . Z jednym sie moge zgodzic ma bardzo duzio skutkow ubocznych. Ja mialam grype i pomoich objawach stwierdzili, ze to nie swinska wiec nie jest chyba tak zle z ta diagnoza;-)

roksanna1-o co chodzi z ta policja:confused::confused::confused:
moje dziecko padlo nareszcie moze pospi chociaz chwilke a ja do ogrodka:tak::tak::tak::tak:

Marta ale u mnie na BD9 pada.:cool: A u Ciebie nie, ze chcesz sie do ogródka wybrac???:szok:

Do góry