reklama
nefretete101
Fanka BB :)
misska i jak było w Polsce na wyjeździe?:-)
nie koniecznie w złych okolicach sa te domki socjalne... ostatnio byłam w małym miasteczku pare kilometrów od Doncaster na osiedlu gdzie właśnie były prawie same chaty socjalne (moj kochany tam pracował przy remontach tych chat), miałam okazje zobaczyć jak to wygląda i powiem szczerze, że lepiej niż niektóre chaty do wynajęcia i okolica była ładna. może akurat ja trafiłam na domki w których mieszkali ludzie dbający o porządek. miasto przeprowadzało im remont w łazienkach i kuchniach... fakt że robili to angielscy robotnicy nie przyprawiał o zachwyt, aczkolwiek było miło i czysto. poza tym jak bym już dostała jakąś chate socjalną to już bym sie z niej nie wynosiła,a więc mogłabym sobie zrobić remont aby bylo wszystko tak jak ja chce... po prostu urządziłabym ją po swojemu, czego np nie moge zrobić w chacie gdy wynajmuje.
aska0901 powodzenia z przeprowadzką, oby poszła gładko:-)
nie koniecznie w złych okolicach sa te domki socjalne... ostatnio byłam w małym miasteczku pare kilometrów od Doncaster na osiedlu gdzie właśnie były prawie same chaty socjalne (moj kochany tam pracował przy remontach tych chat), miałam okazje zobaczyć jak to wygląda i powiem szczerze, że lepiej niż niektóre chaty do wynajęcia i okolica była ładna. może akurat ja trafiłam na domki w których mieszkali ludzie dbający o porządek. miasto przeprowadzało im remont w łazienkach i kuchniach... fakt że robili to angielscy robotnicy nie przyprawiał o zachwyt, aczkolwiek było miło i czysto. poza tym jak bym już dostała jakąś chate socjalną to już bym sie z niej nie wynosiła,a więc mogłabym sobie zrobić remont aby bylo wszystko tak jak ja chce... po prostu urządziłabym ją po swojemu, czego np nie moge zrobić w chacie gdy wynajmuje.
aska0901 powodzenia z przeprowadzką, oby poszła gładko:-)
Oj w Polsce bylo suuuuper i wcale nie chcialo mi sie tu wracac
No ale musimy przemeczyc sie jeszcze kilka miesiecy:-( Pogoda byla swietna, maly super grzeczny i zadowolony z tego ze tyle sie dzialo w okol niego
Chrzciny sie udaly , wesele szwagierki rowniez wiec sie wybawilismy za wszystkie czasy
Teraz musze sie ogarnac po przylocie...bo walizki czekaja na rozpakowanie

Teraz musze sie ogarnac po przylocie...bo walizki czekaja na rozpakowanie

nefretete101
misska to super ze wyjazd sie udał:-) dużo czasu juz wam nie zostało, bez problemu dacie rade wytrzymac do marca... czas bardzo szybko tu leci:-)
aska0901 dla mnie najgorsze w przeprowadzce jest generalne sprzatanie nowej chaty i rozpakowywanie gratów... teraz jak bysmy mieli sie przeprowadzac to trzeba by było tira zamówic
postanowiłam, że dzisiaj albo jutro udam sie do colegu sie zapisac na angielski.... wkoncu trzeba sie troche douczyc... jak tak siedze w domu to juz coraz wiecej zapominam...moze jeszcze jakis inny kursik sobie zrobie-zobaczymy
aska0901 dla mnie najgorsze w przeprowadzce jest generalne sprzatanie nowej chaty i rozpakowywanie gratów... teraz jak bysmy mieli sie przeprowadzac to trzeba by było tira zamówic

postanowiłam, że dzisiaj albo jutro udam sie do colegu sie zapisac na angielski.... wkoncu trzeba sie troche douczyc... jak tak siedze w domu to juz coraz wiecej zapominam...moze jeszcze jakis inny kursik sobie zrobie-zobaczymy
nefretete101
no to rzeczywiście landlord w porządku
jeśli można wiedzieć to co sie stało w kuchni że 2 tyg za free dostaliście? my już odmalowaliśmy pół mieszkania ale na zwrot kosztów nie mamy co liczyć. agencja nam sie nie zgodziła na inny kolor niż magnolia...dlatego lipa bo pomalowaliśmy zupełnie inaczej

reklama
aska0901
wiesz co do malowania scian my tez mozemy tylko na magnolie inne kolory nie wchodza w gre. kiedy sie wprowadzalismy byla woda na podlodze w kuchni moj landlord zapytal czy to posprzatam <ta woda byla z bojlera ktory ukradli wczesniej zaraz przed nasza przeprowadzka>ja sie zgodzilam w sobote przyjechalismy posprzatalam kuchnie w niedziele bylo znowu duuuuzo tej wody kojeny raz posprzatalam. budze sie dzis rano a kuchnia plywa wod do kostek napisalam ze ma byc natychmiast<byl za 10 min> i zdziwiony skad ta woda bo pewny ze wtedy wyciekla z bojlera podczas wykrecania przez zlodziei. wezwal hydraulika okazalo sie ze byl jakis stary zawor i woda wyciekala powoli na podloge ale zawor zlikwidowany gumoleon sciagniety i jak tylko beton wyschnie przyjedzie nowy gumoleon no i 2 tyg za free.