reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Doncaster

aska0901 no niestety tutaj ze składanymi wyrkami jest problem... wiem jak szukaliśmy łóżka dla siebie:wściekła/y:
misska a Ty kobitko co sie nie odzywasz? po powrocie z Polski tak sie rozleniwiłaś, że pisać Ci sie nie chce?:-D jak tam maluszek ile ząbków wyszło? nadal daje Ci popalić?

reklama
hej wlasnie wrocilam z miasta ladna pogoda dzisiaj bylismy chyba ze 4 godziny w centrum nogi mnie bola a musze obiadek zrobic wiec zmykam odezwe sie wieczorem

ja ostatnio obiady mam około 20 czasami nawet o 22:-D wcześniej nie dam rady sie wyrobić choć w domu cały dzień jestem... ale tak to jest jak sie ma 2 chłopów w domu i 3 malutkiego:szok: tylko chodze i za każdym sprzątam:wściekła/y: jeszcze chwile temu robiłam wszystko na hura, żeby obiad był na godzine, a teraz mam już to w dupie nie mam juz siły... wszyscy mają na wszystko czas więc ja też tak chce hehehe powiedziałam, że ja w bałaganie gotować nie będe i musze wszystko najpierw posprzątać i tak sie czasami zejdzie:-D nie sprzątają po jedzeniu, to nie będą jeść:-D

beznadziejna dzisiaj pogoda... mój kochany zasmarkany, więc niedziela rewelacj:baffled:

A ja sie wycfanilam i dzisiaj na obiad golabki, ktore robilam kilka tyg temu, wiec tylko wyjac z zamrazalnika, dorobic sos, ziemniaczki i suroweczke :rofl2:
I tak sie dzisiaj na napracowalam, od 9 rano prasowalam ubranka i posciel dla dzidzi, powolne przygotowania w toku :-D
No wlasnie do porodu zostalo 4 tyg, lozeczko stoi w gotowosci, ale cos mi ta koldra niepasuje. Czy noworodki spia wogole pod koldra czy wystarczy je w rozek albo w kocyk owinac?? Ta koldra ma jakies 110x70 wiec olbrzymia :dry:

Nefretete :-D rozleniwilam sie to fakt ,ale nie z tego powodu nie pisalam. Cos mi sie w szyje zrobilo (jakis sciegno sie uszkodzilo czy cos jak wstawalam do malego w nocy),ledwo sie ruszac moge. Juz jest lepiej,- jak widac bo moge usiasc przy kompie) ale przez kilka dni to nawet w lozku z boku na bok nie moglam sie przekrecic. Az moj maciek musial wziac wolne w pracy zeby sie malym zajac bo ja nie mialam jak:no::wściekła/y:No a co do zabkow to poki co sa dwa i dalej rosna:tak: Maly juz troszke spokojniejszy ale w nocy nadal sie budzi. A tak w ogole zauwazylam ze on jest bardzo towarzyski i bardzo lubi jak cos sie dzieje. A zaczyna plakac jak mu sie nudzi i dlatego mi tak czasem wyje:-(bo ja mu juz czasem nie wystarczam i nie zapewniam mu wystarczajacej rozrywki:-(No ale tak to jest jak tata caly czas poza domem:wściekła/y:
Adas13 noworodki wrecz nie moga spac pod koldra:no: powinny spac na plasko ,bez poduszki i co najwyzej wlasnie w rozku albo pod cienkim kocykiem. ( Ja kiedys umarlam 8 razy jak polozylam malego pod grubym kocem i obudzilam sie po 8h zdziwiona ze moje dziecko nie obudzilko sie w nocy na karmienie , a on tak jakos w nocy zarzucil na siebie ten koc ze byl caly zakryty. I do tego sie nie ruszal- serio ,nie wiem jak on to zrobil, a mial wtedy moze 6tyg.):angry: :baffled::-(Natomiast wazna jest temperatura w pokoju...najlepiej jak jest w granicach 20 do 22C:blink:
ps. Ktora sie pisze na jakis spacerek z wozkiem?:-) Albo kawe albo sok?

misska ja bardzo chętnie ale w przyszłym tygodniu bo mój kochany chory i mam szpital w domu:wściekła/y: mały cały dzień wczoraj i dzisiaj marudzi, płacze masakra... mam nadzieje ze sie nie zaraził... narazie goraczki nie ma:baffled:

No tak :angry:, tylko majatek wydalam na ta kolderke, a jak juz upralam uprasowalam i wlozylam do luzeczka to sie zdziwilam :crazy: ze przeciez to chyba za ciezkie i za wielkie dla takiej malukiej dzidzi. Slicznie to wyglada ale chyba bedzie trzeba spakowac do worka :-(. Dzieki za pomoc, jestem kompletnie zielona jezeli chodzi o dzieci, uczymy sie cale zycie ;-)

Nefretete no to sie kurujcie:tak:Duzo zdrowka zycze ...
Adas13 , nie ma sprawy;-)polecam sie na przyszlosc:-) A co do kocykow to fajnym rozwiazaniem sa takie spiworki dla dzieci,ale to tez dopiero jak ma ok 3miesiecy bo wczesniej taki maluch moze sie wsunac do srodka:szok: Moj teraz spi wlasnie w takim spiworku :tak:
A tak w ramach zmiany tematu to kupilam dzis dla Macka prezent na mikolajki. A wlasciwie dla nas:tak:Kupilam taki kupon na godzinna sesje fotograficzna w studio i w cenie jest jeden portret rodzinny w ramce. A jezeli bedziemy chcieli wiecej zdjec to bedzie trzeba doplacic.Ale i tak juz nie moge sie doczekac:-D Bo uwielbiam robic zdjecia ale przez to ja mam ich malo:wściekła/y:a w trojke to juz w ogole nie mamy:wściekła/y:Tak wiec mam nadzieje ze bedzie fajnie na tej sesji:-D

adas13 kołderka sie przyda ale troszkę później:-)
misska my mieliśmy sesje w 3 jak moja mama była hehe wiecej smiechu niz zdjec:-D mało które jest zrobione na poważnie;-) moze wstawisz jakies swoje zdjecia?

reklama
No moge jakies wrzucic...ale na kompie nie mam ich za wiele, glownie z okresu ciazy i jakies najnowsze Wojtka.
A gdzie mialas ta sesje?? pochwal sie jakims zdjatkiem:tak:

Załączniki

• 28.JPG
    28.JPG
    44,7 KB · Wyświetleń: 97
  • 28tc.JPG
    28tc.JPG
    33,5 KB · Wyświetleń: 84
  • 29-3.JPG
    29-3.JPG
    126,2 KB · Wyświetleń: 93
  • 30-2.JPG